Ze posekanih in razklanih in nazaganih na meter? Cirkular.Za rezanje drv okol 50m3 na leto!
Prave motorke so Husqvarna in Stihl. Tako da med tema dvema Stihl. Husa 550xp pa za moje pojme bolj "paše" v roke.Namen kupiti motorno zago. Izbiram med makito 4300 in MS251 stihl. Kaj priporocate?
Prave motorke so Husqvarna in Stihl. Tako da med tema dvema Stihl. Husa 550xp pa za moje pojme bolj "paše" v roke.
Ima pa Stihl nekaj prednosti. Predvsem cenejši deli, pa mogoče malo lažje vžiganje, ko je motorka vroča. Pri 550xp je bilo to precej moteče, pri 560xp pa teh problemov ni več.
Pazi pri teh motorkah, da ne boš tankal stare mešanice! Na to so kar alergične.
Delno maš clo point...ampak mam feeling da si ga slučajno zadelBaje predvsem zaradi tega, ker drazji ko je dvotaktol, slabse se dolgorocn obnese mesanica.
hvalaPa ti bi lahko poznal od big 3 še Dolmarce! Nemška kvaliteta, včasih zelo cenjeno, celo bolj od štihla. (sicer enako kot Štilerce in Huske so danes vsaj nižjii in srednji rang motorke narejene na kitajskem)
No Makita 4300 je še prava dolmarca (Dolmar PS-420). Če ne drugega za razliko od husk in štilerc dobiš pravo magnezijevo ohišje in ne plastike (za zgoraj omenjeno primerljivo štilerco ne vem ampak bi rekel da ima plastično ohišje). Kar sem sam gledal kakšni dve leti nazaj so makite/dolmarce price/performance best buy.
ja se je debatiralo sem bral..Uporabi iskanje, smo že debatirali o tem...
Debata s serviserjem ;] zakaj huse v zadnjem casu veselo ribajo. Tudi sorodniku baje.Delno maš clo point...ampak mam feeling da si ga slučajno zadel
Maš par price-performance dvotaktolov ki imajo not že dodatek za stabilizacijo bencina (husqvarna LS+ pa Ramda)
https://www.rotar.si/sl/OLJA-MAZIVA...LA/OLJE-2T-150-ZELENO-Z-ADITIVOM-10lit-RAMDA/
Sam bi v moderni motorki z 10-12krpm raje izbral boljše/dražje sintetično olje in dokupil tak stabilizator posebej...oz namesto stabilizatorja raje kupim bencina kolikor ga rabim in sproti delam SVEŽO mešanco...
Fora z starim benzom je bolj v oktanih...bolj je zadeva navita lažje vžge če jih je več...