kamen na avtocesti.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Pri vožnji po avtocesti mi je rač. naenkrat javil napako na parkirnem senzorju. Ko sem ustavil sem videl, da je kamen priletel direkt
cheer.gif
v majhen krogec in poškodoval senzor. Zgleda, da je šel senzor rakom žvižgat.

Npr. kakšna je tu odgovornost DARS-a ?
Sicer jaz imam kasko z vsemi opcijami in ni problem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da je isto kot pri poškodovani šipi. Čeprav po drugi strani, nekaj so šipe, nekaj pa parkirni senzorji. Sicer bi lahko za vsako pikico na laku zahtevali od Darsa denar.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
DARS ima neko zavarovanje odgovornosti, če boš pa kaj iztržil, je pa dobro vprašanje. Dokazovati moraš njihovo odgovornost ter nastanek dogodka na njihovem območju pristojnosti. Načeloma se zglasiš na DARSu in naredijo zapisnik. V starih cajtih si ustavil za cestninsko postajo ter šel fehtat koga od njih da si zaradi njih imel štalo ter če si imel srečo se je nekdo primajal z uradnim DARSovim formularjem za popis nesreče/dogodka.

Ogo

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Jaz ti povem, da recimo pri Tilii mi za šipo niso komplicirali, ko sem pa fasal konkreten kamen v blatnik, pa niso hoteli nič slišati, da bi šlo na kasko in brez mojega doplačila.... tako da predvidevam, da za senzorje velja isto..

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Nimam odbitne franšize in vse kombinacije. V če bi lahko bil problem ? Ne nazadnje bi lahko fasal kamen v senzor kjerkoli.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.240
113
kakor jaz to vidim imaš 3 opcije:

- koristiš polni kasko (iz kakšne delne kombinacije tega najverjetneje ne boš dobil krito), ker nimaš odbitne franšize ne plačaš nič vendar izgubiš 3 premijske razrede (razen če imaš odkup prve škode)

- škodo ti pokrije DARS s svojim zavarovanjem odgovornosti, vendar bo ta pomoje kar težka

- nov senzor si kupiš sam na lastne stroške (dandanes dobiš take senzorje že za drobiž takorekoč)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Pri vožnji po avtocesti mi je rač. naenkrat javil napako na parkirnem senzorju. Ko sem ustavil sem videl, da je kamen priletel direkt
cheer.gif
v majhen krogec in poškodoval senzor. Zgleda, da je šel senzor rakom žvižgat.

Npr. kakšna je tu odgovornost DARS-a ?
Sicer jaz imam kasko z vsemi opcijami in ni problem.

Na kratko....pozabi na odškodnino. Sam sem pred cca 1 mesecem povozil ne kamen, ampak manjšo skalo, na pospeševalnem pasu za vstop na AC. Škoda na avtu je....za odškodnino pa s prstom pod nosom.
p.s. Pa tud "šef" bi znal veliko povedat na to temo ....
grin1.gif