Kater hladilni sistem da bo tih?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Za en PC potrebujem tih vent. na procu in sicer je P4 3.0 , podnožje je pa tako kot na simbolični sliki

http://img129.imageshack.us/img129/6622/dsc06994640x480zl5.jpg

Torej,kaj kupiti.Proc ni nič navit,niti se ne igra igric temveč samo internet v večini...

Je pa prov na tleh v kotu, drugje nima kje bit,tako da tudi zrak ni najbolj svež.Spucan trenutno je,ampak vseeno je želja po tišjem hlajenju.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Glede na to da nimaš navitga procesorja ti ni treba kej velik komplicirat. Zdej odvisno koliko si pripravljen odštet denarja. Tam nekje 30+€ je kar pametno dat, če hočeš utišat kišto. Sam imam takega ... dražje pa jst na tvojem mestu nebi kupoval.

Pa če se boš lotil tišat računalnik ti predlagam da pogledaš še za kakšnimi tišjimi ventilatorji za napajalnik in drugim hlajenjem za grafično kartico. Jst imam v napajalniku NB Blacksilent in je čist neslišen. Grafična je pa (nenačrtovano
grin1.gif
) hlajena pasivno, tko da je najglasnejša v računalniku glih trdi disk.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok, gremo po vrsti.
Napajalnik je kakšen, navaden ali z 12(15)cm ventilatorjem?
Grafična ima pasivno hlajenje? (ampak dokler ne ropota, to načeloma ni glasno)
Procesor: predvidevam, da imaš zdaj neko box hlajenje? Če hočeš samo stišat, kupi kakega zalmana z velkim ventilatorjem (velik ventilator = manj vrtljajev->manj hrupa), če ga želiš pa utišat pa kak pasiven hladilnik (vprašanje prostora v ohišju!).
Disk: ko utišaš vse ostalo, ti ostane disk. Najlažje ga utišaš tako, da kupiš ohišje, ki ga potem daš tja kjer so cd-pogon(i), ker pač zasede malo več prostora.

To je to
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pa maš izkušnje s tišanjem diska oziroma s temi ohišji? Je to bolj hlajenje al dejansko utiša zadevo... ker jst premišlam kako bi prasca utišal
grin1.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
ma jaz ma diske zvezane na uni plastični vrvi za vezat trte
grin1.gif
(z luknjo po sredini)
tako da v bistvu visijo v zraku
grin1.gif

je pa fora, ker se nikjer ne dotika ohišja in se ne prenaša zvok.
Kar je slišat je pač vrtenje in mletje, ma vse skupaj ni omembe vredno

lp

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Za en PC potrebujem tih vent. na procu in sicer je P4 3.0 , podnožje je pa tako kot na simbolični sliki

http://img129.imageshack.us/img129/6622/dsc06994640x480zl5.jpg

Torej,kaj kupiti.Proc ni nič navit,niti se ne igra igric temveč samo internet v večini...
Je pa prov na tleh v kotu, drugje nima kje bit,tako da tudi zrak ni najbolj svež.Spucan trenutno je,ampak vseeno je želja po tišjem hlajenju.

Predlog.... vse skupaj prodaj in kupi najcenejsi AMD (lahko tudi 939-Venice core)... Ta procesor je toplarna v malem. Alternativa je 2x12cm vent + konkreten CPU vent + primerno ohisje. Vse skupaj pa stane ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Zakaj naj bi bila alternativa 2x12cm vent + ohišje? Za tako uporabo bo en hladilnik za 40€ čez glavo zadost za procesor....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Zakaj naj bi bila alternativa 2x12cm vent + ohišje? Za tako uporabo bo en hladilnik za 40€ čez glavo zadost za procesor....

Ker to ni dovolj?
smirk-1.gif
Ker je to mocno "priporocil" ze sam proizvajalec? V njegovem primeru bi se 40€ hladilnik&vent vrtel cez 3000rpm

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Kako je pol možno, da se men pri 2.4 procesorju (isti p4) vrti skos na minimalnih obratih s 9cm ventom, pa je temperatura ob internetu/muski/filmu večino časa pod 40 stopinj. Taka velika razlika v segrevanju? dvomim....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Kako je pol možno, da se men pri 2.4 procesorju (isti p4) vrti skos na minimalnih obratih s 9cm ventom, pa je temperatura ob internetu/muski/filmu večino časa pod 40 stopinj. Taka velika razlika v segrevanju? dvomim....

Tvoj je Northwood, njegov pa Prescott..... velika razlika.

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Imam enak procesor - P4 3.0 na podnožju 478 - menda Prescott.
Ko sem se naveličal glasnega ventilatorja na njem sem kratko malo kupil tole:
p_420_big-thermaltake10.jpg

Thermaltake Silent Tower
Procesorju sem znižal napetost na minimum, ki mi ga omogoča matična (1,1V) - in na srečo je še vedno stabilen.
Za kontrolo ventilatorja sem namestil Speedfan, ki CPU ventilator požene pri temperaturi nad 50 stopinj celzija.
Od takrat se mi 90mm ventilator, ki je na tem hladilniku zaganja po potrebi in še takrat na cca 1200 obr/min.
Ob surfanju po internetu in manj zahtevnem delu je tako ventilator v pogonu cca 12% časa . V idle se skoraj ne zaganja.
Ob zares intenzivni obremenitvi CPU-ja deluje konstantno s 1200 obr./min, vendar je to zelo redko.
Ja, napajalnik ima 140mm ventilator, prepih skozi ohišje pa mi delata dva 80mm ventilatorja na cca 1000 do 1200 obr./min.
Tako da... bi znal biti tak hladilnik kot ti ga je priporočil guardy kar dobra izbira...

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Ja, za sonic tower sem se takrat tudi sam navduševal vendar je prevelik za moje ohišje. Na srečo sem najeprej preveril, kaj lahko noter spravim, saj sem še mojega Silent Tower ZELO na tesno spravil noter.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
v bistvu sta v normalnem pcju glasna samo disk in napajalnik.
jaz sem ga stišal tudi tako, da sem naštimal na 2.disku (ki ga redkeje uporabljam) da se ugasne po 3 minutah.

pa napajalnik 14cm...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Uporablja kdo od vas vodno hlajenje? Kako se obnese?
Razmišljal sem, da bi dal zadevo na strežnik, kateri je non-stop prižgan.