Samo ena pripomba na par sporocil v tej temi: pred mnogo casa sem pogruntal, da je plasticna smetisnica dalec najbolj prakticna od vseh "polavtomatskih" naprav za pihanje v zerjavico. Ima rocaj, se nic ne krivi (kar zmanjsa ucinkovitost), je cisto lahke in gre lepo v prtljaznik zraven sekire in oglja, pa se za kaj drugega se jo da uporabiti (recimo za pometanje ...). Kaksen karton pa pahljace ...
Jaz vedno kurim brez kock, tocno tako kot je napisal roscha, obvezno pa mora biti bukovo oglje in ne nevemkaksni briketi ! Potrebno je biti pazljiv na bencinskih pumpah, ker imajo cigoti na polici oglje in brikete v skoraj identicnih zakljih (tisti rdeci) in moras prebrati kaj gor pise. Se mi je tudi ze zgodilo, da pridem do police, brskam med zaklji pa so bili sami briketi ?! Grem do prodajalca in vprasam kje imajo oglje in ga tip prinese samo zame iz skladisca, na polico ga pa ni nafilal. Ocitno je imel befehl, da mora prodati tiste smrdljive lepljive brikete, potem pa sele lahko da spet oglje ven ...
Aja pa ce je ob priziganju malo manj papirja (raje malce vec truda pri trskah, kaksna smreka ali bor se hitro vzgeta brez pretiranega truda), potem leti manj zoglenelih kosckov papirja naokrog, ce veter potegne.