Kateri avtoradio - pogoji: SDHC, Bluetooth, dizajn

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Že par dni iščem po netu, pa še nisem našel avtoradia, ki bi izpolnjeval moje pogoje. Rad bi takšnega, ki bere SD in SDHC kartice (mp3, wma), ima Bluetooth za prostoročno telefoniranje in umirjen dizajn. Ne maram lightshowa sredi armaturke, prav tako ne über fancy modrih lučk - skratka rad bi klasiko. Aja, pa še en pogoj glede dizajna - ne maram črne svetleče plastike, na kateri se poznajo vsi prstni odtisi in praskice.

CD player ni pogoj. Prav tako nisem zahteven kar se tiče "avdiofilskih" kriterijev - radio bom uporabljal s tovarniško vgrajenimi zvočniki, ne rabim ojačevalca, wooferja in drugih zadev.

Za konec še proračun - zanj bi dal do 150 eur, izjemoma do 200.

Do zdaj sem našel Blaupunkt Toronto 400BT za 160 eur, ki pa nima predvajanja z SD kartic in pa moti me tudi sprednja stran iz črne svetleče plastike.

Zelo bom vesel vsakršnih idej in predlogov.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
težko boš našel za tak denar kaj kvalitetnega. sploh pa z bralnikom sd kart. so vsi bolj na usb ključke narejeni.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Za ta denar mislim da res neboš dobil takega radia.
Za slabih 300€ pa dobiš Blaupunkta memphis MP66 z bluetooth vmesnikom.
Ima pa USB priklop, čitalec SD kartic, barvni ekran, daljinski upravljalnik...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Našel sem še en zanimiv radio: KENWOOD KDC-BT40U. Sicer ne podpira SD kartic, ima pa USB, tako da bi eventuelno nabavil en micro USB ključ. Pri severnih sosedih se ga dobi za 162 eur, pri nas pa ga nisem zasledil.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Pa menda ne boš dajal 160e za enga Kenwooda. Glej Alpine, Pioneerje (novi modeli so fajn všečni), Blaupunkt (čeprav imam z njim ful slabe izkušnje).

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Zadeva rešena. Dobil sem ugodno original Renaultov radio iz enega razbitega Megana, potem pa sem nabavil še Xcarlink, ki se priklopi namesto CD changerja in bere USB in SD. Na Xcarlink pa se lahko priklopi tudi BT vmesnik - tega moram še nabavit.