Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Synology karkoli z dvema diska... Pa das not 2x 4gb in je... Jaz mam ds213j ze neki casa 24h/dan prkloplen, pa se ne kaze da bo umru... Sam mal svoh je, samo za filme dol pa backup se vedno dovolj...
Naprava za shranjevanje v oblaku My Cloud Home se neposredno priključi na vaš domači usmerjevalnik Wi-Fi, tako da lahko enostavno shranite, organizirate in nadzorujete vse vaše digitalne vsebine na enem mestu in dostopate do njih brezžično od koder koli.
WD My Cloud EX2 Ultra je visokozmogljiva NAS naprava, na kateri bodo vaše datoteke vedno varne, do njih pa lahko varno dostopate kjerkoli. NAS naprava je opremljena z dvo-jedrnim procesorjem 1 Gb delovnega pomnilnik in z vgrajenima diskoma s skupno kapaciteto 4 TB (2×2TB).
Buffalo : ... Marvell ARMADA 370 ARM (Dual Issue) Hitrost procesorja: 800MHzRam: DDR3 256MB Zmogljivost:
Branje: 100+MB/sPisanje: 50+MB/s (direktna gigabit povezava). Ne ga srat. To je bilo zastarelo že pred leti. Ta CPU je doživel luč sveta leta 2014.
WD/1 : verjetno deluje, ampak samo z enim diskom... boš skoraj na istem, če priklopiš zunanji USB disk na router/modem.
WD/2 : NAS naprava je opremljena z dvo-jedrnim procesorjem 1 Gb delovnega pomnilnik in z vgrajenima diskoma s skupno kapaciteto 4 TB (2×2TB). Torej imaš 2 TB v RAID1 (mirror) ali 4 v RAID0. Hvala, ampak ne hvala.
Kupi QNAP ali Synology + 2x4 TB HDD in boš imel mir kar nekaj let. Jaz delam že vsa leta s QNAP, ampak tudi s Synology ni čisto nič narobe. Pač stvar okusa.
Ni vse v (prenizki) ceni. Če imaš preveč časa pa si omisli en star PC in FreeNAS.
openmediavault is the next generation network attached storage (NAS) solution based on Debian Linux. It contains services like SSH, (S)FTP, SMB/CIFS, AFS, UPnP media server, DAAP media server, RSync, BitTorrent client and many more.
www.openmediavault.org
Sam je.... ker rabi en sistemski disk (sam sem dal en star 2.5 SATA 40Gb od laptopa)....in ti tako odžre že en SATA priklop na matični...
Pri Xpenology /Synology imaš sistem pri prvem na SD/USB ključku....pri drugem pa na vgrajeni matični
No, če koga zanima kaj od Qnapa imam tole trenutno na zalogi:
1x TS-253B-4G nov, nerabljen
1x TS-251+-8G (rabljen cca. 3 mesece)
1x TS-431X-2G nov, nerabljen
Nova dva sta bila poslana kot zamenjava s strani Qnapa, stranki pa smo vmes izdali dobropis, rabljenega pa mi je stranka dala v račun za zmogljivejši model.
Ne vem sicer kakšne so tvoje podatkovne potrebe, ampak meni se 4TB za trenutni čas zdi zelo malo. Kmalu bo 4k nekaj vsakdanjega in to seveda pomeni konkretno večjo porabo prostora.
Če že, potem kupi vsaj NAS s 4 sloti in lahko po potrebi dodaš še dva diska. Ker to kar trenutno kupuješ ne boš mogel nadgraditi brez da obstoječe diske zamenjaš z večjimi, kar pomeni da tile 4TB diski ne bodo dolgo v uporabi.
Drugače pa pri diskih bodi pozoren, da ne kupiš takih s SMR. Obvezno glej da so CMR
WD MY Cloud Home ni klasičn NAS ampak domač oblak.
Če bi rad dostopal do filmov preko TV-ja bo treba uporabljat Plex. Za fajle nalagat rabiš WD Discovery program. Če ga naložiš tam, ko ga v raziskovalcu vidiš kot mrežni disk, ti fajli niso vidni preko aplikacije WD Discoveri in preko neta. Zadeva je ful počasna pri prenosu več datotek.
Če te stvari veš pred nakupom in jih vzameš v zakup je ok. Če pričakuješ delovanje kot klasičn NAS pa nisi najbolj vesel.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.