Kam s kamp prikolico

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Smo bodoči novi kamperji, v teku je nabava prikolice cca 5m. Zanima me, kod vse ste vandrali s prikolico, razen na morje. Bi jo radi izkoristili za več kot 20 dni letno.

Nekateri pišete, da ste naredili dosti km z njimi. Zanimivo bi bilo slišat, kod ste vandrali (ni treba da je potopis, le kratek opis rute).

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Večkrat letno kaka bližnja destinacija: Istra, do 1. aprila tudi Ankaran (camperstop). 1x letno (ob koncu šole) imamo tako ali tako že precej let rezerviran termin v Istri (ob državnem prazniku) za par dni, takrat se nas nabere 10+ družin, večina je sicer s šotori (nas ne moti, mi pa njih s karjolo tudi ne). Takorekoč dogodek leta št. 1.
Potem Ajdovščina (lušten kamp z bazenom v ceni, idealno za vikend poleti, ko je drugod gužva, predvsem na cesti), 1x ali 2x letno se dobimo tudi nekateri prikoličarji (Kolpa, Podljubelj, Ljubno, Maribor, .....), za par dni so skozi celo leto zanimive tudi kake terme (praviloma v okviru kakih akcij pride dosti ugodno), bili smo tudi že recimo v termah Paradiso, kjer smo prespali enostavno na njihovem parkingu (dovolijo), bili smo tudi kak dan v Žužemberku (športni park oz. camperstop brez oskrbe), pa na PZA Stari trg pri Ložu. Po Slo je še kar precej lokacij, kjer še nismo bili tako da "dela" nam ne bo zmanjkalo.
Občasno prikolo pustimo doma in se gremo cigote z mini iglujem iz Hofra (za 40€) in najoblj osnovno opremo. Tudi ful paše. Lani poleti smo bili npr. za vikend v samem centru Kočevskega Roga :eek:
Glavni dopust je bil do zdaj v glavnem kombinacija J. Dalmacije (Pelješac) in Balkana (predvsem ČG in BiH), lani se nam je dopust malo sfižil in smo večino časa preživeli v Savudriji, pa je bilo navsezadnje ful fajn.
V glavnem, ne kompliciramo, gremo ko se nam zalušta. Če gremo na kako nam še nepoznano, mogoče malo bolj vukojebinasto destinacijo, malo prečekiramo kakšen so ceste (google).

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Romzi, sej nočem bit nesramen, samo, ko enkrat poštudiraš, da obstaja še kaj drugega kot hrvaška, postane svet precej lepši. Mi smo bili s prikolco na Nizozemskem za prvomajske, v začetku caravaning kariere. Potem smo presedlali na avtodom. Poceni se da vandrat po avstrijskih jezerih, še posebej po tistih manj komercializiranih.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Poznam trende. Čim dlje, čimveč km in čimveč fotk :aplauz: in čimveč like-ov. Takoimenovani online odklop (wtf?). Samo zaradi morja se npr. v Grčijo ne bom vozil.
Če pa je govora o drugih stvareh, je pa na poti do Grčije toliko zanimivosti (in zgodovine) da niti v mesecu ne pridem dol.
Dejstvo je da na Hrvaškem še zdaleč ni vse ok, ni pa tudi vse zanič.
Se pa kot kristjan rdeče zvezde, otepamo vsega kar diši po masovnem turizmu, večjim mestom/kampom in gužvi. Tudi WiFi-ju :zardelalter: Kar pomeni da nas zlepa ne boš našel v velikih in dragih kampih v Istri (mogoče 1. maja ko je smešno poceni), na Krku, Pagu, itd..
Odgovor so malo bolj izturene lokacije in privat namestitve.
Da te potolažim: počasi smo prišli do zaključka da je par dni morja sem in tja na leto kar dovolj. Tako je bil lani plan, narest eno lepo 15-dnevno Slo-turo, pa je po parih dneh (Žužemberk, Kolpa), skoraj-že-pljučnica (antibiotiki) prevagala da gremo nekam do morja. V Sloveniji veliko izbire okrog morja pač ni ....
Nasploh je Slovenija ena taka še "neodkrita" destinacija. Potem so pa še neobiskani kraji po ex.-Yu, gledamo tudi proti Madžarski, Češki, Slovaški, Poljski, malo bolj dol tudi v Romunijo, Bolgarijo. Materiala cel kup. Samo vrstni red rabimo.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Romzi je kar dobro napisal. Ga poznam, njihove prigode so zanimive. Kot je napisal imamo to srečo, da se večkrat vidimo in malo izmenjamo izkušnje.

Smo pa mi skorajda na drugem koncu njegovega spektra, le da v času dopusta ravno tako zanemarimo elektronsko zabavo podobno kot ostali somišljeniki, ki se občasno podružimo.
Radi gremo v mesto, radi si ogledamo različne znamenitosti, dopust prilagajamo tako, da imava nekaj od tega '' tastaredva '' in nekaj otrok.
To je namen dopusta, skupen oddih in skupno preživljanje prostega časa.

Mi recimo štartamo okoli velike noči, takrat padejo kakšne toplice. 1. maj je Dalmacija, potem pa do šolskih počitnic različno, malo morja, malo toplic ipd. Glavni dopust je poleti, praviloma tri tedensko potepanje po Evropi, sedaj nas malo bolj vleče proti severnim deželam. V jesenskem delu pa zopet morje, toplice ...

Pravila ni, je samo več ali pa manj časa in samo temu se prilagajamo. Tudi lokacijsko.

Odseki vožnje niso maratonske narave, ipak vendarle gre za dopust, potrebno se je ustavit, naspat, najest. Zato pa vlečem hiško s seboj.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Romzi, sej sem vedel, da boš narobe zastopil. Lajkov nimam, ker sem to že dolga leta nazaj skenslal, fotke delam pa za lastne spomine. Na leto imam 4-5 potovanj, od tega eno malo daljše po času in po km. Izogibam se turistično nabitim mestom in majhne pozabljene vasice so zame balzam. Tam so te veseli, če prideš, ponavadi je brezplačen prostor za kamperje samo, da prideš, ker itak vejo, da boš šel nekam v en kafič na pir ali pa kosilo. Kilometrov pa ne zbiram.;) Omenjena pot na nizozemsko je vsebovala kar nekaj postankov po Nemčiji. Zame je dopust umirjeno potovanje točno s takim tempom, kot mi odgovarja in če me recimo neka vasica pritegne, lahko tam ostanem tudi več dni.
Morje in ležanje na Grški plaži smo izvedli samo enkrat in takrat ugotovili, da nam to svaljkanje po plažah ne gre.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Lahko da sem narobe razumel. Saj ni važno.
Dajmo se raje držat teme in napisat, kaj, kje in kako.
Ker gre za bodočega prikoličarja, bo verjetno bolj poudarek na kampih.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Evo, da malo obudim temo... lani smo bili kar pridni - Menina, Šobec, morje 14 dni, pa Terme 3000. Vse razen morja podaljšani vikendi. Žal žena nima dopusta veliko.

Letos za prvi maj še ne vemo, nato pa konec junija na morje, pa v začetku avgusta na glavno morje, pa mogoče še kak vikend v maju in septembru ter oktobru....

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
premalo.... cca 25.

Sem rekel ženi naj da letos direktorju vlogo za 10 dni neplačanega dopusta :D :D

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ja, 2 dni se mi pa res zdi malo.. no sigurno tudi gre, mal se še učimo, imamo prikolico šele 2 sezone. Poleg tega imamo še vikend-nepremičnino, ki jo tudi premalo koristimo (tam imamo <5 nočitev letno :( ), čeprav je le 20km od doma. Teden ima premalo dni, saj je vsak tretji dan petek. Oziroma če bolj prav napišem - vikend ima premalo dni :D.

Prikolico smo si omislili pa predvsem ker imamo 2 otroka (trenutno 11 in 12 let), za katere bi rada videla, da preživljajo dopuste v kampu. Seveda je tudi nama z ženo veliko bolj všeč kamp, kot apartma. V kombinaciji z malim gumenjakom nam je to trenutno super. Hotel pa itak ne pride v poštev več kot 2 dni letno.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Za vikend na morje zavisi predvsem od petka, vsaj pri nas je tako.....
Če imate možnost v petek iti predčasno iz službe, tam okoli 12 ure, se vikend nenadoma ful poveča... Seveda moraš imeti vse že prej pripravljeno. Prideš domov, avto napakiran, samo zagrabiš hladilno/hladilnik, pobereš otroka in pičiš... Jaz imam slabe 3h do apartmaja. Če ob 3 parkiraš na lokaciji si zmagal. Cel petkov popoldan ful podaljša vikend. Res se veliko pozna tiste 4h.
Drugo je pa, če prideš ob 7 zvečer, samo razpakiraš in je konec dneva.....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Če imaš prikolo tako urejeno, kot je mišljena (beri funkcionalno kuhinjo in kopalnico), jo imaš lahko za avto zapeto v 15 minutah in gas. Do petka zvečer si lahko že marsikje in pol na destinaciji sam tace dol in stole ven. S kamperjem je to neprimerno lažje in vikendi, tudi nepodaljšani so balzam za dušo, saj imaš v nedeljo zvečer filing, da si bil na tedenskem dopustu. Med tednom se naštepa kaka nadura, da lahko v petek potegneš mal prej, ko prideš domov, sam še voda v tank, futer v hladilniku že čaka od četrtka zvečer, obrneš ključ in gas. Čez par urc že piješ pivo s pogledom na tebi ljubo pokrajino. Meni osebno brez morja živeti ni, zato je to največkrat na morju, najraje pozimi in pozno jeseni ter zgodaj spomladi, lahko je pa kjerkoli. Eden lepših vikendov je bil lani konec poletja bogu iza nogu v okolici Svete Ane, ob enem vinotoču. Prekmurje recimo je polno takih placov. Al pa gor ob Savinji proti Logarski dolini je cel kup luškanih kampov, od tam pa kolesarskih fur nešteto. Al pa če se sam počiš na sobotni piknik ob Savinjo in raziščeš place, kjer še nisi bil....noro. Sam ne se bat v petek zapet prikole do nedelje. Ni škoda, je samo plus.

• Všeč mi je
Reactions: damo in nemenabijat

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Nazadnje so mel pr mulcu za priprave problem s prevozom do Poreča, sm se hitr javu, da lohk jest pelem tri. Res je, da sem za petek vzel dopust, ker je bil odhod že zjutraj. V petek sva naložila tri mulce s kolesi vred in se prežarčila do Poreča. Do večera sva bla v Medolinu, približno enako, kot če bi potegnila po šihtu od doma. Pol pa na bus do Pule in vandrat po Puli cel dan, po muzejih, kafičih parkih, pol pa zvečer pivo pred kamperjem, sonce, galebi.... nedelja mine lepo počas.... Če bi bil doma, bi bla rutina in bi bil to sam še en od vikendov, tko je bil pa poseben. Vikendi so zakon in zgoraj opisani je bil vreden vsake kapljice najdražje nafte v zgodovini.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Ja, pa če greš v svoj apartma, potem si prišparal tudi kako uro, ko v kampu iščeš plac, pa postavljaš prikolico. Je pa res, da tudi postavljanje prikolice ima svoj čar.

Sicer pa imata oba prav, prikolica je na dvorišču prštimana, hladilnik hladen, v četrtek zvečer lahko damo še "morske sendviče" za na pot noter in res ni ovir, da nebi v petek šel... bomo probali.

Omejitev je bolj v moji (še kampersko neizkušeni) glavi, se 2-3 ure vozit nekam samo za 2 dni. Ampak res je, za 2 dni ne rabimo iti na morje, v Sloveniji pa smo skoraj kjerkoli v 2 urah. Bomo probali tudi kak normalen (nepodaljšan) vikend. Prikolica je itak vredna samo toliko, koliko jo koristiš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
V bistvu je življenje vredno samo toliko, kot ga koristiš, zato kar pogumno. V Angleščini imajo lepše urejeno, ker rečejo, da si zapravil oziroma porabil uro, dan, vikend, teden... in ne preživel, kot pri nas.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ja, pa če greš v svoj apartma, potem si prišparal tudi kako uro, ko v kampu iščeš plac, pa postavljaš prikolico. Je pa res, da tudi postavljanje prikolice ima svoj čar.

Sicer pa imata oba prav, prikolica je na dvorišču prštimana, hladilnik hladen, v četrtek zvečer lahko damo še "morske sendviče" za na pot noter in res ni ovir, da nebi v petek šel... bomo probali.

Omejitev je bolj v moji (še kampersko neizkušeni) glavi, se 2-3 ure vozit nekam samo za 2 dni. Ampak res je, za 2 dni ne rabimo iti na morje, v Sloveniji pa smo skoraj kjerkoli v 2 urah. Bomo probali tudi kak normalen (nepodaljšan) vikend. Prikolica je itak vredna samo toliko, koliko jo koristiš.
Prikoliuco, če imaš tako naštimano je v 15 ih minutah.

Stoli zunaj pa kofe/pir na mizi.

Je pa res, da to odpade, če hočeš baldahin in vso kramo, ki je drugače prvenstveno potrebna na pavšalu.

Mi smo bili ta vikend v Funtani, ob 7.00 štart iz Lj, žal v petek ni šlo, ob 9.30 smo s kolegom, ki je bil že tam pili kavo. Med tem ko sem noge dol dajal pa stole/mizo ven, je res da on kofe skuhal.

No nazaj pa dobri stari časi. ob 16.00 iz Funtane ob 19.30 pa na parkingu.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Med mojimi nočitvami je precej tudi takih, ko grem samo za en dan. Recimo v soboto popoldne in v nedeljo zvečer nazaj (v slabo vreme se mi ne hodi). Je pa res, da to ni morje, so slo destinacije. Nimaš gužve, nimaš čakanja na meji, si v max uri in pol tam ali pa od tam nazaj domov.