Kakšen čoln brez dovoljenja na Jadranu?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Za letos bi rad nabavil kakšen čolniček, da se bi malo vozil ampak nimam papirjev, a kdo ve kakšni so predpisi v SLO in hr, da nebi častil policajem.
Na čolnu se bo vozil tud pes koliko je šans, da ga preluknja ko bo plezal iz vode, če nabavim gumenjaka.
thx
lp
r

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Gumenjak je v osnovi zelo trd, zato dvomim, da bi ga pes lahko prerezal. Vsaj jaz še nisem česa takega videla.
Kako si si pa to zamislil, da bo plezal iz vode? Kvečjemu ga bo kakšna panika zagrabila, ker mu bo drselo.
grin1.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Registracija čolna

Morski čolni se vpisujejo v vpisnik morskih čolnov, ki ga vodi Uprava RS za pomorstvo, Koper in njeni izpostavi v Izoli in Piranu oziroma v vpisnik čolnov celinske plovbe pri upravni enoti, na območju katere se čoln nahaja in uporablja. V vpisnik morskih čolnov se lahko vpiše čoln, ki je v več kakor polovični lasti državljanov Republike Slovenije ali držav članic Evropske unije ali pravnih oseb s sedežem v Republiki Sloveniji ali v državah članicah Evropske unije.
V vpisnik čolnov morajo biti vpisani vsi čolni, razen:
čolna, ki pripada ladji ali drugemu plovilu;
športnega veslaškega čolna, kajaka ali podobnega plovila;
čolna krajšega od 3 m, razen če ima motorni pogon z močjo nad 3,7 KW.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
HVALA
A še velja, da kar ni potrebno registrirati v domači državi ni potrebno v niti v drugi.
Praktično, če se s slovenskim (s sabo imam račun na moje ime??!!) čolnom (do 3 m in 3,7 kw) vozim po hrčariji mi ni potrebno skrbeti za njihove pomorske voluharje?

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
MA tudi če je tako, ti ne svetujem da to počneš na HRV. Kar se tiče morskih veščin, oz. karkoli kar je povezano z morjem se pri njih ni za hecat, znajo bit oštri.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Pa to je tako, kot da bi en američan z 16 leti peljal avto v Sloveniji. Moraš se držati zakonov tiste države kjer si, ne pa svoje domače.