kateri čips - rebrasti paprika - "najbolj zdrav"?

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
Ja, vem, da so vsi škodljivi, vendar si ga občastno privoščimo, sploh ob kakšnih tekmah in jutri je takšna tekma, da se je treba "oborožit" s pregrehami, kot se za prave kavčarje spodobi. Je sploh kakšna razlika v smislu zdravosti med različnimi artikli? Prvi pogoj pa je, da je rebrast in paprika. Fajn bi bilo, če obstaja kakšna razlika glede soli, torej da ima čim manj soli. Zelo dober se mi zdi od mercatorja, ki je tudi verjetno najcenejši. Kakšne pa ima kaj karakteristike? Upam, da ta tema ne sodi med zdravstvo, hehe.
nahrung002.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Hofer, "palčke" mini, sticks... navadni ali paprika

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Si že kdaj pogledal na embalažo hrane, ki jo zaužiješ?
Pač pogledaš artikle, ki ti nudi trgovec in ustrezno izbereš takega, ki se ti zdi najmanj škodljiv glede na deklarirano vsebino.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.989
774
113
Jaz preferiram za sebe kadar si ga privoščim Crunchips x-cut. Pa Hoferjev tud ni slab.
Sem pa ravno zdajle gledal za Crunchips x-cut tima 1,2g soli na 100g in 35g maščobe od tega 2,7g nasičene maščobne kisline.
smile-1.gif

Je pa 25%+ izvedba, ki ima 175g.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
pbutec, gledam predvsem sladkor in pri tem te resnično stisne, koliko je tega, recimo kakšni sadni jogurti, 20g na 100, torej okrog 30 g na tisto šalčko, to pa je že lepi kupček, potem pa še spiješ pol litrsko pijačo z 11 g, torej 55, pa je to skupaj skoraj 10 dkg sladkorja, če pa to količino vsipate v eno skledo vas bo šokiralo, koliko cukra je v enem nedolžnem jogurtu in pijači

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
... vas bo šokiralo, koliko cukra je v enem nedolžnem jogurtu in pijači

Prehrambena industrija ni nikoli bila nedolžna. V produkte večinoma bašejo sranje. Hebe se njim za zdravje potrošnikov.

Vzameš navadni jogurt in mu dodaš zmrznjeno sadje pa zmiksaš, če bi že rad imel sadni jogurt brez sranja. Od pijač se pije samo voda, čaj in alkoholne pijače.
smile-1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Meni je čips iz lidla dober, samo ne vem kako se mu reče. Sem včasih dosti tega konzumiral vendar se naveličaš. Vse je isto sranje, okus. Na koncu sem jedel samo še sparovega v črni vrečki (tisti izbrani izdelki), ki je res manj slan in ima celo krompirju okus. Dobra stran je tudi, da ni tričetrt polomljenih kar me res jezi. Varianta je potem pringels hot in spicy ampak ne maram čipsa iz krompirjeve moke. Se mi zdijo po okusu še bolj umetni.
Tisti narejen v "pecici" je eno veliko sranje. Sem celo vrečko vrgel stran. Najboljši je itak, če ga pripraviš sam. Samo nujno rabiš fritezo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.953
6.987
113
OP, obstaja čips, pečen v pečici, ta je nekoliko boljši od cvrtega. Ampak večini ljudem pač ni dober iz očitnega razloga
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Domači čips? Še najmanj svinjarije
smile-1.gif

če ga sam delaš zato, da je zdrav, potem ga ne pečeš v olju
wink-1.gif

lahko ga v mikrovalovki, samo je painintheass.
ali pa v pečici. v ventialtorski bi bilo vrjetno najboljše. z oljem ga pa samo malo "poškropiš"
če koga še vedno skrbijo kalorije iz krompirja, si pa lahko ohrotovga nardi
wink-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No ja, sveže olje ni tok hudo, ni zdravo, ampak dosti boljše od tistega v vrečki. A pohanja in pomfrija in podobno tudi ne ješ? Je domač v svežem kar ok veš, če si pa tak skeptik si pa ziher veganc al pa opranc ;-)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ne, pohanja in pomfrija doma ne delamo. Na obiskih, ali, če se znajdem kje zunaj parkrat na leto, pa ne kompliciram.
Me ne gane tvoje zmerjanje
wink-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
OP, obstaja čips, pečen v pečici, ta je nekoliko boljši od cvrtega. Ampak večini ljudem pač ni dober iz očitnega razloga
wink-1.gif

A pečen v svinjski masti ni dober?

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Gre se za kvaliteto življenja v poznejših letih, ne pa te neumne floskule "zdrav umrl".

Ontopic.

Če že kupim (redko), vzamem v lidlu rebrast onion in sour cream mislm da. Poceni in dober.
Imajo tudi papriko ampak mi ni tako všeč.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Meni pa občasno sede sour cream and onion od chiota. Je bil prejšnjič v tušu -20% in sem naredil nekaj zaloge. No, po sobotni tekmi sta še samo dve vrečki ostali. Dovolj za jutrišnjo tekmo z anglijo.