kateri ruter za telebane?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
da bo plug and play. okej, neke osnovne nastavitve bom že zmogel, ampak neko nadgrajevanje firmwarea pa več ne. sem mel wrt 54 gl in sem ga lifral, ker mi je skoz dol padal, sam pa ga nisem obvladal (saj ste mi tu nekaj pomagali z nastavitvami, ampak ni in ni šlo). nekaj, kar bo delalo, nimam pa nobenih zahtev, pač signal rabim v spodnjem in zgornjem štuku stanovanja, samo zase, nobenih filmov dol ne vlačim, pač za brskanje po spletu. sosed mi je nekaj govoril o TP link. kaj naj vzamem, naj bo poceni in naj dela. vzel bom novo, lahko tudi rabljeno, če ma kdo kaj doma, kar se mu valja. ponudnik telemach, kraj maribor. hvala za pomoč.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Verjetno ti je sosed svetoval kaj takega:
TP-LINK WR841N

Sem glih danes v MB prevzel en model večjega od tega. Za zdaj dela vredu, namestitev pa je čisto preprosta.
Odločil pa sem se na podlagi tega, kar sem prebral na forumih. Glavne prednosti pa so, da je preprost za uporabo in da ima dober doseg glede na ceno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
tako tako, tp-link je dobra rešitev za 90% uporabnikov, priklopiš pa dela
grin1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
on mi je svetoval najcenejšega, nekaj takega http://www.mimovrste.com/artikel/2470027830/brezzicni-router-tp-link-tl-wr340g.
a pol je to to. kupim tp link? ker mi je brezveze, da moram pol skoz nekoga gnajvit, da mi pride naštimavat zadeve. pa je takoj 20 evrov na obisk po prijateljski ceni ... in če pada dol, je treba večkrat prit ... to pa gre v dnar. saj zaj največju butl za te stvari nisem, ampak onega linksysa nisem uspel naštudirat ... še kako mnenje?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
pa ja, če nisi zahtevn bo več kot dovolj, tega mam jaz oz še starejši model
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kateri ponudnik interneta?

Načeloma pri teh ni kaj za nastavljat:
- T-2
- Telemach (se zna razlikovasti po regijah)
- Ario (treba odjavit PC pred preklopom: ipconfig /release Local*)

Tu je treba ime in geslo vpisat:
- SiOL (vsaj na DSL linijah)
- Amis

Če ima ruter tovarniško individualno WPA geslo za WLAN, pa si tak zmagal (posebej če ima WLAN priklop "na pritisk gumba").

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Saj pri telemachu dobiš brezplačno v uporabo wifi ruter, če tako želiš.

Če pa hočeš na vsak način kupit je verjetno Jado dal dober predlog - .n standard, cena je celo pod 50€, seksi oblika, po testih sodeč naj ne bi počepnil pod torrenti (hendla 8k+ povezav).

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Edino domet je bolj švoh. 1,5dbi antenica žal kaj dosti ne more spraviti od sebe.