katera stara jajca so boljša

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
tako kot je nekdo napisal naj se odpre tema kjer se bote (bomo) prerekali, katera stara jajca so najboljša.

čeprav so me označili za hondaša sem mnenja da je golf 1 in golf 2 najboljši.

+ te pripelje do cilja pa čeprav je že vse crknilo

+nizki stroški popravil

+kurilc je poceni (če te carina ne dobi)

+ne rabiš šprotnega filtra da si glasan oz. te opazijo

-čedale bolj precenjen saj pridobiva na ceni

-glasan za tiste, ki ne marajo da slišijo zvok motorja

-varnost (kot pri vseh oldtimerjih)

-udobje

če pa pogledamo malo novejši letnik pa je itak number1 honda civic 6.gen (prav tako 5.gen) => pa ne zato ,ker sem hondaš ampak iz razloga, ker stvar deluje!

komi čakam vse vaše žaljivke na račun honde
grin1.gif
....sem jih že navajan, čeprav mnogi iz med vas se vanjo še vsedli niste kaj šele peljali

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kar se mene tiče Golf 1 in pa Golf 2 nista oldtimer. Če pa že je debata o tem, se ne bi nikoli branil Golfa 1 GTI v originalnem stanju, se pravi brez rižanja.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Idi se obesit rajše.

Moderatorji dajte tole zaklenit.

5 gen pa zelo lepo delujejo res, sploh esi ko moraš pri vsakem tanku dolit liter olja.
cheer.gif

Seveda notranjost na nivoju švabskega bunkerja izpustimo.
rolleyes-1.gif

Honda je zakon, ni kaj.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Gre dobro če ga speljuješ na 7k rpm in vedno menjavaš pred blokado.
hysterical-1.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
notranjost je pri meni še kot nova, kar pomeni da je kakovostna edino tista palčka za toploto štimat pa res ni všečna.

koliko olja popije pa ni stvar honde ampak ravnanja z motorje in seveda vzdrževanja.

sam poznam par ljudi, ki jim passat olje pije, da ne omenjam r19 1.8 16v, ker je požrešna z oljem, pa nekatere alfe ze nove pijejo olje (kar je čist normaln za alfo)

matr ste pametni...kr neki prbijate....smehi. povejte nekaj konkretnih slabosti glede avtomobila, ne pa take, kot so "popije olje" , ker to je stvar ravnanja

prznam da ma honda pleh kot iz papirja, kar je slabo za varnost. druge slabe lastnosti z njo še nisem imel, ker me še ni pustila na cedilu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pa daj že nehaj s tem sranjem. Tema, ki si jo odprl je o oldtimerjih. Odpri si novo temo v "Čvek" partu, pa se tam pucaj.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Koliko olja popije ESI ni toliko v stvari ravnanja z motorjem ampak v stvari nesposobnih hondinih inženirjev ki so izdelali poddimenzioniran hladilni sistem. To bi kot zagrižen hondaš lahko vedel. :)

Nekaj konkretnih slabosti 6th gen sedana če hočeš?

1. Grd je
2. Slab pleh, v kurcu varnost kot si ze sam priznal
3. Notranjost je grda
4. Zavore primejo za v en [censored], torej še en minus na račun varnosti
5. Ni navora (to velja za vse honde)
6. Ne gre nikamor (-||-)
7. Pije olje (-||-)

Kakorkoli, to da te avto nikoli ne pusti na cesti ga še ne naredi dobrega, obstajajo ljudje ki dejansko nekaj dajo na kvaliteto, varnost, veselje v vožnji itd. Ampak tega hondoidi itak ne razumete, vam je itak najbolj pomembno kako športni filter zapoje na blokadi. To pa je tudi vse.
rolleyes-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se strinjam, sam glede olja pa ne prbijaj, glede na konje gre prot konkurenci kr hitro-je med hitrejšimi..

BTW mal me je zbodla prjava iz prejšne teme (žal sm bil odsoten-sedaj zaklenjeno). Udobni in dobri sedeži v 1.5?? Ostale k., sam zgleda da še res nisi v normalnih sedel. Najbolj sm bil vesel ko sm jih vn vrgu Tak putr da pol k niso vredni.. Za starga fotra mogoče..

5G je bla še stroj za svoje cajte, 6G je bogo povprečje, facelift 99+ je pa prot konkurenci pol k, vreden.. Zastarel, žal..

K temi: Od teh gajb pa Golf 1 oz katra je zame zakon. Gre povsod dela ko šus, đabe notr spravš hladilnik..

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zal se nisem videl ESI-ja ali VTI-ja da nebi pil olja tako da ne pribijam. Sicer je to relativna zadeva, ampak glede ESI-ja mi nemoreš oæitati da pribijam, ampak ok, to več ni stvar 6th gen. Prav tako se mi zdi da VTI za svoje konje in težo ne gre dobro, mogoče pa samo občutek vara, ker sem se presedel iz 150hp turbodizla v VTI-ja. Gre pa avto odlično za svojo kubikaturo, tako da bo volk sit in koza cela.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
honde so tudi katastrofalno barvane, zadnjic sem malo od blizje pogledal nov Civic in ima tako grobo barvo da je ze malo smesno.

Golf I in II sta pa itak zakon, posebej priljubljena sta bila v GTi in D varijanti.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Zal se nisem videl ESI-ja ali VTI-ja da nebi pil olja tako da ne pribijam. Sicer je to relativna zadeva, ampak glede ESI-ja mi nemoreš oæitati da pribijam, ampak ok, to več ni stvar 6th gen. Prav tako se mi zdi da VTI za svoje konje in težo ne gre dobro, mogoče pa samo občutek vara, ker sem se presedel iz 150hp turbodizla v VTI-ja. Gre pa avto odlično za svojo kubikaturo, tako da bo volk sit in koza cela.

Lej zdej spet pišeš neki druzga..Gor omenjaš 6G sedan. Ta pač nima 1.6 125ps motorja.
Lej uzemva 6G VTI ki gre res pol k prot 5G in enga VAG 150ps, recmo Leona.
8,0 vs 8,9 do sto?? Joj sam k je tolk navor pa "lima", še ne pomen da gre hitrej. 300kg se more nek poznat..
Govorim zgolj za tehnične karakteristike motorja. Samo to..

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Kaj govorite, da so golf 2 jaca, to je prava drvana kola k gre vse povsod, notr lahko prpeleš 500 kil + 4 osebe, gre tok kot gre z malo odprtje pumpe gre ko porše ampak akdi pa ko lokomotiva, žre 5 litrov. kvar se kr dost glede na starsot in prevoženi......vse škrta pa še zmer gre.....je pravi basanski avto.
lp