Kam v vinsko klet? (mb)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
kmalu praznujem rd in prvo bom praznoval s parimi najboljsimi prijatelji in bi jih rad peljal
v eno fino vinsko klet, da bi jim dal par vin za probat.

Torej kam? (bi nekaj na nivoju ne ravno kmecki turizem)

radius 25km okol maribora.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Na Ptuj v hotel Mitra al pa Park hotel.. So dobro založeni
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
Na Ptuj v hotel Mitra al pa Park hotel.. So dobro založeni
grin1.gif

Ko so mi penino od movie odprli tak kot radgonsko penino, sem točno vedel da se tja nikoli več ne vrnem.
Nisem zahteven gost, se mi pa zdi noro da nekdo pokasira 120€ za penino pa je niti prav odpret nezna.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Veš da majo vsi ti mojstri hude cene, se jih večina gre nek ultra marketing in finočo samo da nekje dobijo neko nagrado in so že glavni. No tut njih čakajo realna tla, polako
wink-1.gif
Bomo še poceni odpirali te flaške.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja to je dodana vrednost, razumljivo. Ni isto piti liter vina na polomljeni klopi v parku z golobi, ali pa v vrhunski vinski kleti. No za ene je isto.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ne saj ne govorim o tem ampak govorim o normalnih cenah za normalen narod kot je Slovenija, malo poglej kakšen je standard pri nas in poskusi to upoštevat. Aja, to je samo za bogate! Se opravičujem
wink-1.gif
Dodana vrednost gor ali dol, odirat ljudi ni potrebno kajne? Nevem sicer kako si močan na področju vin ampak je kar konkurenca, ne manjka pri nas dobrih vin tako da se lahko tudi za soliden denar pije vrhunsko vino!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
No no, na njihovi spletni trgovini so cene in se mi ne zdijo tako pretirane. Začnejo se njihova vina pri cca 4 EUR, večina pa je tam nekje okrog 10 +/- 3 EUR. Tako, da to pa res ni nekaj zelo dragega. Vina pa imajo odlična. Sploh pa če jih primerjaš s kakimi primorci ala Kristančič, Primčič ali pa Ščurek.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ščurek ni slab.

Sicer pa če se vrnemo k dveripaxu, sem malo kalkuliral in res niso predragi.

Velika degustacija (5 vzorcev) 8€ po glavi. Nas je 10, pa ker smo malo "požeruhi, če
računam 10 vzorcev, 16€ po glavi, me staneta dve uri veselja 160€, 200 z narezki, meni
se nezdi pretirano, edino zdaj kok so vzorci, a so 0,3 al deci, ker nemislim jih peljat
na "pre-party", pa da se mi ga niti ne "nafajhtajo" jaz pa že v začetku večera ob 200€
ko še do prave čage prišli nismo...

Kok je ponavadi vzorec količinsko?

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Če koga zanima.. 3 tedne pred martinovim je na Ptuju festival Vino ni voda (KPŠ), tam se vsaki vikend predstavijo po 3 vinarji, degustacija je od 5 do 10 vzorcv, nataka se precej (je treba spraznit kaj prinesejo), in to zastonj..
grin1.gif
Malo še je do takrat, ampak vseeno ..

Lani so se predstavljali tudi Dveri pax, pa meni niso lih nekaj.. Nevem, so mi boljše G serije iz Ptujske kleti...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
No no, na njihovi spletni trgovini so cene in se mi ne zdijo tako pretirane. Začnejo se njihova vina pri cca 4 EUR, večina pa je tam nekje okrog 10 +/- 3 EUR. Tako, da to pa res ni nekaj zelo dragega. Vina pa imajo odlična. Sploh pa če jih primerjaš s kakimi primorci ala Kristančič, Primčič ali pa Ščurek.

Ribicija nisem gledal njihove spletne strani niti spletnih cen vin, ni letelo to kar sem napisal direkt na njih ampak na splošno je v okolišu kar nekaj takšnih vinarjev kjer te pri degustacijah zasekajo, ko pa skupaj potegneš pa vidiš da za to ceno nisi nič dobil.... Tako da brez vroče krvi
smile-1.gif