Kateri otroški voziček izbrati?

pigor

Zelenc'
4. jan 2009
7
1
1
Teren bo različen, večinoma utrjene poti/asfalt, sem pa ke pa tudi kak izlet po makedamu ali na kako višjo izletniško točko. Ne maramo 3 kolesa, pa voziček mora biti dokal "lahek" za nosit, ker stanujemo v petem nadstropju brez dvigala, ni pa možno vozička pušlat nikjer na dvorišču/hodniku. V izbiro so prišli nekako trije modeli, zanima pa me, če ima kdo kaj izkušenj s katerim od le-teh:

Switch Tri-Fix Modularni sistem

P3 Tri-Fix Modularni sistem

I'coo Plasma 7

Kako se manjša kolesa pegperegota obnesejo na makedamu?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Mi imamo PEG PEREGO Pilko P3.

Tole kupovanje v kompletu je meni tako tako...plačaš ko žuti za stvari, ki jihne potrebuješ.

Pilko P3 je nekje tam 230 EUR (nima smisla kupovat ničesar zraven, ker ne rabiš), sam jajček te pa pride nekje 100 EUR. Pa imač vse kar rabiš.

Smo pa izbrali omenjeni voziček ker je bil najlažji, ter najbolj se je dal zložiti (sistem dežnika)...smo ga pa kupili v Šiški (lj) kjer imajo trgovino, in se da v tem času dobiti dokaj poceni kak star model (lanski)....je.bi ga...če ti ni pomembna barva tkanine da je v trendu....bo več kot dobro opravljal svojo nalogo.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Tudi pri nas imamo Peg Perego Pliko P3 v kompletu z košaro, športnim delom, lupinico, skratka vse. Voziček je odličen za asfalt, na pesku in makadamu je neuporaben. Dobro, da se matrat z njim 20 metrov, ampak da bi z otrokom šel npr. 2 km po makadamski cesti pa odpade. Za to rabiš velika, napihljiva kolesa.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Katera trgovina v šiški pa ga ma za ta dnar ga mam namen kupit.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
sam ne bi nikoli kupil vozička z malimi kolesi. nekako se mi ne zdi, da bi šel z njim povsod kamor hočem, zato ti svetujem velika kolesa, kajti takoj ko bo teren neraven, je sr.anje...
sam sem voziček kupil na nemškem ebayu in zanj kljub poštnini 30€ (15 kg) dal več kot 100€ manj kot bi za isti model dal pri nas.
odloči se, kateri voziček hočeš in nato pojdi na ebay,mene je na rit vrglo, kakšne so razlike v cenah

pigor

Zelenc'
4. jan 2009
7
1
1
Problem velikih koles je, da so večinoma 3 kolesniki, kar je totalno nepraltično, poleg tega bom moral voziček nositi po štengah precej visoko vsak dan. Ravno iz tega razloga sprašujem za tem peg peregotom.

Naj omenim, da imamo v žlahti precej otrok, pri vsakem pa so imeli čisto navaden voziček na mala kolesa. Hec je samo, ker so otroc odrasl, jst sem pa pozabil, kako je blo po makadamu rint te vozove :p

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
trokolesnik ima kolesa večja in zato je popolnoma nepraktičen, večji ko ga zložiš... Pri nas imamo poleg peg-perega še enega starega quiny-a na tri bicikle, namenjenega za makadam... Sam v prtljažnik od honde ga pa lih za glih spravim...

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Pri Pliko switch košare ne potrebuješ, se sedalni del obrne in se ga da čisto v ležeč položaj. Je pa res, da košara prav pride za prenašat dete naokoli. Bolj stvar potrebe, mi smo brez košare čisto ok skozi prišli

kar se pa kolesc tiče, je zadeva res bolj za po asfaltu, že najmanjši makadam ti zna predstavljat probleme, malo je sicer bolje če prednje bicikle zahaklaš

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz sem dal pred dvema letoma čez 100k SIT za trikolesnik in lupinico. Resda je malo velik, ampak v karavana gre BP. Košara se mi zdi brezvezni strošek.

Jih pa poznam, ki so kupili fancy vozičke in jih kmalu zamenjali za trikolesnike z velikimi kolesi.
evil.gif
Tu je pa problem ko predreš zračnico. Enkrat mi jo je vulkanizer zaflikal, drugič pa sem jo kupil od nekega malega bicikla.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Vidiš, meni pa je bla košara ful pomembna. Pelješ dojenčka na spregod, ti notri začori... Snameš košaro in odneseš, dojenček pa še vedno čori:) Skratka, košara je v prvih treh mesecih nadomestek posteljice, in tako lahko dojenček spi tudi pri babici:)

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik pigor pravi:
Problem velikih koles je, da so večinoma 3 kolesniki, kar je totalno nepraltično, poleg tega bom moral voziček nositi po štengah precej visoko vsak dan. Ravno iz tega razloga sprašujem za tem peg peregotom.

Poglej, če boš še na ebayu mogoče dobil Peg Perego AT4. To je 4 kolesnik z velikimu kolesi, robusten itd. Slaba stran ... velik je
smile-1.gif

Pred 2 letoma je ta voziček veljal za Mercedesa in na ebayu sem ga jaz dobil za polovico cene ... čisto novega.

AT_4_SAFARI.jpg

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jaz vas drugač ne razumem, kako lahko dajete za te vozove po 500€ in več. Če so nas starši zvozili vsepovsod v tistih klumpih od vozička, noben ni jamral al gre v fička, hrošča ali stoenko, pa se je vse sešlo. Nobenmu nič ne manjka. Je voziček res tolk boljši?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Jaz vas drugač ne razumem, kako lahko dajete za te vozove po 500€ in več. Če so nas starši zvozili vsepovsod v tistih klumpih od vozička, noben ni jamral al gre v fička, hrošča ali stoenko, pa se je vse sešlo. Nobenmu nič ne manjka. Je voziček res tolk boljši?

Če vprašaš mene, ti bom rekel da, se splača. Razlika med bolj pogostim vozičkom sicer priznane znamke in med vrhunskim vozičkom (tukaj pozor, ni vse zlato, kar se sveti in ima visoko ceno) je lahko ogromna. Sam sem za tri otroke vedno kupil voziček, ki mi je takrat nudil vse, kar se je dalo dobiti (vsestranski športni voziček, baza in jajčka za v avto, košara za novorojenca, ....). Po tem, ko je otrok voziček prerastel, je šel voziček v prodajo in pri nobenem ni bilo 'izgube' več, kot kakšnih 150-200EUR. Tudi po dveh letih uporabe so bili vozički še vedno, kot novi.

LP,

Milan

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ali pa kupis v avstriji jeep-a znizano iz 290 na 100eur ter zvozis do konca kot v nasi druzini. upamo, da se bo ravno izslo, ni pa noben dan brez vsaj enournega sprehoda, od tega makedama 80%. primer, sprehod iz rudnega polja na pokljuki na planino uskovnico
smile-1.gif

namesto smesnih dodatkov v obliki košaric pa puhovko uporabis, imam itak 3 prevec. iz "privarcevanih" 300eur dobim ze skoraj 55 six packov gösserja. hec
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.393
113
Pomurje
hartan

Mi imamo tega.
Je neprimerno udobnejši in uporabnejši pri sprehidih od P3.
Dobim ga v Yarisa, če vzamem košaro dol.

Se pa P3 bolje zloži, čeprav v Yarisa ne gre, ker je predolg.

Lp

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
No pa "naša" izkušnja.
Imamo 6 mesecev prakse z CAM COMBI FAMILY TRIS vozičkom. Link http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=188416.
Po ceni 420 eur (dejansko s popustom 400 eur). Dobiš vse kot pri PegPerego P3 vozičkih.
Sprva sem bil nasprotnik celega kompleta (s "posteljco"). Izkazalo se je, da je posteljca priročna in se ti zdi bolj primerna za spanje dojenčka v prvih 3-4 mesecih, ko ti dejansko na vsakem sprehodu zaspi. Je pa nerodno in težko nositi to posteljico po ozkih stopnicah.
Posteljica torej koristna (ampak ne za v trgovino). Lupinica za v trgovino, prevažanje ipd. Sam športni sedež (tudi v kompletu) pa je bil pri nas sedaj pri starosti 6 mesecev uporabljen prvič. Voziček se s športnim sedežem tudi zloži v marelo, ampak malenkost na trdo. Pa tistih par cm v prtljažniku twinga več ni prostih.

Kolesa pri teh vozičkih (tudi Pegperego) so sicer mehka niso pa na zrak. Kot že nekdo omenil : za 20 metrov po makedamu da, več pa ne. Dobesedno te premetava z vozičkom sem in tja.

Sama konstrukcija vozička (podvozje-osnova) se mi zdi zelo pametno in praktično. Mi smo morali še paziti pri nakupu, da samo ogrodje zloženo gre v prtljažnig R. TWINGA. In gre ,.... za las
wink-1.gif

Če bi avto dopuščal voziček z gumi kolesi (+4 kolesnik) bi verjetno šli v tak nakup, ampak hej ... Ne bom šel avta zaradi vozička menjavat
wink-1.gif
.... čeprav je vrednost malo ne tam...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Smo imeli za prvega trikolesnika z napihljivimi kolesi (JANE) in bo pri naslednjem isto, edino firma verjetno ne bo ista. Navadni vozički z malimi kolesi se ne morejo niti približno primerjati z vozičkom, ki ima velika napihljiva kolesa. So težava že robniki pločnikov na katere sem lahko z JANE-jem kar zapeljal brez neke pazljivosti, z ostalimi pa kot po jajcih, previdno in počasi. Res pa da za kompletni in dober voziček porabiš dobre pol plače.