Ponavadi se na nobeni kombinaciji delnega kaska ne odbija franšiza, razen na nekaterih policah ZM sem videl franšizo pri kraji.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pa se to, da se pri nekaterih dodatnih kombinacijah zavarovanja (stekla, divjad, svetlobna telesa in ogledala, parkirisce, ...) ne odbija 1% in/ali ne izgubis bonusa ...
Citat:
Zavarovalnica Triglav pri sklenitvi splošnega kasko zavarovanja, brez doplačila dodatne zavarovalne premije krije tudi stroške najema nadomestnega osebnega avtomobila. To velja, če je bil zavarovančev osebni avtomobil uničen ali poškodovan in je škoda prijavljena iz zavarovanja splošnega avtomobilskega kaska pod pogojem, da se vozilo popravlja v delavnici, pooblaščeni s strani Zavarovalnice Triglav.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na kratko: Vedno soudeležba pri škodi 1% od novonabavne vrednosti vozila. Kdaj se uveljavlja klavzula odbitne franšize pa je odvisno od same zavarovalnice in njenih pogojev.
Ali hipotetično:
Nabavna vrednost avta je 20000 EUR. Toliko je pri kasku zavarovalna vrednost (ne glede na starost vozila). Narediš škodo, ti jo ocenijo na 500 EUR, z upoštevanjem klavzule ti izplačajo (500 -(1% od 20000 = 200)) 300 EUR.
Citat:
Glede na to, da padeš par premijskih razredov višje. je treba tukaj tudi upoštevati koliko več bo treba naslednja leta plačevati za zavarovanje. Za 500€ škode se ne splača nikamor prijavljati, po mojem..
Vzameš polni kasko brez franšize in odkup prve škode. Mene pride sicer ta varianta 90€ dražje, od kaska z 1% franšizo. Lahko pa 1 škodo na leto koristim brez izgube bonusa, pa še lastne soudeležbe nimam - zavarovalnica krije vse v celoti (1% je pri meni 170€ franšize).Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Glede na to, da padeš par premijskih razredov višje. je treba tukaj tudi upoštevati koliko več bo treba naslednja leta plačevati za zavarovanje. Za 500€ škode se ne splača nikamor prijavljati, po mojem..
potem se pa človek sprašuje zakaj bi sploh imel kasko....?
odbijajo franžizo, padaš v razredih, ne veš a se ti splača uveljavljat.....
zakaj sploh kasko je???