Kam po orodje (kompresor, rezilka,...)

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Nekaj orodja morem nabavit. Nič kaj velikega in profi. Uporabljalo se bo skoraj dnevno zato razni interdiskonti pridejo upoštev. Nujno morem nabavt rezilko, kompresor, varilni aparat, verjetno co2,...
Inter diskont sem omenil, ker kar imam od njih je pogojno vredu, če ne uporabljaš podaljškov na ključih ga ne zviješ. Če se potrudiš tudi, sam tut Unior ni imun.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Unior je kar ok, ga uporabljam dnevno, zadnje čase sicer več Wiha orodje (imbus ključe). Pri UNIORju me moti, da se je dokaj kmalu po nakupu začela luščit zgornja plast na imbus ključih, pa napisa na imbus ključih s plastičnim ročajem se hitro ni videlo več. Pri wihi tega problema zaenkrat ne opažam.

Za domačo uporabo bi pogledal Mtech, za profi pa unior ali wiha. Wiha ima veliko bolj dodelano ergonomijo.

Kar se tiče rezilke, bo povedal še kdo drug mogoče, ampak pri nas je ena najcenejša black&decker nekaj let dnevno delala po 8 ur brez težav, sedaj je pač potrebna menjave ščetk in stikala, kar pa zaradi nizke cene nove ne pride v poštev. Sam bi pogledal še Makito ali za res profesionalno uporabo Milwuakee.

Najbrž gledaš batni kompresor skupaj z rezervoarjem? Imam dobre izkušnje z ABACom, ampak pri teh majnih žabicah po mojem nimaš kej posebnega za falit, če vzameš katero drugo firmo.
Lansko leto smo kupovali novega pa smo vzeli v tistem trenutku najcenejšega - Elektro Maschinen. Zaenkrat funkcionira brez težav, ampak dela res malo proti staremu ABACu.

Če boš orodje uporabljal dnevno, ne glej na vsak cent, ker boš potem preveč slabe volje.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Še to: vsake toliko ima Merkur kakšne akcije za industrijska podjetja, se dajo zadeve dobit dokaj ugodno, če kupuješ na podjetje.
Prav tako v BTSu. Splača se spremljat, če je kakšna akcija pa takrat potem uzet. Čeprav, ponavadi takrat, ko potrebuješ, ni nobene akcije...
smile-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
http://www.interdiskont.si/

Dec je napisal:

Uporabljalo se bo skoraj dnevno zato razni interdiskonti pridejo upoštev

grin1.gif

Dec je napisal tudi, da ga že ima iz intedsconta in da še ni težav al loma. Se pa ne popravlja traktorjev in tovornjakov.

Nekaj malega bom verjetno nabavil tm, ker za zagon bo dovolj, ko se bo € nabralo, bomo pa sproti kupovali boljše.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Interdiskont?

Hm.

Veliko sem pri njih in ker imam čas si njihovo ponudbo lahko tudi natančno ogledam.
Moj vtis je:
- ceneni kosi orodja z blagovno znamko ID so enako problematičen 'kitajski šrot', kakor tisti v bau-bauvih
- srednji razred kvalitete orodja je pri nekaterih izdelkih celo dražji, kakor na primer v Merkurju (ki je drag)
- pred odločitvijo se splača preveriti kako je z enakimi stroji in strojčki drugje.
- občasno je nakup pri njih tudi ugoden

Ob vsem tem, 'smoukar' pa: če boš uporabljal te vrste orodja vsak dan, kakor si zapisal in bil ob tem še odvisen od zanesljivosti delovanja, potem napačno razmišljaš - 'kitajski šrot' je primeren le za občasno uporabo doma, pa še takrat se zna zgodit, da ga kdo prekolne, ker crkne ravno v trenutku, ko bi ga najbolj potreboval.
Zato: nisi tako bogat, da bi poceni kupoval.

P.S.: imam polno omaro v delavnici te vrste 'kitajskega šrota', ko pa delam, delam s strojčki srednjega kvalitetnega razreda, 'kitajci' so v rezervi za vsak slučaj.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
To se zavedam in vem kako je s kitajci, ker sma s fotrom že kar nekaj nakupila. Problem je, da jaz si svojo "delavnico" ustvarjam, ker bom popoldanca fural. Njegovo orodje je njegovo (neki je mojga prisvojil
grin1.gif
.
Sej pravim, kupil bom kar bo "ugodneje". K sreči ne rabim močno, veliko orodje. Le začetek je težak.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
morda ti bo strojček delal odlično morda ne... je pa ok ker imaš v bau bau itak 5 let garancije...

kompresor od interdiskonta mojemu sosedu laufa odlično kakšno leto skorajda nonstop...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ma v večini primerov kar zamenjajo...

drugače pa imaš 3 komada pa gasa

Ko sem začel s poslom, sem bil tudi sam "pristaš" kitajčkov in rednih menjav v primeru okvare.
No sedaj raje odkartam 5x višjo ceno in imam zadeve kot se šika. Je tudi delo po navadi lažje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
saj fora je v temu da pač s nečem je treba začet... zdaj vložiti par 100 ali pa par 1000€ na začetku za orodje... no mnogi tega ne morejo. zato se začne s kitajčki, ko se dovolj nabere pa profi...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
457
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
saj fora je v temu da pač s nečem je treba začet... zdaj vložiti par 100 ali pa par 1000€ na začetku za orodje... no mnogi tega ne morejo. zato se začne s kitajčki, ko se dovolj nabere pa profi...

Jp, o tem govorim.