Kalorimetri

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z uporabo kalorimetrov za pregled porabe kurilnega olja. Predvsem me zanima kateri modeli so solidni in kakšne so kaj cene.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kaj bi zdaj ti rad imel?

Merilnik pretoka, da bi ti štel koliko nafte si porabil ali kalorimeter na izhodu iz peči, da bi videl in evdel koliko toplote je šlo v sistem ogrevanja?

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Načeloma se mi gre bolj za merilnik pretoka. Situacija je taka, da je v stanovanjski hiši več stanovanj, katera ima vsaka svoj vod centralne (črpalko in termometer), vendar skupno peč in cisterno. Radi bi namontirali števce, ki bi prikazovali porabo glede na stanovanje.

Če sem se napačno izrazil se opravičujem...menil sem da se gre tu za kalorimetre...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ja saj to kar rabiš je res kalorimeter. Pogoj je da ima vsako stanovanje svojo vejo. Potem se na njo montira kalorimeter in to je to. Cena je cca. 200 EUR a ker dvomim da boste delali sami je najbolj poklicatne kakega centralnarja (in ne zlatarja), poveste kaj bi radi pa naj pove ceno z montažo (cca. 250 EUR po kosu..material + delo).

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Da izkoristim temo. Kako pa je z merilniki pretoka kurilca, glede natančnosti?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kaj obstoja ne vem. Vemd a to nekaetri preračunajo glede na čas delovanja gorilca (število ur), kjer se na podlagi dize da zračunat orno porabo (tam od 1.5 do 2.5 litra na uro). Sicer se pa (ker je dovod samoe den) spomladi da dobro odčitat porabo ko pogledaš v cisterno (Jaz sem za lastne potrebe gledal kar v cisterni....notri pomočiš meter do dna...pogeldaš na katerem centimetru je mokro, ter to višino preračunaš v litre (glede na vellikost rezervoarja)...se da dokaj natančno ugotavljati koliko si mesečno potrošil.