Kateri likalnik?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Žena pravi da bi imela novega, ker stari philips naj bi po 15 letih odslužil svoje...

Kaj se danes kupi? Navaden likalnik, likalna postaja...? Je že enega v lidlu kupila pa je šel nazaj ker ni "povzel" po cotah tako kot stari...

Prosim za konkretne modele z dobrimi izkušnjami. Cena je drugotnega pomena. Lika se vsakodnevne cote. Srajc bolj malo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tole sem moji dragi privoščil pred dvemi leti:))
http://www.tefal.si/Nega-tkani...lc/p/1830004268

Postaja je boljša, če lika 1x na mesec in ima takrat velik kup.
Če pa bolj za sproti po mal lika, pa je boljš navaden, ker ga imaš prej pripravljenega za delo. Če nimaš ravno prostora namenjenega samo za likanje...

Pa kak navaden je po moje fajn, da je pri hiši. Včasih te kaj preseneti ali se spomneš, pa si lahko praktično takoj zlikaš. Pri postaji pa malce traja pa tečna je za prenašat, če jo imaš kje skrito.

Kaj more imet?
Čim višiji konstanten pritisik pare. Torej da se zna obnašat kot postaja in med likanje sam spušča paro, brez da kaj tiščiš.
Kolk W ima, je pa bolj pommebno samo zato, kako hitro bo na začetku segrel vodo.
Za drsenje, pa je potrebno probat v živo. Greš v trgovino pa malo podrgneš po sebi:) Zgleda smešno, samo drugače ne moreš vedet.

Podatek o enkratnem/sunkovitem izpustu pare te tudi naj ne zavede. Ker je skoraj ne uporabna funkcija, če že med likanjem dovolj pare spusti.

Pa čim več garancije naj ima:) Nov vrjetno ne bo več zdržal 15let;)

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Mi imamo že dve leti tega klik in je žena zadovoljna.
Likalnik ima tudi senzor, kateri prilagaja temperaturo likanih oblačil, poleg tega ima še vgrajen dodaten kompresor za paro-steam motor, da pare ne zmanjka prehitro,pa tudi likalna plošča je po 2 letih kot nova.
Mi smo ga nabavili iz DE, ker imajo tukaj nesramno visoke cene.Poleg tega slovenski bosch servis servisira tudi aparate kupljene zunaj, v to sem se prepričal sam, ker je nov likalnik prišel pokvarjen
tongue-1.gif
- žica za na grelec je bila iztaknjena.
Servis popravil brez dodatnih stroškov pošiljanja po pošti.
Tako da ga-razen začetne težave z lahkoto priporočam.
zmaga.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Pred cca mesecem nabavil Philips 3811, zaenkrat ni pritožb. Izpust pare je super, zelo lepo drsi. Nekje sem zasledil, da bi naj bila ta plošča kar se prask tiče bolj trpežna od tefalovih.