Kako ustvarijo tako reklamo?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.050
206
63
Do zdaj tega še nisem opazil, najbrž mi je padlo v oči zato, ker so reklame tako blizu črte.

Gledam tekmo, pa si rečem, eden jo bo skupil, ko se bo z drsečim startom nabil v enega od reklamnih panelov. Ko pride do tega, se igralec enostavno zapelje skozi ta panel. Sem rekel, OK, torej gre za projekcijo.
Ampak te panele za obema goloma prikazuje le tista glavna kamera, ki je na sredini igrišča. Na vseh ostalih kamerah iz drugih zornih kotov pa to ni vidno. Pri projekciji bi se videlo tudi iz drugih zornih kotov.
Gre mogoče za nekakšen "watermark" ki je vdelan v prenos (kot recimo prikaz rezultata in ime programa) ali kaj drugega?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Haha
Reactions: sixpower

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.814
3.433
113
No, tole je zanimivo. Meni so sicer zanimive tudi tiste reklame ob tribunah, ki se menjujejo, kako je to narejeno, nek poseben tip zaslona, odporen tudi na udarce?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.426
1.611
113
Verjetno.

Ps: ste opazili po trgovinah, listki z cenami so ponekod že zasloni.

Opazim vedno, ko se jim zjebejo. Potem pa v najboljšem primeru ne kaže nič ali pa rdeče. V slabšem pa staro ceno in potem presenečenje na blagajni. Še posebej so presenečeni, ko jim rečeš da so si sami krivi in naj ti prodajo po oglaševani ceni. Menda je tako tudi po zakonu.

Tukaj mislim predvsem na hofer, v lidlu se to redkeje zgodi.

resnica

Majstr
9. feb 2013
566
602
93
No, tole je zanimivo. Meni so sicer zanimive tudi tiste reklame ob tribunah, ki se menjujejo, kako je to narejeno, nek poseben tip zaslona, odporen tudi na udarce?
Gre za virtual replacement perimeter technology.
Ko sem bolj pogledal slike OPa sem videl, da iz določenih zornih kotov ni videti tepiha, tako da gre tudi v tem primeru za to novejšo tehnologijo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.646
2.581
113
Opazim vedno, ko se jim zjebejo. Potem pa v najboljšem primeru ne kaže nič ali pa rdeče. V slabšem pa staro ceno in potem presenečenje na blagajni. Še posebej so presenečeni, ko jim rečeš da so si sami krivi in naj ti prodajo po oglaševani ceni. Menda je tako tudi po zakonu.

Tukaj mislim predvsem na hofer, v lidlu se to redkeje zgodi.
Lidl, Hofer elektronski prikaz?
Ja, tudi Mercator ne zaostaja med ceno pri artilu in ceno pri blagajni!

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.426
1.611
113
Ja Brane, že dolgo. Zgleda kot nek e-ink, prodajalci pa z nekim programatorjem spreminjajo, ko ga približa. Ne vem sicer če se lahko tudi masovno spremenijo iz centrale.

Zgleda da je največ težav, ko jih fizično poškodujejo in se potem e-ink zapeče in se noče več spremeniti. Zgleda da tega nihče ne preverja, zato gor predvidevam da jih lahko tudi masovno spreminjajo. Če kdo ve kaj več, naj pove.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Ja Brane, že dolgo. Zgleda kot nek e-ink, prodajalci pa z nekim programatorjem spreminjajo, ko ga približa. Ne vem sicer če se lahko tudi masovno spremenijo iz centrale.

Zgleda da je največ težav, ko jih fizično poškodujejo in se potem e-ink zapeče in se noče več spremeniti. Zgleda da tega nihče ne preverja, zato gor predvidevam da jih lahko tudi masovno spreminjajo. Če kdo ve kaj več, naj pove.
Display Data je ena takih firm, ki jih naŝi trgovci uporabljajo. Lahko masovbo spreminjas, ampak mora bit ekrancek uparjen z artiklom.