Kamere na Petrolu

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Koliko časa shranjujejo posnetke? Namreč kolegu se je nekaj mesecev nazaj zgodila ena neprijetna stvar ob tankanju, pa bi rad kakšno gradivo, katero je dokumentiralo to. Ali jih sploh shranjujejo ali je to zgolj, ko plačaš se posnetek označi in izbriše? Kakšen je sploh sistem? Pozna kdo?

PS: Me ne zanimajo kamere znotraj trgovine, temveč kamere, katere snemajo točilna mesta.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Nekaj časa se hranijo vsi posnetki, ne vem pa ti točno povedat. Tam nekje 14 dni do enega meseca. Kar je pa več pa dvomim.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
hysterical-1.gif
kak to da te varnostni sistem Petrola zanima??

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Kar dolgo časa imajo shranjene. Enkrat sem tankal na enem Petrolu, kupil še čips in pijačo, povedal točilno mesto, vendar mi je prodajalec bencin pozabil zaračunati, jaz pa pozabil pogledati na znesek. Tako sem namesto 60€ plačal le dobra 2 ali 3€, česar sploh opazil nisem. No, po cca pol leta je prišel iz Petrola poziv in položnica, naj plačam še gorivo. Potem sem šel na klik in preveril za nazaj in se je izkazalo, da mi goriva res ni računal, zato sem plačal položnico in zadeva je urejena. Izbrskali so me preko registrske tablice.

Če se je tvojemu kolegu zgodilo kaj podobnega, lahko računaš, da ga bojo poiskali, če je bil z avtom, ki je bil registriran nanj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kar dolgo časa imajo shranjene. Enkrat sem tankal na enem Petrolu, kupil še čips in pijačo, povedal točilno mesto, vendar mi je prodajalec bencin pozabil zaračunati, jaz pa pozabil pogledati na znesek. Tako sem namesto 60€ plačal le dobra 2 ali 3€, česar sploh opazil nisem. No, po cca pol leta je prišel iz Petrola poziv in položnica, naj plačam še gorivo. Potem sem šel na klik in preveril za nazaj in se je izkazalo, da mi goriva res ni računal, zato sem plačal položnico in zadeva je urejena. Izbrskali so me preko registrske tablice.

Če se je tvojemu kolegu zgodilo kaj podobnega, lahko računaš, da ga bojo poiskali, če je bil z avtom, ki je bil registriran nanj.

Nebi rabil plačat. Politika pri petrolu (za franšize nisem ziher), če je stranka ki je natočila v trgovini in gre nato iz nje,
pa makar si prišel not, kupil čips in nič rekel katero točilno mesto, se smatra kot napaka prodajalca in ne tebe, ti lahko pozabis,
on pa ne ker je zato tam da gorivo kasira. Sem delal na petrolu 7 let nazaj in ti rečem, da so naši pubeci lepo plačevali gorivo
drugim. Še zajebe te lahko, ko te vpraša "je blo kaj goriva", mu rečeš ne in šetneš ven. Kamere beležijo sliko ne pa zvoka,
pri tebi je blo malo težje, ker si plačal s kartico in se da preverit, če bi plačal z gotovino, bi rekel da si plačal, on ti je vrnil drobiž, kok
ti je vrnil nisi čekiral, zdaj pa nisi ziher več kako je bilo, in se lahko lepo j*bejo. Govorim če si prašič tako jaz.

Zadnjič se mi zgodi, pridem v kafano kamor zahajam mogoče 1-2x na teden, pa mi reče kelnarca "Ene cigarete od ponedeljka
ste še mi dolžni, sem pozabla kasirat" S sodelavcem se spogledama; Glej pupa ne spomnim se. Ja jaz pa se, ker vem da sem
vam pozabla... Ok, glej pupa, predzadnjič pa si mi ene preveč kasirala; Ja to se pa ne spomnim. No torej me razumeš da se tudi
jaz ne spomnim; dve kavi brez mleka pa deci đusa prosim.

In je bil mir. Za nazaj nemislim plačevat nič, rečem "Račun prosim", kaj je na računu plačam, to kaj pa je ona pozabla pa žal ni moj
problem, kasiraj vse sproti če si tak nesposobna.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.008
113
kod Džej-Zija
Ko sem dobil pošto, sem tudi jaz najprej skočil v luft. Ampak, kot sem omenil, sem potem preveril, če ni morda res kaj na tem, in ker se je izkazalo, da res takrat nisem pokril stroškov goriva, sem jih tokrat. Zdelo se mi je pač pošteno.

Nikakor pa ne bi plačal, če bi bil račun primerno pokrit že od prej.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ni res. Dolžnost kupca je da on pove kje je tankal. Če ne pove je to kraja, isto kot če v trgovini vzameš kondome in jih ne daš na pult ampak direkt v žep...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Lahko pa tankaš kot tankajo Nemci
evil.gif

tankaš na dvojki, greš noter, vzemaš na pultu dvojne žvake, te prodajalec vpraša imate kaj, ti pa rečeš "die zwei" in potisneš še žvake
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mario pravi:
ni res. Dolžnost kupca je da on pove kje je tankal. Če ne pove je to kraja, isto kot če v trgovini vzameš kondome in jih ne daš na pult ampak direkt v žep...

Pa ti meni dokaži na kameri, da ti nisem rekel "Bencin na enki" ampak samo "dober dan, ene marboro lajt pa toto kokakolo".

Pa ravno ti pravi odpiralec teme, da je povedal bencin kelnarju kje je točil pa je ta pozabil.

Zadnjič sn mel primer, s frendom na piru, spijema dve rundi, pravim račun, pravim račun drugič, tretjič, vsakič mi reče "samo malo",
no četrtič nisem več rekel račun, ampak sma lepo spokala, ker 10min za račun fehtat je nonsens. 70% zaposlenih bilokje, jim
ni za delat ampak so tam zaradi plače, ne pa zato da bi delali in nekaj zaslužili. Pa 70% sem malo rekel, mojga sodelavca
poslusam vsak jeben dan "joj, danes mi pa res ni, glej kako vreme je, pa utrujen, pa včeraj smo pili,..." Sem zadnjič bil malo tečen,
pa sem mu reklel, da njemu ni blo včeraj, ne predvčerajšnim.

Nikol v živlenju še nisem rekel "joj danes mi pa ni", pa sem mel že takega mačka, da sem celo dopoldan na šihtu bruhal žolč vsakih
20 minut , pa mi na kraj pameti ni padlo da bi si mislil "joj kak mi ni".

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik mario pravi:
Ma, ni res! On je za to tam, da te vpraša ali si tankal. Se mi je že zgodilo, da sem tankal, kupil sendvič in pivo, plačal in se odpeljal. Po nekaj km pa mi je šinilo v glavo, da me sploh ni vprašal, če sem tankal... Kot poštenjakar sem takoj poklical info, dobil številko pumpe in jih poklical, da pridem drug dan plačat. Če pa ne bi, se lahko gladko jebejo!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik mario pravi:
Ma, ni res! On je za to tam, da te vpraša ali si tankal. Se mi je že zgodilo, da sem tankal, kupil sendvič in pivo, plačal in se odpeljal. Po nekaj km pa mi je šinilo v glavo, da me sploh ni vprašal, če sem tankal... Kot poštenjakar sem takoj poklical info, dobil številko pumpe in jih poklical, da pridem drug dan plačat. Če pa ne bi, se lahko gladko jebejo!

Pri nas je poslovodja samo šel na kamero gledat, če je tisti ki je točil bil v trogini, pa makar do pulta sploh ni prišel, ampak samo
čekiral med policami, smo mogli zadevo sami plačat.

Na OMV pri rutarju je delal frend, tam pa so mogli še pobege plačevat, človek natoči in sp*zdi, pa ti plačaš, čeprav maš gužvo
za pultom. So meli zaposleni avte tako parkirane, da jo je kater splinil, so pri zadnjih vratih leteli ven, kjer so meli avto parkiran blizu
in so šli v lov za svojih 50-60€.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
No ker se je spet zapisalo nekaj neumnosti ane.... =)

Če se greš sistem HIT and RUN gre lahko komot za dejanje velike tatvine na predrzen nacin po 205/I-3, ceprav je trenutno praksa da petrol poda predlog za pregon po 204/II - tatvina majhne vrednosti. Če ti je pozabil računat gre za zatajitev po 208/V ki se preganja na predlog (torej petrol mora podat predlog če želi pregon) - pustimo sedaj dokazovanje ob strani - sami veste a ste krivi ali ne.

Če pa greš not in rečeš da bi samo en twix pa ves da si tankal za 60 EUR pa gre za drzno tatvino, ki se preganja po uradni dolžnosti.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No ker se je spet zapisalo nekaj neumnosti ane.... =)

Če se greš sistem HIT and RUN gre lahko komot za dejanje velike tatvine na predrzen nacin po 205/I-3, ceprav je trenutno praksa da petrol poda predlog za pregon po 204/II - tatvina majhne vrednosti. Če ti je pozabil računat gre za zatajitev po 208/V ki se preganja na predlog (torej petrol mora podat predlog če želi pregon) - pustimo sedaj dokazovanje ob strani - sami veste a ste krivi ali ne.

Če pa greš not in rečeš da bi samo en twix pa ves da si tankal za 60 EUR pa gre za drzno tatvino, ki se preganja po uradni dolžnosti.

no to si lepo napisal
smile-1.gif

poleg dokazovanja pa je tako, da kamere ponavadi snemajo tudi blagajno in se vidi kolko si dal in kolko ti je vrnil, razen na določenih pumpah kjer šparajo na kvaliteti kamer.
Poleg tega pa kako boš dokazal ti kot kupec da si plačal, če nimaš računa?kopije računa pa se itak hranijo na računalniku pa pol se vidi če si plačal samo twix in vzel račun, goriva pa ni gor. če pa bi plačal posebej pa bi vzel še en račun. Na računu in na kamerah pa so ure. še lepše pa je dokazat da nisi plačal če plačuješ s kartico.
Zato pa na privat pumpah imajo rajši šefi da plača kdor ni skasiral , kot pa da se jebejo po sodiščih...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No no no, take pokavce, ki tankajo in grejo in sploh ne pridejo niti po čips tožilstvo lepo spusti. In to vaši lepo vedo, tko da zastraševanje ni potrebno.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Ah neumnosti se kar vrstijo. Tožilstvo jih ne spusti, ker ne gre za pokavce kot jih ti imenujes ampak specialne povratnike katerim je to lep biznis. In ko s ekakega takega dobi, fase dvomestno cifro kazenskih ovadb. Ker gre za stek vec kaznivih dejanj med drugim velike tatvine (ukradene tablice z namenom izvrsevanja novih kaznivih dejanj) ki se preganjajo tudi po uradni dolznosti.

jaz sem v prvem odgovoru le napisal za kaj pri zadevi gre (ker mi nekako ni vsec da folk uci krivo vero da ce te ne vprasajo kok goriva da pa kar ni treba placat). Ko pa bom koga zastraseval pa te v imenu mojih morebitnih zrtev prosim da to prijavis ustreznim organom.

Petrol in OMV mata take zadeve itak zavarovane, ne pa mislit da nam storilci niso zanimivi. So, ker kot ze napisano ne gre samo za kraje goriva na bencinskih servisih.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Nevem, kako dolgo shranjujejo vse posnetke, ampak razne pobege imajo sigurno dlje shranjene, tako da čisto možno, da če tista stvar, ki se je zgodila kolegu iz prvega posta ni bila v škodo Petrolo, da nimajo več (razen če imajo seveda že po standardnem postopku shranjene posneteke za toliko nazaj kot potrebuje kolega).

Poznam eno, ki je lepo natočilo gorivo in "plačala" na tistem avtomatu, ki je zraven točilnega mesta. Lepo vtakne not kartico, poklika potrebno, dobi kartico nazaj skupaj z računom (čisti avtomatizem brez posvečanja prevelike pozornosti kaj piše na računu). Nato gre še v trgovino po jugrt, plača in se odpelje domov. Naslednji dan gleda doma nekaj račune in na tistem z bencinske piše zavrnjeno ... ups. Je hitro letela na črpalko, pa se niso preveč sekiral, so mel pa že posebaj zbrane vse podatke kao pobeg s črpalke, skupaj s sliko, registrsko in računom iz trgovine. Ker je plačala, ni blo problemov, drugače bi jo vrjetno našli in bi dobila položnico kot nekdo drug iz te teme, ampak zgleda te podatke o pobegih posebah shranijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Enako kot moserrotu se je zgodilo meni na omv 100 km od doma. Drug dan najdem racun, poklicem na pumpo in mi rece da naj ob priliki pridem placat. Prisel sem sele cez slab mesec, na racunu je psialo POBEG!?
Ne vem kako bi se zadeva resevala po sodni poti, ce ne bi opazil racuna naslednji dan. Bil sem z bratovim avtom....na blagajni placal pivo (bencina pa ni kasiral).

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Mogoče sem malo čudno napisal, takrat ko je avtomat izpisal tist pildek, je seveda mislila, da je račun kot vedno (ni pa pogledala). Bil je listek na katerem je pisalo, da je bila transakcija zavrnjena....