Katero kamero za nadzor

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Potrebujem čim manjšo in s tem čim manj opazno kamero, ki bi jo namestil v hišo za nadzor. Ker se na to področje ne spoznam dobro, vas prosim za nasvete.
Dobro bi bilo, če bi se posnetki prenašali nekam na splet (ne vem če je to izvedljivo) in se tam shranjevali. Če pa ni druge opcije, pa bo dobro tudi fizično shranjevanje posnetkov nekje v hiši.
Še nekaj me zanima. Je možno, da se snemanje proži samo ob morebitnih spremembah v okolju?
Cene zaenkrat ne bom postavljal, ker ne vem koliko takšne rešitve stanejo. Preveč pa ne mislim dat.

Hvala

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Problem je, ker nisem na dosegu UMTS signala.

Sicer pa, nujno je, da se ob spremembah začne snemati video in se shrani. Noben stream mi ne pomaga, če nimam shranjenega videa.
In še to: neopaznost same kamere je pomembna - sploh če se video ne snema nekam na server!
Bil bi zaželjen tudi boljši sistem obveščanja ja, mogoče preko sms-a, klica ali kaj podobnega (če obstaja).

Sicer pa mi je funkcionalno tista Linksys-ova kar všeč - brezžičnost, zaznavanje sprememb v okolju, shranjevanje na strežnik (kako je to točno mišljeno? Se shrani to na kak spletni strežnik ali je strežnik v kameri sami, do koder dostopaš od zunaj?). Škoda da ni manjša in manj opazna.
Tudi mobitelova rešitev je zanimiva, vendar neuporabna, če ni umts-a?

Če še predlaga kdo kaj, se priporočam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kakšno ima pa kaj kvaliteto linksysova?
kaj ti nuca kamera, ki ti v trnutku sporoči, če pa kvaliteta posnetka tako slaba, da ne prepoznaš lastne žene, ki je pozabla izklopit alarm ko je stopla v hišo.

pa snemanje izpod stropa je tudi ne smiselno, ker vsi gledamo bolj dol ali naravnost in ponavadi še kak ropar uporablja kako kapco, tko da potem na posnetku samo vidiš ali mu je ljubši nike ali adidas:p