Kapesante

JoshWink

Pripravnik
17. jun 2012
220
0
16
MB,LJ,KP,GO,PU,ZG
Obišči stran
Kje v Ljubljani dobiti kapesante?
Kako jih pripravljate?
smile-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Cool House
Mi smo tu vzeli škampe in klapavice, imajo pa tudi kapesante vendar jih nisem probal. Če želiš "sveže", imajo dostavo ob ponedeljkih in sredah pa jih lahko pokličeš in rezerviraš...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
oboje
samo ni vedno. drugače pa se tudi zmrznjeno dobi. kako pa je z lupino pri zmrznjenih pa ne vem.
je e-leclerc imel včasih tudi zmrznjene z lupino, kako pa je sedaj pa ne vem več.
pa še rival trade pokliči. imajo tudi včasih.

Nia

Zelenc'
29. apr 2012
2
0
1
Dobi se ali samo meso ali pa polovičke s školjko;v ribarnicah se da dobiti sveže;drugače se pa dobi tudi zamrznjene,popolnoma enakovredne svežim,gledaš samo da se jih popolnoma odtali.Školjke se lahko gratinira v pečici,lahko se jih pripravlja na žaru,meso se prelije s kakšnim dobrim domačim olivnim oljem,lahko malce belega vina,plus kakšen kvaliteten dober sir in v roku 10-15 min je pripravljeno.Samo meso se dobro obnese pri pripravi rižot v kombinaciji z beluši.

JoshWink

Pripravnik
17. jun 2012
220
0
16
MB,LJ,KP,GO,PU,ZG
Obišči stran
dobil od COOLHOUSA ponudbo!
Men se zdi zloooo pocen napram drugim štacunam:

copy/paste

Škampi so od 9,90 €/ kg naprej (cena je odvisna od velikosti). Kapesante so 11,90 €/ kg.

Bojo za vikend že peli eni in drugi na griluuu!
nahrung002.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik JoshWink pravi:
Kje v Ljubljani dobiti kapesante?
Kako jih pripravljate?
smile-1.gif

verjetno misliš na Jakobinke(slo) in ne na Kapesante(popačenka iz Capesante ita.)

vpiši v google pravilno Jakobinke in ti bo vrglo recepte btw pri meni delamo solato kot iz hobotnice

http://www.delo.si/clanek/83726

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Jaz jih vedno pripravljam gratinirane

Kakšna je razlika med jakobovimi školjkami (pokrovačami) in kapesantami?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik westie pravi:
meni se tudi zdi, ampak zgoraj piše drugače

Isto je. Zgoraj je uporabnik samo prevedel v slovenščino, za lažje iskanje receptov po spletu.