Karavan-zadnje vzmeti

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Imam Passata '93 variant in ima zadaj izredno slabe fedre-vzmeti
tongue-1.gif

Malce vec robe v prtljazniku ga spravi "do poda",da o prikolici ne govorimo.
Rad bi ga malce dvignil in strsal,pa gledam nove vzmeti.Trse so "po pravilu" tudi nizje
frown-1.gif

Na kratko-rabim trde in vsaj normalno visoke vzmeti za passata zadaj.katere bi bile najtrse?
Amortizerje bom dal obnoviti in strsati
wink-1.gif

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Najmočnejše različice avtov imajo ponavadi trše fedre. Tuning fedri vsaj ti poceni so včasih še mehkejši kot original! Naprimer pri Gsi-ju je original zaden feder trši kot Apex z tem da je pač Apex nižji. Tako da poglej za kakšnim vr6 passatom, to bi znal blue pogledati v elsawinu in povedati kateri ima najtrše.

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
V priponki imaš za modelno leto 93 original zadnje fedre: Preveri, da imaš avto modelno leto 93, kar pomeni, da imaš na desetem mestu v številki šasije črko P.

Probaj ugotoviti, katere fedre imaš sedaj gor, glej barvne pike. Če imaš eno modro in eno belo piko - potem bodo sigurno višji fedri in po vsej verjetnosti tudi malo trši taki, ki imajo eno modro in dve beli piki gor. Fedre dobim za 108 eur za komad. Take z eno modro in dvema belima pikama imajo iz seznama močnejši avtomobili (AAA=VR6 recimo) in taki, ki imajo original vlečno kljuko ali je avto izvedba za slabo cesto = malo povišan.

Možno je, da pašejo na tvoj avto tudi še kaki drugi fedri od xy avta in letnika, samo žal se to iz kataloga ne vidi, dejansko bi moral nekdo sprobavat.

Priponke

• 65410-pack.zip
    24,1 KB · Ogledi: 374

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Najlepsa hvala,bom jutri pogledal.
morda prilepim se sliko kako izgleda po moje "skoraj" polna prikolica
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
morda prilepim se sliko kako izgleda po moje "skoraj" polna prikolica
evil.gif

Jaz sem z golfom karavanom zadnjič peljal na prikolici 1080kg peska pa ni bil nevem kako na tleh.
grims-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Jaz sem z golfom karavanom zadnjič peljal na prikolici 1080kg peska pa ni bil nevem kako na tleh.
grims-1.gif

Pa clovek-ne mores voziti prazne prikolice naokoli
rolleyes-1.gif

moja je dolga 1.8m in siroka 1 m in gre gor od oka 0.75 kubika ce je pesek vlazen in se ne sesipa
shocked-1.gif

Pa tudi paleta in pol betonskih blokov ne izgleda nic cudnega
cool-1.gif

Sedaj se pricenja kurilna sezona in je treba spraviti drva-lesno biomaso domov.Z Lantro sem vozil skoraj po dva kubika,s passatom pa zaenkrat nocem vec kot slab kubik in pol.
prikolica pa je tako rekoc domace izdelave-torzijo mi je predelal lokalni kovac,gume za noter sem dobil v Savi,ogrodje sem pojacal sam in gor montiral bosanko 22 mm edino aluminijaste stranice so ostale original
wink-1.gif

Edini problem je ker je aks-osovina zamaknjena malce bolj nazaj in mocneje pritiska na avto
tongue-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Pa clovek-ne mores voziti prazne prikolice naokoli

Sem rabil slabega pol kubika-še tako mi je ostalo.

Jaz imam Amigo-1,78x1,07m.

Je pa hecno ko s tistim velikim bagrom sipa pesek na tako malo prikolico.
hysterical-1.gif

Citat:
Ni pa to slabo pri zaviranju

Naletna zavora je zakon.
smirk-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
ksz
smo spet offtopic.. s prikolico peljal 2.200 peska. še sreča, da ima niva reduktor.
V Xantio pa naložim 7 50kilskih vreč cementa, pa avto ravno stoji.
grin1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sicer to ni preverjeno, tako da ne prevzamem odgovornosti, ampak sam sem menjal prednje vzmeti na 19-ki. Kupil sem Loesje ali kako se že napiše in so napram originalnim trše in višje. Slučajno je tako ratalo, pa mi je v redu, ker precej vozim po makadamu in travi po parceli, kjer zidam. Mislil sem da se bodo kaj posedle, pa je avto sedaj po 4 letih še vedno visok.
Ne vem ali je to slučaj ali so vse njihove vzmeti močnejše. Mogoče ima še kdo drug izkušnje s temi vzmetmi, pa bo povedal.

Mitja320

Pripravnik
8. sep 2007
53
0
6
Lesjofors je firma ki proizvaja neoriginal vzmeti. Imajo jih v večini trgovin z avtodeli.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Na distancnike sem ze sam pomislil,vendar bo avto prav tako "sedel" dol ko bo obremenjen,sicer malo manj pa vseeno.
Sicer pa se mi v kleti valja ena 2cm plosca aluminija in bo kolega orodjar to lepo napravil na rezkarju
wink-1.gif

Sicer pa bom najprej pogledal za "nove z odpada
grin1.gif