kateri dron za mulca?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
je že kdo kaj raziskoval, tega sranja je ogromno na trgu. mali ma 9. RD in bi mu kakega drona nabavil, pa ne iz tujine, najraje tu doma. dobro, lahko tudi iz tujine, samo mora prit do 20. maja, ko ma RD. kaj se splača, dosti čez 100 evrov ne bi dal ...
hoče neke lego kocke, ki jih ima že mali milijon in sem ga komaj uspel prepričat, da lahko tudi kaj drugega iz njih sestavi, ne samo tistega kar je v navodilih ali na 32 škatlah, ki so doma ...
oziroma kaj predlagate za mulca, ki bo star 9 let in ima že vse. je pa zelo priden in ustvarjalen fant, če to kaj pomaga :)

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Jaz sem dal za drona v Conradu 55 eur. Pa lahko rečem, da je škoda denarja. Ne morem in ne morem ga umiriti, za notri popolnoma neuporaben.
Ne vem pa, kaj se dobi za 100 eur.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če je ustvarjalen mu kupi plastelin. ne ne hecam se. zakaj bi ustvarjalnemu in pridnemu otroku kupil nekaj česar se bo naveličal v petih minutah in s pomočjo tega ne more ustvariti nič svojega.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
sem ga komaj uspel prepričat, da lahko tudi kaj drugega iz njih sestavi, ne samo tistega kar je v navodilih ali na 32 škatlah, ki so doma ...

Citat:
je pa zelo priden in ustvarjalen fant

Hm, tole nekako ne gre skupaj
smile-1.gif

Moj predlog je Arduino set. Če že drone, potem nekaj takšnega, kar mora sam sestaviti in omogoča nadgrajevanje.

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
te zadeve niso primerne za mulca teh let.te zadeve rabijo kontrolo , servis in podobno,otroci teh let pa tega še ne zmorejo, raje mu kupi letalo za metat iz roke da začne kužit kaj letenje sploh pomeni, kako se zadeve v zraku odzivajo, kasneje letalo na dalinca, imaš luštne projekte modelarskih delavnic in tam dobijo splošno znanje za naprej, izdelat se naučijo lastno prvo letalo in nekaj spretnosti z rokami ki ga žal pri današnjih otrocih primankuje,pri tej zadevah ki pa misliš nabavlat je pa tišanje glave skozi zid. preskakuješ po 10 stopnic.Ker je pa žal takšnih staršev okrog veliko pa se žal otroci zadev naveličajo v 5 minutah, ker niso temu še dorasli in še povrh je zadeva lahko smrtno nevarna.
To je samo moje mnenje in se opravičujem če si zadevo drugače razumel.

lp

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Citat:
Uporabnik tomaz234 pravi:
te zadeve niso primerne za mulca teh let.te zadeve rabijo kontrolo , servis in podobno,otroci teh let pa tega še ne zmorejo, raje mu kupi letalo za metat iz roke da začne kužit kaj letenje sploh pomeni, kako se zadeve v zraku odzivajo, kasneje letalo na dalinca, imaš luštne projekte modelarskih delavnic in tam dobijo splošno znanje za naprej, izdelat se naučijo lastno prvo letalo in nekaj spretnosti z rokami ki ga žal pri današnjih otrocih primankuje,pri tej zadevah ki pa misliš nabavlat je pa tišanje glave skozi zid. preskakuješ po 10 stopnic.Ker je pa žal takšnih staršev okrog veliko pa se žal otroci zadev naveličajo v 5 minutah, ker niso temu še dorasli in še povrh je zadeva lahko smrtno nevarna.
To je samo moje mnenje in se opravičujem če si zadevo drugače razumel.

lp

super predlogi, hvala.
bom v tej smeri razmišljal.
s tem, ko sem napisal, da je ustvarjalen, sem mislil, da rad riše, piše. pri teh letih namreč že sam dela stripe. to s kockami pa je šele zdaj nekak začel, ja. bom res neko modelarsko zadevo na izi za prvič sprobal ... na idejo o dronu sem prišel, da bi še jaz mel kaj od tega :)
pa bo počakalo še nekaj let.
hvala tudi za namig o amazonu, čisto pozabil.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
hehe, majster ni problema, tudi zate in za okolico je zadeva lahko zelo nevarna, govorim iz izkušenj kaj vse sem že v klubu na pisti doživel, kaj še lahko nekje za blokom ali hiši se zgodi,.....bog ne daj. ko pa začneš zadeve razbijat pa gre za tistih 3 sekunde zabavo po par 100eu u k urac, sicer ne vem iz kje si ampak po šolah in v modelarskih klubih imajo razne modelarske tečaje, verjemi da se ti bo zadeva obrestovala, kakor zate in za otroka, drugače imaš v trgovini http://www.modelar.si/ prijaznega fanta ki ti bo zadeve objasnil kaj in kako za začetnika ali multirotor ali letalo, mislim da je zadeva z letalom dosti bol zanimiva in cenejša, vsaj zame kar se tiče znanja letenja, še boljša zadeva ti je pa simulator ki zraven dobiš program in komande:

http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=9709802,
http://www.der-schweighofer.at/artikel/126375
http://www.modelar.si/index.php/rv-tehnika/usbsimulatorji/919-detail

kjer se naučiš kako se zadeva v zraku obnaša preden začneš razbijat modele za 500eu+.
pa obilo užitkov v modelarjenju, kajti to je hobi ki te obsede za celo življenje ne pa za en popoldan.

lp

I

Izbrisan uporabnik 474

Vem da bodo zdaj modelarji skočili v luft...

Sam bi se izogibal modelarski krožkom, modelarskim klubom in modelarjem nasploh - sploh če ga zanima boilj letenje, kot samo sestavljanje letalnih naprav.

Če ga hibby veseli in kaže zanimanje, potem so zdaj prava leta za njega. Največji "asi" v recimo 3D letenju začnejo v teh letih.

Vse skupaj je trial & error. Da bo razbil par modelov, je jasno. Mogoče bi se tu strinjal, da e letalo primernejše in predvsem veliko lažje in ceneje, kot multikopter (prosim ne uporabljaj besede "dron").
Simulatorji so pa tako - se da naučit, ampak v njegovih letih, ko mu na simulatorju ne bo šlo, bo zagnal kako arkado in bo tom Top Gun. Pol pa se bo čudil ko mu bo pri lupingu zložilo krila :)

RC je super hobby, ki ti nudi veliko užitkov. Ni poceni, čeprav Kitajci danes prodajajo robo po smešnih cenah.

Poglej še tu:
Hobbyking.com

I

Izbrisan uporabnik 474

Kot sem napisal - če mu je bolj zanimiuvoi samo letenje, potem od krožka ne bo odnesel 0. Če pa ga zanima sestavljanje, potem pa je to super.

Letenje - kupiš model (recimo EasyStar), lahko celo RTF, flikneš not baterije in greš na travnik. Še isti dan
Modelar - 2015 pričetek nabave balse, orodja in vse ostale šare in si za novo leto 15/16 zaželiš, da bo krstni polet še v 2016. Ker veš koliko trud in časa je v modelu (čeprav nitine zgleda kot letalo), ti niti na misel ne pride luping/sodček itd. Tisto šparamo za 2018

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
gargy, noben ne bo skoču u luft, človek je vprašal za mnenje in debata je stekla, nekaj ljudi samo pametuje, nekaj jih govori iz izkušenj, ampak vseeno če se spotaknem na tvoje mnenje, tudi easy star ni lahka zadeva če stvari ne znaš nastavit, zlotat konektorje, napolnit baterije z modelarskim polnilcem, da ne govorim o lipo baterijah ki lahko imaš doma požar, o samem dometu komand , in ko ti model za 500eu gre iz dometa in odfrči v neznano,do težišča, lahko bi našteval cel večer ampak brezveze, vse to lahko izveš v krožkih ampak vse to ne moreš osvojit v 3h.
3D piloti začnejo v teh letih, ta je pa dobra majster, vsi spijo z simulatorjem v roki, poglej v kakšnem klubu pri nas, ljudje vozijo par le letala pa ne znajo izvest enega 3D lika, ni tako lahko letet kot pa govoriti,
imaš veliko poškodb na letalu, mulirotorju čez sezono, kako boš to popravil?lahko poceni popraviš ali pa vržeš v kontejner in greš v trgovino po novi model, vse te smernice dobiš na tečaju,

mnenja so seveda deljena, avtor se bo pa na podlagi zbranih informacij seveda sam odločil kaj je za njegovega mulca najbolj, seveda pa ga razumem saj imam sam podoben problem, rad bi mu ponudil malce zabave ki še je ne pozna.

lp

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz. Jaz sem se treniral na simulatorju, a s pravimi komandami, predvsem je pomembno razumet in internalizirat letenje k sebi, ko se obrne leva/desna. Mislim, da je bil PhoenixRC. Če se začneš učit, ko je avion že v zraku, zna biti hitro draga lekcija. Tako da simulatorja ne bi zapostavil.

Je pa realnost kar se tiče samega letenja, nekaj čisto druga. Sploh, če model ni pravilno uravnotežen in trimman. Na začetku v vsakem primeru postaneš strokovnjak v lepljenju in saniranju poškodb. Škoda se zmanjša, če imaš ob prvih poletih zraven nekoga z izkušnjami. Gre pa z dosti vztrajnosti tudi samostojno.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Sam bi se izogibal modelarski krožkom, modelarskim klubom in modelarjem nasploh - sploh če ga zanima boilj letenje, kot samo sestavljanje letalnih naprav.

Me veseli, da je še kdo takega mnenja
aplauz.gif

Namreč, moja izkušnja iz kluba ter modelarskega druženja na letališču s profiji... vsi so nekaj opletali, kako so oh in sploh in vsak je znal povedat, kaj in kako bi moralo biti nekaj narejeno, kaj si zajeb*al, noben pa ni prav veliko letel. Saj ne, da niso imeli hvalevrednih letal, ampak, mislim da se mora ta hobi delit na modelarje, ki se želijo ukvarjati z maketami in "kdo ma daljšega", ter na hobi, katerega cilj je sprostitev
cheer.gif

Ko sem lani začel kolega učit, naju je takoj našel nek "stručko", ki je bil pameten da za učenje mora biti klasičen jadralec, samo komande na repu, balca... yeah, right, da ob prvem crashu človeku veselje vzame
grin1.gif

Kar se tiče multikopterjev... če vzameš neko pravilno dimenzionirano zadevo, je lahko super (da lahko leti notri, pa tudi zunaj, če ni vetra). Opozorilo velja predvsem v tej smeri, da nimaš kej doma popravljat, če boš kupoval iz tujine, so od tam tudi rezervni deli. Roko, ki drži rotor BOŠ polomil, prav tako propeler, sanke,... tako da imej v mislih, da če boš dal 9letniku (ali sebi začetniku) to stvar v roke, da naročiš rezervne dele v naprej, da ne bo najprej veselje...10minut...dva tedna čakanja
zmaga.gif

lp

I

Izbrisan uporabnik 474

Ko sem sam pričel, nisem od modelaruev dobil nobenih uporabnih informacij. Same teorije, kako bia naj on to in ono, da moraš letalo sam izdelat, magari ga delaš eno leti, modelarji tak ponosni na svoja skropucala, ki nit letalom podobna niso... Sam nimam volje šmirglat pa brusit, pa merit pa lepit pa miljon drugih stvari. Vklopoš komande, priklopiš baterijo pa gasa.
Ko sem kupil Easystarja in sem hotel par nasvetov sem dobil le zgražanje, da je stiropor primeren le za gradbeni materiap. In če v nosu nimaš vsaj motorja Axi in Kokam celic, si nevreden letenja... [cenzura] off pa taki modelarji.

Letalo sem brez simulatorja, brez nastavitev CG-ja, brez znanja vrgel v zrak, polni plin pa gremoooo. Pri Easy-ju hitro dobiš občutek, sploh ker ko spustiš komande, se sam izravna.
Kolegu sem dvignil letalo na višino, mu porinil komande v roke, tu je levo, tu je desno, gor dol - zdaj pa leti. Vse je šlo BP.

Multirotor pa - je težje kot letalo, popolnoma drugačen stil, ki nima z letalstvom in aerodinamiko nobeme veze. Potrebuješ smisel za orientacijo in reflekse. Nič druga ni pomembno. Definitivno pa bo lomil stvari, ne glede, kaki talent je...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Naš mulc že en mesec teži okrog bajte z temu dronom..zdaj se je že tolk zverziro, da hodi gledat v dnevno, kaj delamo (s kamero in očali seveda)
rolleyes-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hehe... kmal ga bos fehtal, da gre mal okol sosedove kopalnice, ti pa ocala gor....