Kam z odpadnimi/izrabljenimi tonerji?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Juh...

Saj ne vem kam bi uvrsti tole temo...

Zanima me kot je zapisano v naslovu. Vsake toliko časa se mi nabere kar nekaj tonerjev in potem ne vem kam bi z njimi.
Stric google najde celi kup EKO šol, ki so zbirale tonerje, mene pa zanima, če se s tem ukvarja tudi kakšno podjetje?!

TNX

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Mah, kaj pa vem. Sem se meno z enimi, pa pravijo da so fabrike okrog po svetu in zato ne zbirajo tonerjev v SLO...
stupid-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
To ti vzame vsak s. p. šalabajzer, ki polni tonerje. Pa ceno mu postavi, ne pusti ga celega zadovoljnega in mu šenkat zadeve ... Če ti plačaš kao za ekologijo polnjenja, naj on plača za tvojo ekološko dostavo.
grin1.gif
Prah je za njih prah, čipe pa dobijo iz HK za par centov.

Če hočeš na vsak način šenkat, pa daj EKO šoli, da bo vsaj do neke mere dvostransko zadovoljstvo.

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Učasih so imeli na raznih mestih zbiralnike (škatle). Kam je šlo potem tisto oz. kdo je to odpeljal?!
sprasujem se.gif

Sicer pa, če se da na koncu kaj s tem zaslužit, pa tudi ni slabo...
grin1.gif

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Mislim, da jih tudi en model iz MBja odkupuje, cca 1.5€ po komadu.

Ziher jih MM in Comshop potem tudi naprej prodajo, so prepožrešni :D Rdeči noski so jim samo krinka :D

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Nope, nič nimamo mi z njimi....saj tok, da bi jaz vedel...folk je pa happy, vsaj vrže lahko stran.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik __X__ pravi:
Ziher jih MM in Comshop potem tudi naprej prodajo, so prepožrešni :D Rdeči noski so jim samo krinka :D

To verjetno trdiš, ker bi sam tako počel, če bi mogel? Raje oddaj toner v tisti kontejner in če nakaži kakšen euro noskom, zraven pa upaj, da jih ne boš nikoli željno pričakoval.
10.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
da zaplombiraš škatlo, in jo peš neseš tja njim medtem pa jo celo pot braniš s svojim življenjem
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker sicer bi jih res oropal in celo dnevno pofarbal na flekasto crno s tistim tonerjem ! (ce bi metal kartuse ob steno, kar seveda normalno vsi pocnemo v prostem casu ... ali pac ne)

Zdaj cakam temo, kjer se bo kdo zapicil v to, da smetarji brezplacno odvlecejo kanto z bio odpadki. Ja, res ti je ne zaracunajo, ampak koliko potem oni zasluzijo s tem ? Morajo biti polnomastni milijoni, ce ne se vec, vse smetarske tajkune na grmado !

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Office1Superstore, še neki popust dobiš če me spomin ne vara.

Pa še enkrat ponavljam kar gre k rdečim noskom gredo vse te prazne kartuše/tonerji v AVSTRIJO na AVSTRIJSKI TRG.
Mislim da si večina ne predstavlja kako so prazne kartuše/tonerji pomembni za domače obnavljalce, ki bi radi naredili kvaliteten obnovljen izdelek po normalnih cenah.
Cene praznih tonerjev/kartuš pa trenutno dosegajo nenormalne vrednosti.

Če imaš prazne originale lahko tudi meni pošlješ PM.
LP

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Sam sem pred cca. mesecem v DZS kupil toner za Lexmark pa me je prodajalka vprašala, če mam stare zravn in če jih predam dobim 2 eur bonusa pri nakupu novega.