Kateri zunanji disk, vaše preference?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Preprosto vprašanje.

Če je orenk kvaliteta, sem zanj pripravljen odšteti tudi nekaj več evrov.
Lahko Western Digital prekrižam ali je za kake izmed njih vseeno upanje, da so ok?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Medion iz Hoferja, 1TB, eSATA => 99,99€. Nabavil, super dela
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Bilokako gledaš je težko, vsi pljuvajo po WD-ju, Seagate je imel neke težave s firmwarom, potem pa ti kaj dosti več ne ostane... Ostalo so več ali manj vse ohišja tujih proizvajalcev z nekaj različnimi firmami diskov... Kot ta Medion v katerem je WD....

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Kar nekaj časa imam zunanji disk WD 500Gb, Zelo sem zadovoljen, brez najmanjših problemov ga uporabljam že dolgo (kupljen je bil v Leclercu, kaki dve leti nazaj). Z WD sem imel samo enkrat problem (z vgradnim, IDE), so mi ga takoj zamenjali, po par dneh pa se je ponovilo enako. Mimogrede mi je nekdo omenil, da se IBM in WD diska ne razumeta dobro. Prenesel sem 40GB IBM disk v drug računalnik in problem je bil rešen. Po tem je bilo še kar nekaj WD diskov v mojih računalnikih pa nobenega problema, prav vsi še delajo, le IBMov je v pokoju, ker je tudi najstarejši!

S temi firmami je verjetno tako kot z urami. Bolj znano znamko kupiš, več verjetnosti je, da bo dobra. Največji problem pri diskih pa je v tem, da se iz serije v serijo spreminjajo značilnosti, pa tudi znamka ni več jamstvo za kakovost.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kupi takega, ki je v prvi vrsti disk, ne pa modni dodatek ali kaka druga fensi stvar.

MyBook ima recimo ta "dizajn". Konec zgodbe poznaš.

Imam recimo WD Elements, ki je navadna kovinska škatla.
Dela brez problemov. Nima nobenih gumbov, lučk (razen ene, navadne za aktivnost), Morzejevo kodo, indikatorja zasedenosti, merilca holesterola in napovedovalca borznih sprememb itd. Nič. Samo disk. In deluje.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
tako enostaven kot praviš je tudi toshibin tudi pri njih verjetno tudi iz razloga enostavnosti ni izmeta ki bi nakazoval na težave

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Imam že dobre pol leta Toshibin 750GB. Prva liga, nobenih težav
zmaga.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pred parimi leti kupil teaca (vsaj ohišje je teacovo, disk je samsung) 400 gb, dela brez težav. Slabega pol leta nazaj sem si nabavil še wd my passport 500 gb, prav tako dela brez težav. Bral sem, da znajo passporti delat težave na nekaterih usb-jih (sploh ob uporabi podaljška), vendar jaz tako na laptopu kot na pc-ju teh težav nimam. Na pc-ju uporabljam še podaljšek, ampak dela.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
imam toshibina 750gb in 1tb oba brez težav od lanskega avgusta

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Imam dva WDja. Enga starega nekaj let, 250 GB, povezan preko USB na PC, sedaj na MAC. Deluje brez problema. Imam tudi lani kupljenega WD Studio 1 TB s povezavami ESATA, USB in Firewire. Uporabljam Firewire in prav tako dela brezhibno v MAC in MS Win okolju.
Naj še povem, da sta oba prestala tudi hard teste v smislu večkratnih izpadov elektrike (vsako uro po nekajkrat), več dni zapored. Elektro je nekaj popravljal in se je dogajalo. Ves hardver je zdržal brez težav te nenadne izklope, vključno z MAC OS X, ki ni niti enkrat zakihal. Edino MS Windows so vsakič znova težili s preverjanjem diskov, načeloma pa z njimi kljub izpadom ni bilo težav.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Imam 3 WD-je.

160GB
500GB
1000GB

3,2 in 1 leto. Zaenkrat brez kakršnikoli težav.