Kamin in plošča za peko

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Hi

Ima kdo izkušnje kako peči na zunanjem žaru (kaminu) razne ribe, gobe itd.
Baje je najboljše, da segreješ marmornato ploščo in nanjo položiš ribo oziroma kaj drugega.

Kakšna mora biti debelina tega marmorja? Da mi nebi zvilo mrežo
smile-1.gif
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz v kaminu pečem kar na rostfrei mreži.

Še v nedeljo sem pekel postrvi. Z eno roko obračal ribe, z drugo držal marelo.
grin1.gif
 

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če mene kdo vpraša, bejži od plošče. Luštna zadeva, če pečeš kaj mehkega in ploščatega, bedra na nje ne boš spekel, vsaj ne v doglednem času. Sam uporabljam rosfrej "mrežo". Narejena je tako da so trakovi rosfreja vzporedni, vsak pa je zakrivljen rahlo v obliki črke v (ali u). Na tem pečem v se, svinjino, čevape, perutnino, zelenjavo, postrvi in celo fileje osliča.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ribe se peče na rešetki s kvadratnimi profili, čevape&stuff pa na okroglih profilih. Temperatura žerjavice mora biti znatno nižja za ribe, tako da lahko 10 sec. držiš roko nad njo. Ploščo uporabljam samo za peko lignjev.