Katera drevesa posadit?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
In sicer cca. 10 metrov od hiše, da bodo zakrivala pogled in hrup iz glavne ceste. Posadil bi jih vzporedno s cesto, kakih 15 metrov stran od pločnika...

Ciprese me spominjajo na britof in tudi dokaj počasi rastejo.
uf-1.gif

Sicer sem imel v mislih javorje pa me je kolega opomnil na listje jeseni. Od brez, katere so mi najbolj všeč, leti tisto sranje dol in ob odprtih oknih imaš polno tega v bajti.

Bor mi je tudi všeč ampak je občutljiv na vetrolom...

Razen cipres lahko vse napipljem v gozdu kar mi je najbolj všeč.
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
nafopaj smreke.

rastejo povprečno hitro, ni problema z listjem, zastirajo pogled...

čeprav. če bi želel čimbolje utišati hrup bi rabil nasaditi drevje v vsaj 2 vrtah...tako da...mogoče siprese kot mejnik ne bibila slaba izbira...za njimi (med hišo) pa še kako drugo drevje - po možnosti s čim bolj košato krošnjo (lipa?...pa še zastonj čaj imaš)...lahko pa kombiniraš s sadnim drevjem - da imaš še kaj od njega.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
lahko pa kombiniraš s sadnim drevjem - da imaš še kaj od njega.

Tega tudi moj stari ne razume da nočem sadnega drevja.
grin1.gif

Pa še mularija ki hodi mimo bi verjetno vse pobrala.

Saj sam hrup ni moteč, edino kak barbarski, nasilni, objestni motoristični norec dela zgago.

Rabim nekaj da čimprej zraste in zastre pogled do bajte.

Ker sama lokacija je enkratna ampak vsem na očeh.
tongue-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zid. pa drevesa nariši gor. pa zasadi pre dzidom. ko zrastejo originali pa podri zid.

mal šale mor abit. pač zadeve ratejo hitro kakor gre. največ boš pridobil, če boš prinesel nekaj večjega že k hiši in da se bo prijelo. sosed ima smrekice, pa rastejo počasi. prijele so se pa vse.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Saj sam hrup ni moteč, edino kak barbarski, nasilni, objestni motoristični norec dela zgago.
Me je kdo klical?
grims-1.gif

Z drevesi ne boš tešil problema hrupa. Dokazano in izmerjeno z zelo natančnim merilnim instrumentom.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Me je kdo klical?
grims-1.gif

Z drevesi ne boš tešil problema hrupa. Dokazano in izmerjeno z zelo natančnim merilnim instrumentom.

Blizu je šola in gre veliko otrok čez cest preko zebre.

Ni prijetno gledat barbarskih, nasilnih, objestnih motorističnih norcev, ki drvijo mimo 150+ na 50 podlage in premišljevati da bo preko tiste zebre kmalu hodil tvoj otrok.
cry12bpy.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mrtvega policaja pod zebro.

drugače pa ne se sikirat za tolko v naprej. najprej ej treba otroka anrest, pa prenašat jokanje in smrdljive plenice. pol pride vrtec, enkrat, potem šele šola.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Ja samo drevesa morajo pa do takrat zrast.
Hrupa ti ne bodo drevesa odnesla (vsaj bistveno) bodo ti pa vzela svetlobo če imaš blizu ceste hišo).
Zahtevaj postavitev protihrupne ograje
wink-1.gif

Če listavce odmisliš zaradi listja ti ne ostane veliko izbire.
Mogoče res najbolje zid......

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kot sem videl lani, so pri neki hiši dali v zemljo veje vrbe visoke nekje 2 metra. 90% se jih je prijelo in so zdaj že prava gošča. Baje ni zahtevno vzdrževanje. Parcela je povprečna v Ljubljani in ni posebne vlage. Lahko pa daš to kot provizorij spredaj, preden zrastejo ostala drevesa.
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
pa tu mimo se mi sprehajamo - parkiramo zadaj, ter gremo mimo teh tegelcev na otroško igrišče (Tivoli).

smile-1.gif

bom naslednič bolj pozoren....če jih ne bo že prej kdo požel
grims-1.gif