Kateri disk

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Nadrajujem eno starejšo mašino z novim hard diskom. Sem malo gledal pa se dobi 500G disk za cca 70 eur.
Ker nima glih kej dosti pojma o tem vas prosim za nasvet kateri disk je trenutno najbolj kupit. Saj veste razmerje cena - kakovost - prostor. Bi pa vtel vsaj 500G.
Ali moram na kaj paziri, da se slučajno disk in računalnik nebosta marala (vodila, ...)

Hvala!

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
No tole je bilo pa ekspres! Super!
Ja sem glih tega gleda. Cena super, je 7200 pa placa je dost. No mogoče kakšno 650G verzijo. Ni ravno veliko razlike.

Mi lahko poveš kako naj pogledam kakšna vodila imam. Se to naredi le tako, da razstavim računalnik, ali je kakšna programska verzija.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pogledaš kateri disk imaš zdaj not in poguglaš kakšen disk je. Sicer pa dveh šraufov ni težko odšraufat in pogledat kakšen priklop je.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Samsung HD501LJ, definitivno najtišji disk ter hkrati zanesljiv disk! 3L garnacije! Sicer nevem s katerega dela Maribora si ampak jaz sem se ker v Limbuš do Dinota zapeljal po njega, je bil takrat tudi najcenejši! http://www.elektronika.si/

Gledam pa da ima zdaj v akciji za 54€ nek Samsungov disk 500GB F1 !!

Lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Noben disk ni bolj zanesliv od drugega (razen če je kaka pokvarjena serija), vsi se lahko pokvarijo naenkrat in ostaneš brez vsega ali pa delajo leta in leta.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
No glede tega se pa res nebom sikiral.
Pomembne zadeve so vedno v 2 kopijah. Ena na DVDjih ena na prenosnem disku. To so ponavadi slike in osnovna kopija diska.
Če mi pa odnese kakšen mp3, film in špil pa tudi ni katastrofe. No če bi bil pa služben računalnik bi pa mal drugač pisal.

Bom doma škatlo razstavu, da vidim kakšen je priključek. Potem pa kupit ni kaj. Sej razlike med njimi so pa glih za 2 kufeta.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
500Gb Spinpoint zanesljiv?
rolleyes-1.gif