Katero bluetooth slušalko, ne morem se odločiti?

m_k

Pripravnik
3. okt 2007
32
0
6
Kupil sem bluetooth slušalko Nokia BH-102 19$. Nisem zadovoljen. Zato kupujem boljšo in ne vem kaj izbrati, da bom zadovoljen.

BH-102, vse je vredu razen dveh motečih stvari:
- sogovornik me sliši vredu samo v primeru, če je okolica popolnoma tiha. Kakor je malo šundra, slušalka to vse lepo ujame in ojača, moj govor pa pozabi, tako da sogovornik včasih ugiba kaj govorim.
- ko sprejmam klic, pritisnem tipko na slušalki, čez cca. 2sek. slušalka zapiska in dvigne linijo, nato šele čez 3sek se vklopi zvok in mikrofon, brez opozorila. Na kancu izpade tako, da jaz in sogovornik govoriva, še nekaj časa halo, halo... halo.
Slušalko bom poslal nazaj in vzel neko boljšo.

Uporabljal jo bom predvsem v avtu. Ne bom poslušal muzike. Želim, da bi me sogovornik dobro slišal in tudi jaz seveda.

Do sedaj sem imel predpotopno od Logitech-a HS05, na kateri je mikrofon dobro opravljal svoje delo.

Gledal sem za sledeče slušalke:
HBH-PV703
HBH-PV708
BT4010
HBH-PV705
Voyager-520

Kaj od tega izbrati?
Nagibam se za Voyager-520. Dosti je napisano o njej, veliko pozitivnih izkušenj, med drugimi pa tudi nekaj, da ni nič posebnega, kakor je tako opevana.
Ne bi dajal več kot 40€.
Če so še kašne druge dobre slušalke v tem rangu, kar na dan.

Hvala za nasvete.

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Jst mam tole Bluetooth slušalko SonyEricsson HBH-PV703 pa se čist vredu sliš in vse, pa še pocen je.
smile-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Imam HBH PV705 - v primerjavi s prejšnjo HBH600 je 705 lažja, a nekoliko bolj nerodna za namestitev, ker je vpetje loka gibljivo le krožno (pri HBH600 se je zaradi dodatnega mehanizma lok lahko umaknil še na stran). Ker je lok ob namestitvi treba nekoliko na silo odmakniti, se mi je po dobrih dveh letih uporabe natrgala gumica (ležaj) loka.
Sicer slušalka dela odlično, uporabljam jo skoraj izključno v avtu, polnim pa jo vsaka 2-3 tedne.

LP,

Milan

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik bmwm3csl pravi:
Jst mam tole Bluetooth slušalko SonyEricsson HBH-PV703 pa se čist vredu sliš in vse, pa še pocen je.
smile-1.gif

+1 glas za tole, dela bp, baterija zdrži ohoho (kot piše, če se ne motim 10 dni v stanby)

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz sem sel iz Plantronica 520 in 650E na Jabro BT530 in mi ni zal. Nabavil sem se za 8€ jabrine eargele in zadeva sede v uho ko grom. Je pa slusalka idealna, ce delas v glasnejsih prostorih, se te vedno dobro slisi. Ima DSP procesor, ki sam uravnava glasnost in radira sume iz okolice. Deluje kul. Pa se lepa je in dokaj kvalitetno narejena.

m_k

Pripravnik
3. okt 2007
32
0
6
Ta JabraBT530 ma res neke dodatne tehnologije odstranjevanje šuma, vendar je juhuhu denarja.

Zakaj si pa šel Plantronica 520? Kaj te je tam motilo in če lahko poveš kako se je obnesel vhrupnejših prostorih (avto) ter kako se primerja v tej situaciji z Jabro?

m_k

Pripravnik
3. okt 2007
32
0
6
Slušalko uporabljaš večinoma v avtu. Kaj pravijo sogovorniki, a te vredu slišijo ali za silo ali se sploh ne pritožujejo, ker pač malo potrpijo pa je.

Vidim, da bom na na koncu še vedno zmeden kaj kupiti saj iz postov ni nekako videti zmagovalne slušalke. Ali bom na koncu kar kupil Jabro za 70€, ali kar eno izmed teh, ali bom pa na koncu še vedno nezadovoljen, ali bom pa iz protesta uporabljal žično slušalko?

Vsekakor sporočim kaj bo na koncu.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Sogovorniki me slišijo čisto normalno, tudi, ko se vozim v ekstremno glasnem avtu (veliko bolj glasen od česarkoli serijskega na cesti).

LP,

Milan

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Platronics 520 sem dal ocetu. Plus tega mi ni najboljs sedla v uho in mi je lezla ven ter potem bingljala na loku. Pa se motilo me je to, da ne mores glasbe poslusat v nekem kolikor tolikor kvalitetnem zvoku. Potem sem vzel 650E, ki ima podobne hibe, kot 520ka, le da ima bistveno slabso baterijo. Ima pa pac [za moje oci] bistveno lepsi dizajn..

Potem sem za hec vzel Jabro BT530 in sem si mislil: "po moje bo isti sodr, kot plantronicsi, jo bom verjetno vrnil, a kljub temu se bom malo poigral z njo".. Ze prvic mi je boljse sedla v uho, kot plantronicsa, zvok je bil boljsi, glasba se je dala normalno poslusat, baterija je dobra, prilozenih je mislim, da 8 nastavkov in 2 razlicna loka. Kar me malce moti je le to, da zvok med pogovorom ni nekako kristalno cist, kot na telefonu. Pri plantronicsih je bil zvok resda malce bolj razlocen, samo se je slisalo tudi en kup sumov med debato. Na koncu sem preko ebaya vzel se jabrine eargele, ki se mi v nulo prilagodijo na uho in niti ne potrebujem vec loka + zvok je malenkost boljsi. In sem super zadovoljen + se ena malenkost je. Jabra se v roku 3h sekund poveze z fonom. Pri plantronicsih sem pa vedno naprej moral vklopiti bluetooth na telefonu, sele potem na slusalki, da se je povezalo. Pri Jabri je vseeno kaj prej vklopis.

V hrupnejsih prostorih, kaj vem. V redu, pac so sogovorniki vedeli, da sem v avtu, zunaj, kjerkoli. Tukaj pa tega ne opazijo.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Glede povezovanja 520, mislim, da je odvisno tudi na kaj se povezuje. Meni na P1ki ni pomembno kaj je prej vključeno se mi bp poveže. Glede samega zvoka lahko pohvalim 520, sogovorniki sploh ne opazijo, da bi imel slušalko. Jo uporabljam cca 1,5 leto in jo lahko samo pohvalim.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Čudno, sicer so pa same nokie. Kot povedal meni dela bp, ko je še bil v hkratni uporabi w800, se je prav tako povezla na P1 in w800.

Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Samo grda je, ko smrt
smile-1.gif
hysterical-1.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz imam samsung wep-500. kljub temu, da je samsungova 2x dražja, lahko rečem, da je slabša od sony ericssonove. zvok je v sony ericssonovi mnogo boljši, pa tudi mikrofon, saj me sogovornik dosti bolje sliši kot pri samsungovi. najboljše pa se mi zdi to, da ko recimo imaš slušalko izklopljeno in ko te nekdo pokliče, samo za 2 sekundi pritisneš tipko in ko se po kakšnih 4 sekundah poveže s telefonom, se zveza avtomatsko vzpostavi. pri samsungovi pa moraš v tem primeru prvo držat tipko, da se poveže s telefonom, ko pa se sliši pisk, da je povezano moraš pa še enkrat stisnit tipko za prevzem klica in se ne avtomatsko vzpostavi.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
In kaj si zdaj narocu? Sam imam isto slusalko in jo tudi ze nakaj casa menjujem (rok 45 dni).

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
No,moj glas je vsekakor za Voyager-520. Uporabljam cca. 4 mesece, mi je pa fajn tudi zato ker je multipoint, ker pač uporabljam dva aparata. Meni pač veliko pomeni če v avtu pozvoni da le na tipko na slušalki pritisnem in že govorim ne glede na to na kateri aparat pride klic. Pa za skype&msn je tudi uporabna. Baterija mi zdrži cca teden pri moji uporabi
cheer.gif

Lp.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Sem imel ravno to v ožjem izboru. Uporabljal jo bom vsake toliko, v avtu imam inštalacijo.