Nisi povedal, kaj iščeš? Mir? Žur? Poceni? (ali karkoli...)
Meni recimo je Straško nesmiselno drag in za to ceno grem raje v apartma. Načeloma sam gledam cenejše kampe, ki so vseeno na nekem nivoju urejenosti, ker ne rabi bit zdej hotel s 4**** ampak, da so od konca juge kaj mignili...
Če greš điro po magistrali in ti ni problem narest ovinka (20km gledano čez most) na pag, lani sem bil 10 dni v kampu Porat. Relativno miren, lunapark čez cesto do 22-23h, po tem je ok. Plaže je na dosegu 5minut peš precej, od peščene (takoj pod kampom) do prodnate (nekajsto metrov stran). Če se malo sprehodiš čez mesto, prideš tudi do urejenega FKK, ki je na koncu zaliva.
Pred dvemi leti smo šli turo malo južneje in sicer:
Dalmacija - Zaostrog
simpatičen kamp ob promenadi, lepo za sprehajat zvečer. Do plaže ga loči cestica, ki je zelo obljudena, torej, ko greš iz kampa je kar malo prerivanja da prideš do vode. Je pa direktno ob dolgi (zelo obljudeni) prodnati plaži, tako da mi smo puščali brisače kar pri šotoru. Največji minus je morje, ki ima polno podvodnih izvirov sveže vode, ergo, je mrzlo za popiz***. Žal.
Male Čiste
zelo majhen kamp, sredi "ničesar", nimaš it peš nikamor. Z lastno plažo (prodnato), super morje, zelo lepo za oddih! Kakor smo nekako opazili to privatnost kampa izkoristi precej družin s prizadetimi otroci, ker roko na srce, res imajo mir. Kruh se naroči "gazdi" en dan v naprej in ga zjutraj pripeljejo, za sadje redno hodi kombi-stojnica. Minus je, da so (vsaj takrat) imeli problem z elektriko (nizka napetost), ker da so na koncu daljnovoda in se je v zadnjih desetih letih preveč folka priklopilo gor. Priporočam ali kuhanje na plin ali pa da znaš skuhat špagete v nezavreti vodi.
Lisičina
srednje velik kamp, odmaknjen od morja in temu primerno poceni. Je pretežno v senci, pod hribom, za to se mi zdi da je bil zelo prijeten. Do plaže je cca 10min sprehoda, na poti nazaj se lahko na tržnici ustaviš po sadje, ker greš mimo "centra" Omiša. Plaža je peščena, dolga plitvina in se folk super porazgubi, čeprav je na plaži gneča.
lp
Peter