Kako uležati/zmehčati govedino?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
847
21
28
V skrinji imam zamrznjeno govedino, predvideno za peko na žaru. Seveda bi rad, da so steaki čim mehkejši in sočni, zato sklepam, da jih je treba predhodno uležati oz. zmehčati, da postanejo maksimalno mehki. Kaj svetujete mojstri peke? Odtaliti, marinirati, vakuumirati in starati v hladilniku, ali kaj drugega?
 

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
imaš govedino zmrznjeno v kosu al že narezan? je govedina fejst obrezana al ima še mast okol? če je obrezana in ali narezana, potem pozabi na suho staranje. lahko jo daš potem edino v vakuum.
V najslabšem primeru jo daš marinirati za nekaj časa.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Največ bi naredil za mehkobo, da kupiš sous vide aparatek.

Lahko bi vrgel direktno v vrečko, malo začinil, ker je zmrznjen podaljšal čas kuhanja za 40min ali pa urico pa je.

Sicer pa odmrznit v hladilniku (že to bo trajalo), potem pa mokra paca z oljem, malo popra kolikor dolgo upaš.
evil.gif
Še ena prednost sous vide je to, da meso med tem dolgem času kuhanja pasteriziraš.