Citat:
Uporabnik doto pravi:
Par problemov, ki sem jih imel jaz z androidom:
- SGS je že znan po lagu. Ko sem iskal po imeniku, sms-ih, ... so bili tudi skoraj sekundni zamiki. To me je vrnilo nazaj v čas symbiana
- večina programo, ki uporabljajo tabelarični prikaz podatkov, recimo timeline pri FB ali twitterju, prihaja do zatikanja, ko scrollaš. To se na iOS ni nikoli dogajalo.
- ko sem namestil novi rom, se telefon ni zagnal, ker ni mogel naložiti datotečnega sistema. Probal kakih 5-6 različnih romov, noben ni delal. Potem sem nekako v vsej solati na xda izbrskal, da moraš naložit en točno določen rom in obkljukati točno določene opcije. Potem pa čez tega flashati drugi rom, ki mora imeti druge nastavitve.
- Ko sem končno našel rom, ki dela kolikor toliko vredu, se je pa spomnil, da bo zamenjal emmc in sdcard. Po domače povedano vgrajena kartica je bila mountana kot emmc namesto kot sdcard. Posledično veliko programov, ki uporabljajo kartico ni delalo (recimo program za kamero). Titanium backup ni našel backupiranih podatkov na kartici. Seveda ni ostalo drugega kot ponovno flashanje. Kolikor mi je uspelo ugotoviti, se to zgodi če priklopiš telefon na računalnik (mountaš disk). Sedaj si tega ne upam storiti, da mi ne bi spet česa pobrklalo.
potem so tu programske cvetke:
- v privzetem brskalniku ne dela avtentikacija s certifikati (klik). Za to rabiš poseben brskalnik, ki pa je tudi vse drugega, kot prijazen za uporabo.
- ne zna se povezati v ad-hoc wifi omrežje.
- mail odjemalec je počasen in nepregleden. Ta mi je na sploh katastrofa. Na iPhonu sem redno gledal maile na telefonu, tu pa me je že groza zagnati program. Naloži samo tekoče maile, če rabiš kakšnega malo starejšega moraš klikat 10x more, da ti sploh kaj naloži. Pa še dela blazno počasi.
- mail klient nima podpore za branje pdf, word in excel datotek. Za to rabiš ekstra programe. Še sedaj ne poznam nobenega pametnegra zastonj programa za to. Preprosto se mi ne da s tem ukvarjat.
- Ni alternative za iTunes. Ta ti naredi backup vseh aplikacij, nastavitev, sms ov, slik,... Po posodobitvi SW ti avtomatsko prenese vse nazaj in s telefonom lahko nadaljuješ delo kot ne bi nič delal gor.
Potem so še pa razne cvetke, ki so kiksi v designu samega OS. Kot nepregledni meniji, kjer nikoli ne veš kje si. Pa še vasaj meni so čudno grupirane nastavitve. Po po leta uporabe še sedaj vedno iščem določene nastavitve s poskušanjem, ker sprva vedno iščem v napačnem meniju. Potem je tu nekonsistenčni uporabniški vmesnik. Vsaka aplikacija dela nekaj po svoje. Nekatere se zanašajo na gumbe, druge uporabljajo menuje, nekatere funkcije pa skrijejo v posebne popup menije, ki se prikažejo šele ko par sekund držiš ekran. Tipičen primer tega je forwardiranje sms-a. Že ne štejem več koliko lastnikom android telefona sem moral to kazati, ker niso našli te funkcije. Tako je vedno loterija ko moraš celo aplikacijo preklikati, da vidiš, če so avtorji kam skrili kakšne specialne funkcije.
Pa še bi lahko pisal, samo se mi ne da več.