Katere tablete za pomivalni stroj

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Ker sem videl sosednjo temo za Calgon za pralni stroj, me zanima, katere tablete uporabljate za pomivalni stroj? So se kakšne no-name znamke izkazale za dobre?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hm, nekateri trdijo da je najbolje vse imeti od ene firme, se pravi sol Calgonit, gel Calgonit in tekočino za lesk prav tako Calgonit. Ti si pa tabletkar
smile-1.gif
, maš pa namesto gela tabletke - Calgonit. Pri meni je trenutno bolj pisana sestava, oprano je pa prav tako v redu.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Imam Boschovo mašino, kjer priporočajo Calgonit. In tega se držim.
Pomivalc mi itak dela 1x tedensko, tko, da mam tist paket z bonus tabletkami že od novega leta
grin1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Jaz imam tudi Calgonit...enkrat pri prijateljici vzela za preizkusit par tablet iz hoferja, pa je bila posoda kljub dodani soli lisasta,..to s emi pri calgonit tabletah nikoli ne dogaja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Sol ja, ker imamo pri nas zelo trdo vodo. Za sijaj pa nimam potrebe, čeprav lučka v stroju teži, da bi ga moral dodat.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Nič soli. Nimamo pa tudi ravno trde vode. Sijaj - lis ni, to zadošča.

Pa saj naj bi bila sol že zraven - ampak s temi stvarmi je po moje tako nekak kot s šamponi in balzami 2 v 1 - nikol ni enako dobro, kot če uporabljaš ločena pripravka.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Calgonit tablete 5 v 1 (pa ne tiste, ki so pakirane kot bomboniera), sol za mehčanje vode (sedaj jo kupujem v Müllerju, ker je cenejša kot v Mercu) ter enkrat mesečno zalaufam prazen stroj s čistilom (lahko Calgonit, ampak je tudi Müllerjev Blink blagovna znamka čisto OK). Za zadnjo operacijo je dovolj program 30 minut...
Storj je pa AEGjev...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Smo testirali vse od Calgona pa Somata in kar je še ostalih "brandov", razen tega pa še Šparove lastne in Lidlove. Pristali smo na Lidlovih W5, ki so se tako kot ostala čistila iz te linije zelo izkazale.

Pri čistosti posode ni opazne razlike v pirmerjavi s Calgonom, kar se cene tiče pa je razlika ogromna....

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz ponavadi kupim Calgonit 100 tablet, se obnesejo, pa mamo kar nekaj časa. Sol čist različno, so mi vse okej, kaj se tiče pa tekočine pa Somatova velka flaška je mi mogoče še boljša od Calgonita.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Imam Boscha in uporabljam tablete Calgonit oziroma včasih prašek od Calgonita.
Sploh ni težav in kvaliteta je odlična.
Uporabljam tudi sol, ki je zelo malo ponuca stroj oziroma počasi se topi, uporabljam pa tisto v zrncih in ne v tabletah, ker baje se tablete počasneje topijo in vsebujejo tudi neka lepila, ki škodujejo stroju.
Prav tako pravijo, da tableti vsebujejo neka lepila, ki niso uredu za stroj...

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
ko sem enkrat bral test pranih praškov, so ugotovili, da ni povezave med kakovostjo in ceno. pravzaprav je bil najboljši hkrati eden najcenejših, hofer alio ali kako se že reče. Zato sma pristala pri hofer tabletah tudi za pomivalca.. dela bp. Na k... mi gredo tile, ko se nonstop oglašiujejo po tvju, saj to na koncu plača seveda kupec z duplco ceno od nonamov.

vejca

Pripravnik
Ker imam sama pomivalni stroj komaj dva dni in še to sem dobila rabljenega sem si za začetek nabavila kar Lidlove tablete W5 in z današnjim prvim pranjem sem zadovoljna. Moram pa si še kupiti sol, samo nevem kam jo daš v stroj in kakšen namen sploh ima.