kako to mislijo?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-nesreci-umrla-motorista.html

No, in preden se spet vsuje kup obtožb o motoristih, mene zanima sam razlaga tega stavka...

"Med vožnjo je voznik zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje zapeljal na desno izven vozišča, kjer je trčil v kamniti propust."

tega stavka ne razumem najbolje! kako lahko zarad nepravilne smeri vožnje zapelješ izven vozišča??? Sej če se pelješ po nepravilni strani se pač pelješ po nepravilni strani...
confused-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Čuden stavek! Pa zaradi nepravilne smeri vožnje je zapeljal na desno in potem iz ceste. A se ne vozimo ponavadi po desni strani cestišča?
smile-1.gif

Sicer pa čelade na glavo, pa po pameti! Da ne bodo vsak dan takele novice po medijih!
frown-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-nesreci-umrla-motorista.html

No, in preden se spet vsuje kup obtožb o motoristih, mene zanima sam razlaga tega stavka...

"Med vožnjo je voznik zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje zapeljal na desno izven vozišča, kjer je trčil v kamniti propust."

tega stavka ne razumem najbolje! kako lahko zarad nepravilne smeri vožnje zapelješ izven vozišča??? Sej če se pelješ po nepravilni strani se pač pelješ po nepravilni strani...
confused-1.gif
Njegova smer vožnje je bila namesto v smeri cestišča v smeri iz ceste. In to je pač napačna smer, se ti ne zdi?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja sej to je pol skor vsaka motoristična nesreča. Vsaka, kjer ga iz ovinka ven vrže! vedno gre takrat v napačno smer, a ne?

in če bi se peljal v napačni smeri, to še ne pomeni zapelješ izven vozišča. Voziš v napačni smeri, lahko tud 10km če je cesta prazna...

In tud če voziš v pravilni smeri, lahko zapelješ izven vozišča a ne? kako je torej lahko to razlog??? beseda "zaradi" mi ne pase tja vmes...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tole tudi meni ni čisto jasno. Če se zmotim in namesto proti Kranju zavijem in vozim proti Celju, se pravi da grem v napačno smer. Kako je to lahko vzrok za nesrečo?
Če pa pri tem vozim po levi, torej napačni strani, bi hitro končal pod kakšnim šleparjem.
Policajska pamet...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Tole tudi meni ni čisto jasno. Če se zmotim in namesto proti Kranju zavijem in vozim proti Celju, se pravi da grem v napačno smer. Kako je to lahko vzrok za nesrečo?
Če pa pri tem vozim po levi, torej napačni strani, bi hitro končal pod kakšnim šleparjem.
Policajska pamet...
Cesta zavije v desno, na levi je prepad. Tudi ti bi moral zaviti desno, pa zaviješ v napačno smer, torej v levo. Adiiiiiiiijooooooo!!!

PS: upam, da je kdo že ugotovil, da se malo norca delam iz teh policijskih izrazov ...