Kakšna cena za m2 za poslovni prostor

katja_kati

Zelenc'
7. jan 2013
13
0
1
Hi
smile-1.gif

V Kranju v novi poslovni stavbi se zanimam za najem poslovnega prostora (kozmetične storitve).

Ponujajo mi ceno 11€+DDV na kvadratni meter za 39 kvadratov.
Obenem bi se moral podpisati 3 letno pogodbo.

Ima kdo kaj izkušenj - je to dobra ponudba, slaba ponudba, je treba izpogajati boljšo?
Ne vem kakšne so sicer REALNE cene za kvadratn meter v Kranju ali kje drugje.

Prostor mi je sicer zelo vsec, je tudi takoj ob prometni cesti in ves v steklu - dobro za privabljanje strank
smile-1.gif

Nočem pa takoj samo podpisati - zdi se mi, da so dali najprej višjo ceno in čakajo, če bom 'za'.
write.gif

Hvala za vse nasvete!
cheer.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Za Kranj ne vem, vendar smo mi v manjšem kraju za prostor, velik nekaj čez 30 m2 dajali 250 eur+ddv in stroški. Tako da če si lahko malo znižaš ceno bo ok, sicer pa je ponudba po moje kar korektna.

katja_kati

Zelenc'
7. jan 2013
13
0
1
Res je, sem preverila stroške v centru Ljubljani, in so dostikrat okoli 2€ / m2.
Tukaj so pa 100% višji, torej 4€ na kvadratni meter.

V primerjavi s centrom se mi zato cena zdi visoko postavljena.

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Kako pa je z to 3 letno pogodbo? A te veže da moraš plačevat vsa 3 leta? tudi če prej odpoveš ali "propadeš" ne moreš prekinit pogodbe? Če je tako, jaz bi iskal dalje žal...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, jaz za lokal v manjšem kraju na "prime lokaciji" plačujem 10eur/m2 + davek + stroški (komunala, elektrika - plačujem po porabi in ne na m2). Pogodbo imam za nedoločen čas, z odpovednim rokom, plačujem pa redno za tekoči mesec.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jah....lahko je tudi 5 eur/m2 na kvadrat preveč....odvisno je od tega kako ti bo biznis laufal. Kolikšni so še ostali stroški? Frekventa lokacija? Tudi če je ob cesti še ne pomeni da je tip top, če se noben tam ne bo ustavil. Probaj malo zbiti ceno, sem prepričan da imajo nekaj lufta. Ni vse v najemnini, fiksni stroški te hitro uničijo...če se denar s poslom ne obrača.
Tri letna pogodba je zame preveč...razen če imaš zadevo na zelo frekventni lokaciji v kakšnem trgovskem centru. Verjetno to pomeni 3 letni odpovedni rok, razen če drugega najemnika najde....za moje pojme prehudo, jest osebno več kot 12mesecev ne podpišem, pa še ta je dolga.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Najemodajalec že ve, zakaj 3 letna pogodba. Najbrž zato, ker ima za ta denar probleme najti najemnika. Pol pa raje na vsake 3 leta koga nasere ...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Verjetno...ima pa marsikateri večji trgovski center še hujše pogoje...tudi do 5 let. Sam če biznis ne gre, ne gre...tako da je mal bolana fora tole z večletnim najemom...tako da kot pravim...če ni trgovski center z velio frekvenco ljudi, jest osebno nebi tako podpisoval...v njenem primeru bi rekel 9eur/m2 in 6mes. odpoved...če bi kaj sitnaril bi rekel čao...ker prostorov za najeti je ogromno, ali pač počakaš ker se v teh časih res ni fino zaleteti v neko zadevo.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Pazi, ker se bo v Kranju v bližnji prihodnosti (mesec do nekaj mesecev) odpre nov velik kozmetični salon. Lahko znajo ponagajat s kakimi promo cenami.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik katja_kati pravi:
Res je, sem preverila stroške v centru Ljubljani, in so dostikrat okoli 2€ / m2.
Tukaj so pa 100% višji, torej 4€ na kvadratni meter.

V primerjavi s centrom se mi zato cena zdi visoko postavljena.

daš kak link od tega, ker tudi sam kaj iščem.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Imaš na www.nepremicnine.si ogromno oglasov.

ja, ampak za 2€ na m2, me zanimajo. seveda vem za nepremičnine forum.

Če spremljaš temo... govori o 2€/m2 za stroške in ne za najemnino. Večinoma so bili stroški prej 3 kot dva, v "fancy" poslovnih zgradbah pa še kaj več a vseeno med najemnino in stroški je razlika.

katja_kati

Zelenc'
7. jan 2013
13
0
1
Ja, v mislih sem imela na stroške. Sicer stroški so res navedeni kot 2€/m2, vendar je čisto možno, da se dodatni stroški skrivajo v najemnini...

Ozze: a mogoče veš kaj več o tem novem kozmetičnem salonu? Kje, kako, kdo?
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Kaksne so cene danes za najem poslovnega prostora v radiju 15km od Ljubljane l. Velikost poslovnega prostora 20m2. V zidani stavbi, lasten vhod....