Kasko

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na kratko: Vedno soudeležba pri škodi 1% od novonabavne vrednosti vozila. Kdaj se uveljavlja klavzula odbitne franšize pa je odvisno od same zavarovalnice in njenih pogojev.
Ali hipotetično:
Nabavna vrednost avta je 20000 EUR. Toliko je pri kasku zavarovalna vrednost (ne glede na starost vozila). Narediš škodo, ti jo ocenijo na 500 EUR, z upoštevanjem klavzule ti izplačajo (500 -(1% od 20000 = 200)) 300 EUR.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se to je za pripomnit, da za novonabavno vrednost se steje tista, ki je v ceniku... in ne tista, ki jo placas ob nakupu (ponavadi z 10, 20 ali tudi 30% popustom)
smile-1.gif
...

Pa se to, da se pri nekaterih dodatnih kombinacijah zavarovanja (stekla, divjad, svetlobna telesa in ogledala, parkirisce, ...) ne odbija 1% in/ali ne izgubis bonusa ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pa se to, da se pri nekaterih dodatnih kombinacijah zavarovanja (stekla, divjad, svetlobna telesa in ogledala, parkirisce, ...) ne odbija 1% in/ali ne izgubis bonusa ...
Ponavadi se na nobeni kombinaciji delnega kaska ne odbija franšiza, razen na nekaterih policah ZM sem videl franšizo pri kraji.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Pozdravljeni!
Včeraj sem imel prometno nesrečo z motoristom. Krivda je na obeh straneh (naj bi bila bolj na moji), hvala bogu noben ni huje poškodovan. Sam imam kasko zavarovan avto in tudi že prijavljeno škodo (preko neta). Leva luč je popolnoma potisnjena v karoserijo,je skočila iz okvirjev in malo poškodovanega pleha, ter seveda ves del dol pod lučjo. Zanima me, ali grem lahko takoj na zav., tam ocenijo škodo in gre gotovo na servis. Ali zavarovalnica krije celotni del popravila ali ne (nisem vozil pod vplivom alkohola, motorist je pa nekaj malega napihal). Policija še ni končala postopka. Sem opravičen do nadomestnega avtomobila. ČE ima kdo čas za odgovore se mu najlepše zahvaljujem.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Lahko greš takoj ocenit škodo na zavarovalnico in z zapisnikom na serivs, da ti avto porihtajo.
Najbrž imaš kaksko z 1% odbitno franšizo (od višine računa popravila, ti plačaš 1% novo nabavne vrednosti vozila) in potem padeš še za 3premijske razrede pri kasku (če si bil sedaj recimo v 5PR padeš v 8PR....naslednje leto imaš manj "popusta" pri kasku).
Nadomestno vozilo dobiš, če si to opcijo vključil pri zavarovanju. Drugače ti nadomestno vozilo ne pripada (razen, če poznaš koga na servisu in ti ga lahko zrihta "for free").

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Nadomestni avto naj bi bil vključen v splošno kasko zavarovanje do 100 km na dan. a ni to potem to (triglav)?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Zgleda, da je res tako nekako kot praviš.

Citat:
Zavarovalnica Triglav pri sklenitvi splošnega kasko zavarovanja, brez doplačila dodatne zavarovalne premije krije tudi stroške najema nadomestnega osebnega avtomobila. To velja, če je bil zavarovančev osebni avtomobil uničen ali poškodovan in je škoda prijavljena iz zavarovanja splošnega avtomobilskega kaska pod pogojem, da se vozilo popravlja v delavnici, pooblaščeni s strani Zavarovalnice Triglav.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Me je kar groza vsega. Hvala za pomoč. E, je pa tako bilo: jaz peljem za njim, nakar on z roko nekaj zamahne levo in ga tudi malo zasuče v levo stran, (domneval sem da gre levo) nakar spremeni smer v desno. Ker ni bilo smernikov sem se zaletel vanj hvala bogu sem zadel v izpušno cev, kjer sem ga ene 10 metrvo potiskal naprej. Hvala bogu ni bilo njemu nič niti meni. Napihal je 0,13. Policija je prišla (klical jaz), domnevajo da sem kriv tudi jaz. Danes bomo poskušali zadevo rešiti do konca. Poročilo pa sva skupaj izpolnila.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
V primeru prometne nesreče kjer uveljavjaš kasko je zadeva naslednja...

Vložiš zahtevo za odškodnino iz avtomobilskega kaska... Zavarovalnica ti izplača (tebi oziroma pooblaščenemu serviserju) škodo na vozilu, zmanjšano za odbitno franšizo... Ti pri zavarovanju izgubiš tri premijske razrede, ki pa se ti povrnejo, ko zavarovalnica povzročitelja plača celotno odškodnino tvoji zavarovalnici. Prav tako ti je dolžna zavarovalnica povzročiteljla povrniti odbitno franšizo.

V primeru deljene krivde (kot praviš da je bilo v tvojem primeru) pa se ti bonus ne povrne. Lahko pa malo preračunaš koliko ti pomeni izguba treh premijskih razredov ter koliko te bo dražje stalo zavarovanje. Če je bila škoda nizka, lahko sam povrneš znesek odškodnine ter ponovno prejmeš celoten bonus...

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na kratko: Vedno soudeležba pri škodi 1% od novonabavne vrednosti vozila. Kdaj se uveljavlja klavzula odbitne franšize pa je odvisno od same zavarovalnice in njenih pogojev.
Ali hipotetično:
Nabavna vrednost avta je 20000 EUR. Toliko je pri kasku zavarovalna vrednost (ne glede na starost vozila). Narediš škodo, ti jo ocenijo na 500 EUR, z upoštevanjem klavzule ti izplačajo (500 -(1% od 20000 = 200)) 300 EUR.

Glede na to, da padeš par premijskih razredov višje. je treba tukaj tudi upoštevati koliko več bo treba naslednja leta plačevati za zavarovanje. Za 500€ škode se ne splača nikamor prijavljati, po mojem..

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Glede na to, da padeš par premijskih razredov višje. je treba tukaj tudi upoštevati koliko več bo treba naslednja leta plačevati za zavarovanje. Za 500€ škode se ne splača nikamor prijavljati, po mojem..

potem se pa človek sprašuje zakaj bi sploh imel kasko....?
bonk.gif

odbijajo franžizo, padaš v razredih, ne veš a se ti splača uveljavljat.....
bonk.gif

zakaj sploh kasko je???
confused-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:

potem se pa človek sprašuje zakaj bi sploh imel kasko....?
bonk.gif

odbijajo franžizo, padaš v razredih, ne veš a se ti splača uveljavljat.....
bonk.gif

zakaj sploh kasko je???
confused-1.gif
Vzameš polni kasko brez franšize in odkup prve škode. Mene pride sicer ta varianta 90€ dražje, od kaska z 1% franšizo. Lahko pa 1 škodo na leto koristim brez izgube bonusa, pa še lastne soudeležbe nimam - zavarovalnica krije vse v celoti (1% je pri meni 170€ franšize).
cool-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj te maš to? Zavarovanje za kosilnico?
smile-1.gif
Meni pride 1% franšiza tam nekih 270-280€ manj pri kasku in to brez odkupa prve škode ker če nisi PR1 pri Triglavu ne dobiš odkupa prve škode.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri Generaliju je pri 50% bonifikacije razlika v ceni zavarovanje med brez/1% franšizo nekje 50-60% vrednosti franšize (odvisno od starosti voznika). Odkup prve škode imaš pa lahko pri katerem koli premijskem razredu. Sam strankam raje namesto 1% franšize + parkirišče ponudim varianto brez franšize, brez parkirišča in mu dodam odkup škode. Cenovno dokaj enako, je pa kritje definitivno boljše.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja.. to je pri Generalliju ampak jaz z njimi ne pridem skupaj, sem po njihovih standardih premlad in še ženska nisem
smile-1.gif
Tako da so dost predragi zame.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Moški ali ženska, to je že 3 leta nepomembno. Mlajši od 23let in kasko pa res drugje dobiš tudi ceneje.