Kam za prvomajske praznike?

Dorjan

Pripravnik
22. avg 2009
33
0
6
Koper
Pozdravljeni!!!!!!!!
Za prvomajske se odpravljamo na izlet za dva ali tri dni.V ožji izbor sta prišla Cinque terre in Bavarski gradovi.Ima kdo izkušnje s prenočišči v teh dveh krajih?Šli bi v lastni režiji.Kako je s kartami npr.za B.gradove?Ali svetujete kakšno agencijo,smo štiri članska družina?Če je kdo bil ,bi prosil za kakšen nasvet?Informacija o kakšnem poceni prenočišču bi bila dobrodošla.
Zaenkrat se zahvaljujem za odgovor.
sprasujem se.gif

Dorjan

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Lani smo bili v Cinque Terre v kampu La Sfinge . Glede na to, da smo bili 4 odrasli nismo komplicirali glede mobilnosti...Nastanjeni smo bili v mobilni hišici. Cene so bile...sprejemljive.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
http://www.hrs.com/web3/
http://www.booking.com/

Upam, da ti bo odprlo. Cinque terre (tistih nekaj vasic) so dostopne z vlakom (zelo pogosto vozi iz vasice v vasico) ali ladjo, cestna povezava je bolj tako,tako, se mi zdi, da so po cesti dokaj nedostopne. Jaz sem bila tam jeseni z agencijo, spali pa smo v Pisi. To si tudi obvezno poglejte, name je naredilo še večji vtis kot vsa tista opevana romantika po teh vasicah. Malo poglej po zemljevidu in odtipkaj kakšen bližnji kraj, pa ti bo sigurno kaj ven vrglo.
Lažje bo pa na Bavarskem. Tam maš milijon prenočišč, tudi poglej po zemljevidu bližnje kraje in odtipkaj. Mi smo spali v Schwangau v enem hotelu (ne spomnim se, samo vem, da je tam itak vse na Schwan....hehe).
Pojdite na kakšno agencijo in vzemite program, potem pa pojdite po tem programu v lastni režiji. Evo, to se pa sliši še malo piratsko, hehe.....
cheer.gif

Dorjan

Pripravnik
22. avg 2009
33
0
6
Koper
Hvala Mamci in Mistique za koristne informacije. Sem že gledal na tistih iskalnikih hotelov.
Lep pozdrav!

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Sem bil lani za prvomajske na bavarskih gradovih v lastni režiji. Nobenih prenočišč nisem prej rezerviral, ampak sem jih iskal sproti. Prvi je bil neki "hotel" v eni vasi južno od Münchna, mislim, da je bilo okrog 80 EUR za dva skupaj z zajtrkom. Naslednji večer sva se ustavila v neki mali vasici ob nemški "Romantische Strasse", kjer sva opazila napis "Zimmer frei". Prenočišče za 2 z zajtrkom je prišlo 30 EUR, lastnica super prijazna. Pa celo hišo je imela prazno. Konkretnih naslovov in kontaktov žal nimam več.
Priporočam kake manjše vasi, kjer se turistični avtobusi ne ustavljajo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
4 članska...zavisi koliko sta stara otroka..če sta manjša boste verjetno prišli skozi za 3 osebe ali še manj.

Osebno se za tak izlet ne bi odločal v samoizvedbi..sicer vidiš verjetno isto, le zveš ne ničesar..zdaj da bi se pa vozil naokoli pa gledal gradove kot teliček pa verjetno tudi nima smisla (jaz sem bil prek agencije..niti ni bil nek hud denar se pa definitivno splača).

(je pa res, da če moraš plačati za 4 se kar nabere preko agencije).

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Na bavarskih gradovih imajo organizacijo ogledov v piko porihtano. Na nekaterih dobiš tisto napravico, ki ti govori (seveda slovensko), sicer pa te vedno poskusijo priključiti slovenski skupini, če obstaja. Midva sva imela srečo, da sva se vedno priklopila slovenski skupini in sva tako slišala vse.