Kateri avtomatik

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Počasi bo treba zamenjat avto.
Razmišljam nekaj v smeri:
(nižji)srednji rezred, avtomatik, bencinar(tam okol 150KM), najraje karavan (pogojno enoprostorec ali limuzina), nov , lahko rabljen do 3 leta.,...max:.20-25k€ ali raje manj

Glede na moje vedenje (morda se motim) je potrebno, vsaj glede avtomatika gledati v smeri BMW, VAG, Toyota (morda zadnje čase lahko še Ford)....vse ostalo so menda kompromisi oz. zaostajajo za omenjenimi.

vem da sem malo premalo natančen glede želja, ampak tudi sam si kaj bolj še nisem na jasnem......kakšen predlog?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Če resno ne rabiš preveč konjev, vzami Toyotin hibrid, Prius ali Auris, popolni elektronski brezstopenjski avtomatik, pa še pije zelo malo.
Drugo pri Toyoti je kak CVT menjalnik pri bencinskih Avensisih najnovejše generacije. Ostalo je več ali manj revščina, bodisi gre za klasični avtomatik, ki 30% energije skuri v nič (visoka poraba) ali pa gre za jajca od robotiziranega ročnega menjalnika.

Na žalost je tako, da avtomatikov na izbiro v Sloveniji ni prav dosti. Od vrhunske tehnike je tu samo Toyotin Hybrid Synergy Drive, CVT pri najnovejšem Avensisu. Drugo kar je približno primerljivo je še VW DSG. Imaš avtomatiko, relativno nizko porabo in širok izbor konjenice in modelov, od Pola do Passata.

Ostalo je več ali manj krep od klasičnih avtomatikov z enormno porabo, pa še teh ni prav dosti ali pa jajca od robotiziranih ročnih.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne vem..mimo je prisla lepa jazz, z lepo opremo, avtomatik je bila želja..in je to pri bajti.
pri bajti je se espace..pa ma honda boljsi menjalnik
bmw ma tam tam, mercedes ima odličnega
v druzini je se yaris z avtomatiko..je slabsa od honde..ni tko tekoca pa to.

pa ta hond ama..prnd321, pa pol omejevanje na volanu, pa čist ročno..pa..menjalnik z navodili za uporabo hujsimi k bobcat

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jazz je že pri prejšnjem modelu imel spodoben avtomatik, v EU je Hondi manjkala spodobna avtomatika pri ostalih modelih, zato sprašujem, če se je kaj spremenilo. Tukaj odštejeva hibride.
Yaris ima za "avtomatiko" v resnici ročni robotizirani menjalnik, ki ni ravno super. Ko bo dobil Multidrive S menjalnike, se bomo resno pogovarjali.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Sem bil na testu s prvim jazzom s temi sedmimi prestavami. Mogoce se mi zdelo kar malo prevec prestav sicer pa kar ok jajcek. Samo drago je blo, pa sedolocene felerje kot je npr zadnja polica za doplacilo?!
Pozanimaj se kje bos servisiral menjalnik, odpravil morebitne napake na njem in koliko te bo to stalo. Jaz sem na koncu raje stara jetra kupil(sem pa skoraj nujno rabil avtomatika). Ampak za malo km je bilo Ok. V petih letih sem pusnu jurja pa pol ene 300 sobile se zavore, izpuh, fertajler in servis na menjalniku. Pa kak liter do dva visja poraba. Sicer pa vzgi in pelji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Se pravi
servis (po navadi kozolcarji prekasajo pooblascene) kjer samo menjajo za novega(pozanimaj se koliko pride).
Morebitna garancija kjer menjalnik ne bo omenjen v drobnem tisku

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
khm..da se softi znajde..veš menda

vzel sem jazza z dobrih 10kkm in 3 leta starega. danes ima 6 let..skoraj..in..35 tisoc km se mi zdi. verjamem, da menjalnika ne bo treba servisirat.

drugače pa..vse se da..če ne pa kupiš novo. men je avtomatik zakon in pika

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Imas polico zadaj?
Kolk imas ti sploh avtov? Ga skoraj ni ki ga nimas ali pa si ga vsaj imel? Si hujs diler kot narodnjak. Sicer pa jazz ima skoraj pol manj konjev kot bi jih imel avtor, pa se dalec od srednjega razreda je.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imam polico. nima meglenk spredaj, pa spojlerjev.
ima cd player, avt klimo, polico, strom stekla..spredaj.ogledala

zdej so trije, jazz,ge, bmw 5..zadnji gre, ker mi ni všeč, pride e klasa.
v 'bližini' je yaris avtomatik
p206 20hdi
vozil sem še mondeo, brava, punto, audi 100, a6, kia clarus (bog pomagaj), p407, laguna, kangoo, vectra, octavia

iz vsega tega vem, da vzhodnjaka no anme ne bom imel nikoli, skoda verjetno ne, audi top end, bmw ne vec, opel mogoce, fiat dvomim..mogoce croma, mondeo ja, bencinar

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
Raje mu GE prodaj, bolj ustreza kriterijem. Pravzaprav skoraj ravno toliko kot jazz. Samo en kriterij. Jazz bencinar, GE pa 150 kavalov

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Če resno ne rabiš preveč konjev, vzami Toyotin hibrid, Prius ali Auris, popolni elektronski brezstopenjski avtomatik, pa še pije zelo malo.

problem vseh omenjenih je da imajo premajhen prtljažnik(kar velja tudi za H Jazz), prav zaradi tega gremo počasi v zamenjavo

sicer bi bili glede prtljažnika idealni kaki A6, BMW5, S-max.....ampak to so pa vseeno malo prevelike škatle (predvsem glede vsakodnevnih potreb in vzdrževanja)

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Če misliš imeti DSG-ja za več kot 150 jurjev bi se ga jaz izogibal. Ali pa v rabljenem avtu.
Preveč in predrage težave.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Če misliš imeti DSG-ja za več kot 150 jurjev bi se ga jaz izogibal. Ali pa v rabljenem avtu.
Preveč in predrage težave.

Prosim obrazloži. Jaz imam na enem 220k (2.0TDI), drugi bo pa sedaj 60k (2.0 FSI) in na prvem še vedno deluje uglajeno kot prvi dan (pa na novem tudi). Servis je pa v vsakem primeru na vsakih 60kkm. In kolikor sem prečepel na VW servisih zaradi ostalih težav, mi zaradi DSGja ni pojamral še noben serviser. Kaj po tvojih podatkih vsi DSGji po določenih kilometrih crknejo, se pokvarijo, ne menjajo več??

Jernej

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Ne vem kaj crkne, znanec 155k 2.0TDI, težave na DSG-ju. Dva sodelavca težave na DSG-ju. Baje je ta nov 7 stopenjski še slabši glede tega. Popravilo je pa običajno menjava: cca. 4-5k EUR.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.963
113
pri taščici
A pride res za bavarca bistveno ceneje menjalnik. "slisal" nekje da naj bi bil 2-3 jurje. Skoraj ne verjamem. Govorim o avtomatiku s konji za rajo(100-200. Pustimo sedaj 300+ ps zverine z 8 ognji pri miru v hlevih.