Kateri poceni prenosni disk naj izberem?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zdravo,

iščem en poceni nov prenosni disk. Lahko je tudi 100 G, ali še manjši, nima veze.
Najboljše bi bilo, da bi bil 2,5, samo kolikor sem gledal, so vsi nad 250 G in zaradi tega dražji.

Rabim za drugi backup enih pomembnih reči.

Ima kdo kakšno idejo, kje iskati?

Hvala in LP, M.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem ohišje kupil od kitajca na ebayu za 2 funta s poštnino vred. Dela dobro in dobro zgleda. Zadovoljen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ma ta kitajc tut ohišje za 3.5" diske po smešni ceni?
maš kak link od kitajca?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nimam pojma kaj ma pa od koga sem kupil. So pa 2.5 precej cenejši kot 3.5, ker ne rabijo napajanja.

Sicer pa šnelkurz iskanja po ebayu: napišeš 2.5 (ali 3.5) hdd case, sortiraš po ceni in vzameš najcenejšega oz. najcenejšega tistega, ki spodobno zgleda
smile-1.gif

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
En mal ste me prehiteli, sm hotu tut objavit hofer zadevo.
Seveda, dejmo slovence fotrat še z višjimi cenami, itak jim je to dovolj poceni.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Ni davek, ampak SAZAS. Oni pobirajo piratnino na prazne medije.
Ne vprašuj koliko bi računali za polni medij.
bonk.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.268
113
no ala pa dejmo ko glih govorimo o tem... sazas pod pretvezo legalnih treh kopij avtorskega dela prek koncesionarja zaračunava za trdi disk 0.03eur po GB z omejitvijo na 500GB pri katerem znaša znesek uredbe 16,67eur kar je maksimalni znesek uredbe, ki se zaračunava na vse diske ki so večji od 500gb.... konkretno če pogledate v primeru hoferjevega diska je slovenski bistveno dražji ravno zaradi tega dejstva... upam da se tukaj ustavi zgodba o tem kako slovenski trgovci in distributerji obirajo svoje stranke, mimogrede pa če koga zanima si lahko pogleda celotno vsebino uredbe pa bo videl kakšna svinjarija se dogaja tudi na ostalih segmentih - dvd mediji, tiskalniki...

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
netko: če si mislil, da imamo trgovci visoke marže, je daleč od tega.........cene diskov, medijev itd je ravno zaradi tega, pa tudi tiskalniki....

prokleti mafijski SAZAS, kot da DDV že ni dovolj
10.gif

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
NE morem da ne bi svetoval kakšno alternativo:
- če smem pripomniti: diski niso namenjeni dolgoročnemu arhiviranju (si napisal da potrebuješ pomemben backup) - vse kar se vrti je bolj tako-tako in disk se stalno vrti.
Sploh prenosni diski k jih prenašaš naokoli niso, ampak res niso ravno zgled nepokvarljivosti.
- razmisli o par DVD-jih - narediš dve kopiji vsakega podatka, enega imaš doma, enega pa npr. pri sorodstvu ali v službi, pa si precej bolj na varnem.
- mogoče raje razmisli o kakšnem online arhiviranju (recimo e-sef.si - ampak če imaš kaj občutljivega boš raje hranil šifrirano v tujini, bo našim organom pregona veliko težje priti do vsebine, pa še šifrirana bo verjetno s tvoje strani) - boš v 5. letih dal manj za 100GB kot pa da takoj kupiš disk, pa še bolj ziher bo - če te skrbi varnost jih pa pred pošiljanjem šifriraj, pa si zmagal.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.268
113
ne vem če si dobro prebral oz sem prepričan da nisi prebral ker drugače nebi kvasil neumnosti... povedal sem da je razlog v visokih cenah mariskdaj v zakonodaji oz uredbah ki ceno v primerjavo s tujino neprimerno zvišujejo in to ni krivda distributerjev ali trgovcev

in btw točno vem kakšne so vaše marže saj ti jo mariskdaj tudi priporočam in poskrbim da je ustrezna...