Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Torej, na strehi so mi vgradili zračnik, ki ima bakreno cev fi 100 v notranjost strehe. Iz kuhinje pa moram povezati napo s tem zračnikom. S čim jo naj pravilno povežem, da ne bo kakšnega kondenza okoli ? Je dovolj če vzamem nerjavečo cev fi 100 in direktno nataknem na ustje zračnika ?
Kakor sem bral po forumih jih veliko svetuje da vmes priklopiš T kos.
Se pravi da zgoraj priklopiš na zračnik, spodaj zapreš s pokrovom, pod kotom 90° pa priklopiš napo.
Tako se bo morebiten kondenz nabral v pokrovu in nato izhlapel.
Hmm, samo nimam možnosti vstaviti T člena, do cevi lahko namreč dostopam samo skozi cca fi 120 luknjo v stropu kuhinje. Kar pomeni da mi moral odpreti strop, to pa mi ne diši preveč, kuhinja je bila namreč pred kratkim narejena...
Potem pač priklopi navadno cev.
Kondenz se bo naredil (če že) višje, kjer je večja temperaturna razlika - podstrešje, zračnik in ne med napo in stropom.
Baje tudi nekaj pomaga da, če je možno, na podstrešju še izoliraš cev. Sicer ne vem v praksi ali to res kaj pomaga.
Verjetno pomaga da se omili ta temperaturna razlika.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.