Katero matično ploščo?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.656
511
113
Konec tedna nam je strela skurila skoraj vse kar je možno in sedaj že cel teden samo nabavljamo nove stvari, čakamo monterje za internet, kabelsko, telekom.... v glavnem cela štala.
Ker se nimam časa poglabljati v čem so fore teh matičnih plošč, bi prosil za nasvet katera bi bila ekvivalentna tej ko sem jo imel pred udarom strele (ASROCK N61P-S AM).
Kolikor sem gledal je to ena "cheap" varianta ampak meni je povsem zadostovala. Je pa micro formata, čeprav imam običajno atx ohišje? -> je to sedaj moderno??
Procesor imam amd phenom x3, 4gb rama, priklopljeno imam pa le dvd in disk, poleg običajnih stvari(printer, mrežni kabel, usb miška..)

Torej katera bi bila primeren nadomestek ter čim cenejša?
Sem hotel kar enako kupiti vendar jo nikjer ni na zalogi, meni se pa zelo mudi.
LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... zdaj, če ti drugega ni skurilo in si "trenutno" zadovoljen s tem kar imaš, je najbolj preprosto, da samo vzameš vse ven, daš notri isto plato ko si jo imel in basta. Če pa boš menjal plato ker imaš v prihodnosti v planu kak upgrade narest, potem pa kar v nabavo. tukaj si vprašal?

Če pa rabiš nujno in čimprej, potem pa kaj v stilu tega ?

Lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

Sam pa sem v dilemi med tema dvema:
P5QC
P5Qpro
a katera od zgornjih podpira P4 procesor? Neki sem gledal in naj bi, sam nisem čist siguren.

oz lahko predlagate kero tretjo za max 120€ za intel procesor

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

a katera od zgornjih podpira P4 procesor? Neki sem gledal in naj bi, sam nisem čist siguren.

oz lahko predlagate kero tretjo za max 120€ za intel procesor

se hecaš tole s kompatibilnostjo a ne... preden prosiš za predlog najprej definiraj kater procesor sploh imaš

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Če si strenutno konfiguracijo zadovoljen je mogoče najbolje, da dobiš enako plato - ti ne bo treba sistema na novo postavljat.
Intel kompatibilna je pa Asus P5Q PRO - jo imam tudi sam in je zakon plata - CPU Q9550 (2.83GHz) mi stabilno dela na 4GHz.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
trenutno imam P4 3.0, sam ne vem kater socket je. Na googlu jih najde tut nekaj pod socket 775, kar predvidevam, da naj bi delalo.
Fajn bi blo, če bi delalo s P4, če pa ne bi pa tega vzel Core-2-Duo e7500

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
trenutna plata je gigabyte in jo počasa pobira. Ker je to že druga plata (2 različna pc-ja) te firme s katero imam težave, bi se tej firmi izognil.

Plata je že kr neki stara, tko da enako dobit je vrjetno ne mogoče. Da grem pa rabljeno kupovat je pa spet loterija kolk dolg bo delala.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
pa kaj ti mamile ješ... intel kompatibilna... seveda da je intel kompatibilna kaj pa naj bo če je a intel procesorje... človek očitno ima p4 procesor, ki pa je bil na dveh socketih 775 in 478. če je stari p4 kar tudi mislim da je glede na to da novejših ni bilo ravno na pretek in tudi niso se obnesli potem potrebuje 478 plato

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
kot sem že napisal p4 je bil na dveh socketih 478 in 775... in pomembno je kater je ker nista kompatibilna

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Imam eno vprašanje.

Matična plošča ASUS M4A78 PRO je optimatizirana tako da podpira procesorje z AM3 podnožjem?

Ker, če grem sestavljat računalnik prek spletne trgovine AGT mi ko izberem review-u pa piše da lahko dam AMD Phenom II X4 955 (AM3) na to plato z AM2+.
Še ena slikca
Image_08T.jpg

Sedaj mi ni več jasno ali plata to podpira ali ne? Ali hočejo v AGT-ju "nategnit" kupce, ker na AM3 plato gredo samo DDRIII rami kateri so občutno dražji
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z agt-jevci imam do sedaj dobre izkušnje in prijazni so, tko da ti priporočam, da jih pokličeš pa ti bodo povedal. Dvomim, da bi te radi nategenli;)

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
lahko daš am3 na to plato mogoče bo potreben bios upgrade kar bi lahko bil problem če nimaš am2 ali am2+ proceosrja, lahko pa da vžge brez problema, če ima že bios ki podpira am3 procesorje... nimam cajta tole zdej čekirat da bi ti točno povedal

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Sem jim poslal mejl podoben zgornjem postu z lepotnimi popravki
grin1.gif
, da vidim kaj bodo povedali.

Sem pa tudi sam nekaj bral glede upgrade BIOSA matične. A je to tvegano početje? Če delam po navodilih z ASUS-ove spletne strani bi zadeva morala špilat ali naj raje to delo prepustim strokovnjakom?
17758-icon_confused.gif

Uh še nekaj, itak ga bodo v AGT-ju sestavljal in če ne bo taprav BIOS na matični naj ga oni upgrejdajo
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Če je plata nova, potem ne bo problema, ker je večinoma naložen eden od zadnjih BIOSev. Komot lahko daš AM3 procesor na to matično

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Odgovor AGT-ja

Citat:
Tine, AGT Racunalniki d.o.o. pravi:
Pozdravljeni,
Imate popolnoma prav, vendar so naši razvijalci ležišči ločili na AM2+ in AM3 zradi zmede, ki bi nastala, če bi kdo hotel uporabiti AM2+ procesor na AM3 matični plošči, kar pa ni možno. AM3 procesorji imajo tako DDR2 kot tudi DDR3 memory kontroler in delujejo na vseh novejših AM2+ matičnih ploščah. Konfigurator upošteva podnožja in ne dovoljuje kombinacij. Predlagam ročno sestavo naročila. Za vse dodatne informacije sem vam na voljo.
Potem sem sestavil sistem in ga naročil
cheer.gif
.

malo off: Vzel sem tole

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Že tako sem presegel svoj zastavljen limit 700€, na račun grafike. Mislim, da bo tudi tako kakor je vredu, naj dela par let potem pa po novega.