kam po nove podplate za vojaske alpina cevlje?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.788
222
63
vem da se v bistvu ne splaca menjat podplatov na cevljih, ker je cena novih tam-tam, pa me vseeno zanima, za koliko bi se dalo dobiti podplate recimo vibram, z lepljenjem?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Sem ravno en teden nazaj zamenjal podplat na 12let starih vojaških čevljih (SV, izdelava Ratitovec Železniki). Podplat je enak kot originalni, cena je bila pa malo pod 20 EUR.

Glede na to da tak nov čevelj stane 100EUR in glede na to da obsotoječemu nič ne manjka se je meni splačalo.

Pri teh čevljih so podplati itak večslojni, zgornjni del je všit s spodnjim delom (dejnaki gumjast podplat) ki je ponavadi lepljen. Za zamenjavo tega rabiš nož, nov podplat, spono/e in lepilo, tako da ni neka silna umetnost in bi vsak kvazičevljar to znal naredit edino vprašanje je kakšen podplat želiš!

Aja vibram so dražji, niso pa nujno boljši (obstojnost) pa tudi višina pri vojaških čevljih je specifična. Mislim pa da se dobi vibram podplate+menjava za 30EUR.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Lahko neseš tudi v kakšno alpinino trgovino. Jaz sem lani kupil gojzerje in je prodajalka omenila, da če bo kaj narobe lahko tudi popravijo.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.788
222
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sem ravno en teden nazaj zamenjal podplat na 12let starih vojaških čevljih (SV, izdelava Ratitovec Železniki). Podplat je enak kot originalni, cena je bila pa malo pod 20 EUR.....

kje si to zamenjal?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.432
2.784
113
Se pravi da bi bilo mozno na gorniskih cevljih zamenjat podplat z novim, ki bi bil vibram?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sem ravno en teden nazaj zamenjal podplat na 12let starih vojaških čevljih (SV, izdelava Ratitovec Železniki). Podplat je enak kot originalni, cena je bila pa malo pod 20 EUR.....

kje si to zamenjal?

V istoimenski trgovini in čevljarstvu kot "tovarna" v kateri so bili narjeni, torej Ratitovec v Železnikih (zraven Petrola).

Podplat je pa Monterosa by Eurosuole (klik).

Glede podplatov, kot že rečeno, večina boljših usnjenih čevljev ima podplat (grip) lepjen na primarno podlago in na take se lahko nalepi bilokakšen podplat v kolikor ustreza dimenzijam (poleg same površine je pomembna tudi debelina). Tako da možno je nalepit tudi nek vibram podpat na čevlje ki ga v originalu nimajo. Pri novejših čevljih so velikokrat podplati enodelni in spojeni v celoto, tam menjave jasno odpadejo oz. so predrage.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Ej a majstr še dela kašne podobne gojzarje? Saj ne da sem par km stran doma.
grin1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Še en glas za Stivale, je tudi "pooblaščen" za Sportivo in popravi odlično.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Ej a majstr še dela kašne podobne gojzarje? Saj ne da sem par km stran doma.
grin1.gif

Še še, v bistvu gre za enake izdelke kot včasih ko je bila še tovarna. Maš pa možnost custom opcij.

Skratka osnova je klasičen vojaški (delovni) čevelj, potem pa si lahko zmišljuješ vse od barve, teksture pa do zimsko/letne variante in pa za delovno obutev tudi "zaščitnih" elementov!
cheer.gif