Katero plačilno kartico se splača omisliti ?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Lep pozdrav !

Prišel sem do zaključka, da bi bilo dobro, da bi imel kako plačilno kartico, s katero bi lahko kaj kupil preko neta, dvigoval denar v tujini (če bi bila nuja) in seveda tudi plačeval tam z njo.
Kaj bi mi priporočali? MasterCard, American Express ali kaj tretjega ? Mogoče tudi kaj v povezavi s kako slovensko firmo, recimo petrol ali pa kako potovalno agencijo ?! Tega je kar dosti...

Hvala že v naprej za uporabne odgovore
wink-1.gif

LP
Mare

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Zakaj bi pa jo imel? Ce za paypal ali .net nakupe potem Visa/Mastercard. Za drugo pa niti ne vem zakaj bi jo potreboval, vsaj dokler si v EU.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Visa electron, dobra za plačevanje preko neta in poceni dvigovanje na tujih avtomatih in brez stroškov.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
V tujini na bankomatih dviguješ denar z BA/Maestro/Cirrus kartico.
Če imaš v mislih kreditno kartico - jaz imam MasterCard, na splošno precej uporabna, tudi po ameriški celini nisem imel težav z njo. Uporabljam tudi na nakupe prek neta, zaenkrat zadovoljen. Drugih nisem testiral.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
ce dosti potujes si umislis Diners od Adrie airways. in zbiras tocke s nakupi ki jih pretvoris v letalske karte. MOras pa bit pazljiv ker si radi jemljejo provizjo marsikje, recimo benz. servisi itd.

Vprasanje tudi ali potrebujes kreditno kartico zato da bi imel odtegljaj 1x mesecno ali zato da bi enostavno recneno kupoval s plastiko. v tem primeru je dovolj tudi Visa-electron.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.208
3.571
113
Marlbor
Je to, kakšni so stroški za MasterCard, odvisno predvsem od banke, kjer imaš odprt TRR?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če dosti potuješ, potem si omisli vsaj 2 kreditni kartici različnih izdajateljev... Se ti hitro zgodi, da kartica enega izdajatelja ne prime, ko se v hotelu prijaviš ti potegne kartico čez POS in na njej rezervira sredstva (dejansko ti blokira sredstva v višini računa bivanja)...
Da se razumemo; veliko hotelov zahteva pri rezervaciji in check-in kreditno kartico, pa četudi ti potem plačaš z gotovino. Če plačaš z gotovino ti sredstva sprostjo...

Tako da samo ena kartica... glede na izkušnje žlahte, kolegov, sodelavcev... Bolje je imeti 2 različni...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Pri Visi Electron je edini problem, ker jo na nekaterih mestih v Slo ne jemljejo...Ponavadi v kakšnih manjših trgovinah ali logalih/gostilnah in bankomatih. Treba je biti pozoren da imajo tudi nalepko VISA ELECTRON. Drugače je pa huda kartica, ker imaš skoraj neomejen limit za dvigovanje, transakcije iz/na paypal tečejo bp,

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Ja pa predvsem je fajn pri tej Visi da ti nepridipravi ne morjo pufa naredit. Koliko imaš gori toliko potegnem. Moja si ponavadi nakaže gor denar iz TRR ter nato kupi določeno stvar. Nikoli nima gori viška, razen tistih par € kar vedno ostane...

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Jst imam že kar nekaj let viso, za plačevanje po netu in za gorivo. Letošnje leto sem si pa nabavil še diners v povezavi z merkurjem. Nekaj sem gradil in sem dost tam kupoval. Vredu mi je ker lahko odplačuješ na obroke.

Pri visi mi samodejno mesečno odtrgajo iz tekočega računa, pri diners pa pošljejo položnico.

Kakšni so pa stroški pa nimam pojma

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Tekoč račun imam odprt pri NLB.
Se pravi je v igri Visa ali masterCard.
Potujem ne prav dosti zaenkrat, tako da mi Diners od AE ne pomaga kaj dosti.
Hvala zaenkrat.

Lp
MAre

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
kolikor jaz vem ima NLB najdrazje "narocnine" na kartice. MC in visa celo 25EUR letno. Ostale banke imajo okoli 15, nekatere celo 7 eur/leto.

Menjaj banko ce lahko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Nevem kako je z Visa Elektronom ampak moja ko jo je šla iskat ni bila komitentka A Banke. Tako da vse kar ima zdaj z A Banko je ta Visa. Pogoj ni da imaš tam pri njih odprt TRR. Plačuje pa tudi mislim da neko smešno nizko letno naročnino.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
Pri Visi Electron je edini problem, ker jo na nekaterih mestih v Slo ne jemljejo...Ponavadi v kakšnih manjših trgovinah ali logalih/gostilnah in bankomatih. Treba je biti pozoren da imajo tudi nalepko VISA ELECTRON. Drugače je pa huda kartica, ker imaš skoraj neomejen limit za dvigovanje, transakcije iz/na paypal tečejo bp,

Za slovenijo se itak uporabi kakšno generično slovensko, ki jo itak dobiš ko kjerkoli odpreš račun.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
ksz....

Jaz imam navaden maestro od šparkaseja, ker lahk po celem € območju dvigujem brez provizije.

Imam mastercard, če mi konec meseca zaškripa z €€€
grin1.gif

Ter obično diners, zaradi nakupov na obroke ipd.
nahrung002.gif

Za moje pojme preveč plastike, ampak gvišno je gvišno
priden.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Težko bi rekel...
Tudi sam sem komintent NLB in imam VISO (majeh limit za nakupe preko eBaya, neta...), MC in posojilni MC (3 obroki).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Maestro je uporaben po večini evrope (kak je v ZDA in drugje ?) in ga itak dobiš zraven TRR.
Pred časom se je nekaj govorilo tudi o možnosti plačevanja preko interneta, samo zgleda, da je to padlo v vodo. Ve kdo kaj o tem ?

Sam imam BA/Maestro in MasterCard, s tem da MC ne uporabljam skoraj nikoli.(razen seveda za plačevanje na internetu, ker pač BA tega (še) ne omogoča).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za uspešno izvedbo plačila z BA potrebuješ on-line avtorizacijo, kjer se preveri dnevni limit nakupa in prisotnost na črni listi...