Kateri visokotlačni čitilnik

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Osebno bi raje vzel Karcherja...jepa verjetno za podoben denar podobno za pričakovati od vseh.

Tako ali tako ga uporabiš 4 x letno (izzvzeti pri trije meseci).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Pri nas doma imamo elektromašinco že kakšno leto - dela čisto OK za osnovno rabo (za malce počohljat avto, vrtno pohištvo in betonsko škarpo).

Po izkušnjah so kerherji nižjega razreda precej "vbogi" in že če pogledaš teh. podatke ni v ničemer boljši od EM oz. je celo zelo slabši.

Skratka moj glas za EM.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Tudi jst glas za electromaschinen. Je pa res, da so kakšni detajli zgrešeni in rabiš bit malo sam svoj mojster, da krotiš zadevo. Lani kupljen HDEm 2210 (mercator akcija), cev na kolutu (napaka, ker se potem cev ko jo odviješ skoz ovija in jo ne poravnaš nikoli), pa mi je že pri drugem pranju raztrgalo tesnilo na priključku cevi na kolut. Itak sredi dela, pa sem potem k sreči imel rezervno tesnilo, zamenjal in zdaj dela. Je pa res nerodno sestavljeno tam skupaj. Tako da čimbolj preprosto, pa mora delat. Sama črpalka je tako no - primerno zmogljiva. Pri kakšnem daljšem pranju zaradi temperaturnega stikala začne padati moč črpalke in se v končni fazi tudi izklopi, se pa kmalu ohladi, tako da ni preveč za čakat za nadaljevanje dela.
In še primerjava z našim kakšnih 15 let starim karcherjem, ki je dosti manjši, mogoče celo težji. Po občutku daje močnejši curek (bolj trga umazanijo kot EM z navadno krtačo, turo krtača je boljša), se ne ustavlja, je bolj bulletproof. Se mu pa občasno zatakne pištola in ne neha špricati (kot gas na toyotah
smile-1.gif
), visokotlačno cev smo preluknjali (bo treba novo dobiti).
Tako da stari karcherji so bili zakon, po primerjavi pa so novejši dosti dragi glede na price/performance.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Tud jaz imam Em, prej imel Lavor in je šla pumpa(plastika).EM sem pa kupil pri najboljšemu sosedu, v neki akciji, s priloženo fuzbalko.Pa EM ima kovinsko pumpo ter mobilni servis, pa še rez. deli niso dragi...
grin1.gif

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Imam"Einhall"; kupljen pri Quelle- kataloško. Star 4 leta; dela b.p..
Tudi glasujem za EM!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Evo, po letu in pol na easy uporabe se je iz Elektro Maschinen samo pokadilo
10.gif

Model HDEm 1901, kupljen v Mečkatorju za 90€, garancija žal samo eno leto...

Je tule kakšna dobra duša z istim čistilcem, ki je pripravljena "posodit" novejši račun za uveljavljanje garancije?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Imam jaz isti tip, zvečer pogledam kdaj je bil kupljen, je pa isto iz merkatorja.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Sam imam Karher že 6 let je pa bil takrat star model, samo še z litim ohišjem motorja (novejši so bili že plastik fantastik) pa so mi serviserji rekli vzemi star model, cena je bila cca 150- 200 eur, v uporabi cca 3 x letno deluje vse BP, sem dokupil drag set za odmaševanje odtokov in sedaj prišparamo, ko ne rabimo inštalaterja, ki je za to storitev vsakič vzel vsaj 60 eur, sicer sem pa mnenja za občasno hišno uporabo nekaj poceni, ko se pokadi ven, pa po drugega !

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Sam imam karcher letnik 90 ali 91, tam nekje. Velik kot ti današnji najmanjši, le da je ca. 5x težji in glasen kot hudič Enkrat so mi popravljali stikalo, 2x pa sem dal poštukat cev. In to je to. Sem bil pa že nekajkrat tik pred nakupom novega, pa me je minilo ko sem videl kakšen plastik fantastik je tisto za 100€.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Nikol več Kirherja!
Oče kupil kakih 6-7 let nazaj, ne vem kateri model, v glavnem dal za njega 60kSIT takrat, vrli prodajalec mu ga je priporočil zato ker je imel kao kovinsko ohišje pumpe. Tak da ni bil ravno neki osnovni model. Cirka pol leta po preteku garancije šel motor v maloro, smo ga dali previtlat za 20kSIT, potem nonstop neke težave s filtrom, tlačnim stikalom,...Pa ga ne uporabljamo pogosto (pranje avtov parkrat na leto in jeseni mehanizacijo). Razpadlo je tudi ohišje tiste šobe ki dela rotirajoč curek.
Enako ima tast non stop probleme s Kirherjem.
Za primerjavo ima sosed to EM zadevo, najcenejšo kar se je dalo takrat kupiti (istega leta kot mi Kirherja), pa ga neprimerno več uporablja, pa dela ko šus.
V glavnem rumenega kanarčka ne bom kupil nikoli več, niti priporočil nikomur!

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Bi morali Kerherja kupiti ne pa Kirherja !
evil.gif

Ne vem meni dela, pa da ne omenim, da ga ima sosed, pa je cel priključen padelv bazen, ga je ven potegnil, sušil 1 teden na soncu in je delal in dela še danes, pa ga sploh takrat ni odprl. Tako, da enim dela, enim ne .......
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Zanimivo, jest mam EM hde 390 al neki tazga, najmanjsi clan te familije je bil 40eur v baubau in z 5 letno garancijo, pa je zdej brez garancije, pa na leto sigurno 10x avto operem znjim, pa se skarpo pucam kjer dela po 2 uri skupaj pa se kr dela. Pa ko se umaze od blata povrsinsko ga tudi z lastnim pritiskom pospricam na hitr
redface-1.gif
Upam da bo se delal

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
plastika na kIrcherju (
hysterical-1.gif
) je res zanič, ampak vse ostalo pa dela kot mora. 2 modela v 10 letih, uporaba vsaj 2x na teden in oba delata ko švicarska urca. tak da mislim da ste z vašim imeli samo pač smolo

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
stara tema ampak vseeno, katerega vzeti ? rabim hiter odgovor :)

1.) elektro machinen HDEm 1901
2.) Lavor Raptor 23

cena je je skoraj ista.

hvala