Kartice ugodnosti - katere imate, katere so ok

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Kot naslov pravi, me zanima katere kartice ugodnosti imate in se vam zdi da z njimi res privarčujete. Leta se jih že izogibam, ampak časi so težki in lovimo vsak evro. Izogibam se jim predvsem ker mi ni do dajanja vseh osebnih podatkov neki X trgovini, pa tudi ko nakupujem se ravnam po lastnem seznamu in mi ni da me trgovina s pomočjo nižjih cen vodi do izdelkov katere ona hoče prodati.

Mercator kartica, merkur kartica, DM kartica, Interšpar kartica. Te mi pridejo na pamet, da bi jih lahko kdaj uporabil. Ampak se katera sploh izplača? In kako nakupujete z njimi? Si prej nekje (kje?) pregledate kaj lahko ceneje s kartico kupite ali jo uporabite ko slučajno najdete nekaj na polici kar je znižano z njo?

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
771
113
Men zadnje čase, odkar imam otroka, pride prav DM. Kar nekaj popustov (zbiraš tudi točke, ki jih preneseš potem v različne popuste) na pralni prašek in stvari za otroka. Popusti tam od 15% do 30% na cene podobne, kot po drugih večjih trgovinah. Uporabljam pa redno še špar in mercator (tu nisem neka redna stranka). Pri šparu še kar pogosto dobim kak kupon za 25%. Če je kak plato za kupt ali kaj drugega (zadnji nakup dolce gusto piccolo za 36€) je vredu. Drugače pa ravno ne gledam, da bom ravno tisto kupil kar prinese bonus.

Ostale kartice, ki so za trgovine z oblačili ali obutvijo pa so vsaj za mene bolj en k vredne. Maš one variante, če zapraviš za 500€ imaš 5% popusta.
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Na leclercovo imaš res pogoste ugodnosti, sploh če hodiš pogosteje, medtem ko je šparova slab vic - kot so tudi mercatorjeve pike. Petrolove ne mislim imeti, dokler na njo ne bo cenejši bencin. Drugače pa se splača imeti od tistih trgovin, kjer si kvazi reden gost.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Uporabljam DM in Leclercovo kartico.
Nisem pa tiste sorte uporabnik, da bi nekaj kupila samo zato, ker je znižano na kartico.
Je pa tako, da če kupuješ v Leclercu njihovo kartico skoraj moraš imeti, saj pri skoraj vsakem artiklu dobiš nekaj nazaj na kartico. DM točke pa največkrat koristim, ko so 30% popust na določeno zvrst artiklov (gospodinjstvo, zobna higiena...je potem na vse izdelke, ki jih kupiš popust)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Hoferjeva pa Lidlova sta najboljši

zmaga.gif

Kartic ne nosim s seboj, zato večinoma uporabljam le Sparovo, ker jim ročni čitalec b.p. prebere EAN kodo z zaslona mojega telefona. In se kar pozna, recimo že omenjeni popusti -25% (dobiš po pošti), pa bonusa cca 50€ letno. V telefonu imam shranjenih še nekaj ostalih, nanje se spomnim, če me opozori prodajalec. Ali še to ne, ker je problem s čitalci in potem je potrebno narekovat ali prepisovat številke... in me mine volja. Edino v Hervisu stvar dela podobno dobro kot v Sparu.

Vozim pa v avtu Petrolovo, sem jo vzel enkrat, ker je bil na ta račun cenejši pack Red Bulla. Dostikrat jo pozabim v avtu, pike mi redno propadajo nekje v začetku leta.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam, leclercovo se splača imet, ker je ogromno stvari cenejših (takoj), veliko dajo tudi na kartico.

Sparova je sprva bila dobra, verjetno samo toliko, da so si ustvarili bazo, sedaj pa sem recimo v par mesecih nabral 12c gor
tongue-1.gif

Petrolova je ok pri stvareh, ki so v njihovi trgovini. Pa včasih se da s točkami kaj ugodno dobit, tudi kak fotoaparat, navigacijo... Čeprav ko primerjaš s internetnimi trgovinami, prihraniš samo par €.

Mercatorjevo se splača imet zaradi nakupa na obroke brez obresti. Odpade ti tudi cel kup papirologije, ki je ponavadi potrebna za obroke.

Tuševa je v redu, če si izbereš 10 najljubših izdelkov in jih tam kupuješ.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Men zadnje čase, odkar imam otroka, pride prav DM. Kar nekaj popustov (zbiraš tudi točke, ki jih preneseš potem v različne popuste) na pralni prašek in stvari za otroka. Popusti tam od 15% do 30% na cene podobne, kot po drugih večjih trgovinah. Uporabljam pa redno še špar in mercator (tu nisem neka redna stranka). Pri šparu še kar pogosto dobim kak kupon za 25%. Če je kak plato za kupt ali kaj drugega (zadnji nakup dolce gusto piccolo za 36€) je vredu. Drugače pa ravno ne gledam, da bom ravno tisto kupil kar prinese bonus.

Ostale kartice, ki so za trgovine z oblačili ali obutvijo pa so vsaj za mene bolj en k vredne. Maš one variante, če zapraviš za 500€ imaš 5% popusta.
smile-1.gif

A na tiste šparove kupončke 25% lahko kupiš cel plato? Na primer plato pira ali mleka?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
Lahko. Vsako stvar, ki ima svojo EAN kodo oz. sveže meso do 4kg, verjetno je omejitev tudi pri tehtani zelenjavi.

Se mi je pa 1x zgodilo, da prodajalka ni želela vnovčit popusta za plato laškega piva - s štirimi šestorčki. Jo je poslovodkinja promptno popravila, da mora vzeti kupon. Potem se mi je opravičila, da je pred kratkim prišla iz nekega drugega Spara in tam bojda za tovrstne platoje niso priznavali popusta... strange
confused-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Imam Mercator, Tuš, Spar, Petrol, DM, Takko, Two way, Mana, Merkur, Svilanit, Gramatex in Kmetijska zadruga Škofja Loka
grin1.gif

Te kratice so namenjene pretežno temu, da dotične trgovine vežejo kupce nase.
Ampak jaz nisem zvesta nikomur.
cheer.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.779
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas imamo Leclercovo, Spar, BTC, Beneton, Kanz, s Oliver, PC, Giga, Mercator , Ciciban, pa še kakšna bi se našla. Pri teh karticah je dobro da imaš dobropis, Leclercova je pa itak zakon.

Podobne teme