Kako težko je danes dobiti sužbo?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Kličem na študentski, prosim za kontaktno številko in kličem delodajalca, ki ponuja delo. Delo je FIZIČNO in TEŽKO. Povem priimek in me dajo v čakalno vrsto šele na 40 mesto. Seevda na oni strani telefona komaj čakajo da se me znebijo pa, čeprav me potlažijo, da me bodo morda izbrali. Niti o mojih delovnih navadah nočejo slišat, kaj šele kaj druzga. No saj vemo, da je to delo preko študenta, ampak vseeno.
Torej lahko rečem, da za redno zaposlitev je še 2x težje dobit delo.

Vsako delo je vredno svojega denarja pa naj bo to čiščenje WC-jev ali pa pometanje ali pa itd

OFF: Prosim, da se v tej temi ne oglašujejo takšni, ki so jim zrihtali službe sorodniki (mt, fotr, teta, stric....)

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Danes dobit delo je prava umetnost. Ne upam si pa niti pomislit kako bo cez kaksno leto. Vse se bo resetiralo in jovo na novo.

Sam sem dobil delo s svojo prvo prosnjo (IT oddelek, razvoj programske opreme). Res je, da sem pri podjetju bil tudi stipendist, katero sem dobil v poletni šoli. V svoje znanje sem vlagal v svojem privat casu, tako kot to delam tudi sedaj. (Ko pridem domov se ne poknem pred TV, ampak se ponavadi "samoizobrazujem"). res je da sem v srednji soli bil totalni zabusant (vsaj pri predmetih ki me niso zanimali). Na faksu pa se je to cisto spremenilo, ker sem imel v 90% predmete, ki so me veselili. Ce zacnes hitro mislit na prihodnost uinv to tudi vlagas je mogoce malo lazje potem pri iskanju zaposlitve. Tezko tudi nekaj pametujem, ker sem sam v taki panogi, ki je bila takrat zelo iskana. Vem kako je v ekonomiji (sestra), kjer ti tudi super izkusnje, strokovnost... vedno ne pomagajo. Trg je poln, na zalost. Tudi nam (IT) se ne obetajo zlati casi. Obseg dela se zmanjsuje, za tem pa bodo tudi prisle kaksna odpuscanja....

Nazadnje urejeno:

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
moje izkušnje so nekoliko drugačne. Poiskati delo ni težko je pa potem za opravljeno delo težko dobit denar. Jaz sem odprl firmo novembra do danes mi še ni nihše plačal nobenega računa. Istavil sem jih okol 15. Sem pa plačal davek. Ukvarjam se pa s konzultingom.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Oprosti ,ampak kupovanje megle danes ni ravno moderno.

Nazadnje uredil moderator:

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
moje izkušnje so nekoliko drugačne. Poiskati delo ni težko je pa potem za opravljeno delo težko dobit denar. Jaz sem odprl firmo novembra do danes mi še ni nihše plačal nobenega računa. Istavil sem jih okol 15. Sem pa plačal davek. Ukvarjam se pa s konzultingom.

Zrihtaj si, da boš plačal davek še le, ko boš dobil plačilo za izstavljen račun = PO PLAČANI REALIZACIJI

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Je je ... samo rabiš 15 dni prej sporočit davčni ... in poleg obrazca za DDV priložiti še nek drug obrazec.

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
je mogoče... plus da glede na to da je na novo odprl podjetje nebi rabil takoj postati zavezanec za DDV

Cuchu

Pripravnik
1. jul 2008
56
0
6
za compom
z8.invisionfree.com
tudi sam se ukvarjam s problemom dobiti študenstko delo!

vedno nekdo pokliče pred teboj ali pa imajo že dovolj kelnarjvev ipd.

počasi že obupujem, ker že 14 dni neuspešno poskušam dobiti delo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Cuchu pravi:

Ne govori neumnosti!!! Tri mesece sem iskal natakarja preko študenta, šele pred 14 dnevi se je eden javil, ki pa je bog pomagaj! Kar pripravi napotnico in se javi preko ZS!
Dobiti kuharja pa je itak umetnost, sploh dobrega, tako da dela je dovolj1 Ne pa se pri iskanju službe držati pregovora: Tražim posao i boga molim, da ga ne nađem...Za vse, ki ne razumejo: Iščem službo, ampak boga prosim, da jo ne najdem...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Car... dobrodošel v svet delodajalcev, kjer se po mnenju mnogih cedita med in mleko.
Upam, da ti gre posel dobro! Se bliža pomlad in bomo res morali enkrat naokoli priti...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Moja izkušnja je drugačna, očitno je zelo odvisno od branže. Pred letom je bilo skoraj nemogoče najt dobrega programerja, danes jih lahko izbiraš.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Moja izkušnja je drugačna, očitno je zelo odvisno od branže. Pred letom je bilo skoraj nemogoče najt dobrega programerja, danes jih lahko izbiraš.

Res? Iščem PHP/MySQL programerja, po možnosti študenta.
Poznaš koga?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
plačilo davka po plačani realizaciji, se da ampak bi mogu zamenjat računovodski servis.

Zakaj bi pa moral zamenjati računovodski servis?
S kakšnimi svetovalnimi storitvami se pa ukvarjaš, da imaš toliko strank, ki so neplačniki?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Mi smo iskali .net in java programerje. Jasno poznavanje web tehnologij in podatkovnih baz. Smo lahko izbirali in našli, lahko bi rekel, dober kader. Viška jih pa nimamo. Eno leto nazaj si se moral borit za vsakega... Se pozna recesija.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Car... dobrodošel v svet delodajalcev, kjer se po mnenju mnogih cedita med in mleko.
Upam, da ti gre posel dobro! Se bliža pomlad in bomo res morali enkrat naokoli priti...
Med in mleko se cedita samo gostincem, pa še to med za v čaj in mleko za v kavo... Drugače pa, kdor misli, da je biti podjetnik lahko, naj samo izvoli, priložnosti in izzivov ne manjka!
Tis, res je skrajni čas, da se oglasiš, pa povej, kdo si (lahko prej ali pa kasneje, da ne boš mislil, da imaš kakšne privilegije...)!
cool-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Cuchu pravi:

Ne govori neumnosti!!! Tri mesece sem iskal natakarja preko študenta, šele pred 14 dnevi se je eden javil, ki pa je bog pomagaj! Kar pripravi napotnico in se javi preko ZS!
Dobiti kuharja pa je itak umetnost, sploh dobrega, tako da dela je dovolj1 Ne pa se pri iskanju službe držati pregovora: Tražim posao i boga molim, da ga ne nađem...Za vse, ki ne razumejo: Iščem službo, ampak boga prosim, da jo ne najdem...

OFF
Škoda, ko sem še bil osnovnošolec sem vedno sanjal, kako bom postal dobr kuhar, komaj sem čakal, da bom naredil to teh 8 razredov in šel na kuharsko šolo, delal bi dualni sistem, potem pa se mi sesuje svet, ko mi zdravnica reče, da ne morem it ne za kuharja ne za peka, ne za pečarja, ne za slaščičarja nič kaj podobnega...zakaj jah imam eno kožno bolezen po rokah in mi je odsvetovala, da naj ne hodim na take šole...sicer pa si doma vse sam pripravim pomoje sem edini na vasi, ki se toliko časa zadržuje v kuhinji. Škoda ne, da se ti potem takole obrne.

Sicer pa me nekaj zanima, kako pri vas organizirate te zdravniške preglede, kaj misliš bi sploh jaz kdaj dobil službo v gostilni glede na to, d aimam neko kožno bolezen (samo imam samo pozimi take roke, ravno zaradi mraza)
Itak mi je na koncu ostalo samo tri zbire samo tega pa je že toliko let, da se niti ne spomnem več.
P.s. Morda rabite kakšnga pomivalca posode, čiščenje česarkoli.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Jaz sanjam o Sloveniji, kjer študentsko delo ne bo več možno (in prek avtorske in podobno sranje). To je spet nek unikat v svetu, ki se ga mora ukint. Študenti so postal novi Kitajci/Indijci.

Kar ne pomeni, da študentje ne bodo mogli delat, samo to, da se jih ne bo več masovo izkoriščal kot dosedaj. Tudi v Ameriki & co. lahko delajo, če hočejo.

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:

A si ti tudi en tistih ki ponuja 3€ ne uro pa misli da se mu bodo ljudje pod noge metal?

V lokalu kamor sem zahajal so bili že taki... pol leta so (v Ljubljani) iskali natakarico za 3€/uro (cca 500-530€ na mesec), pa nobena ni sprejela take postavke... potem pa so razočarani nad današnjo mladino oddali lokal iz upravljanja (kar je bilo verjetno edino pravilno, če niso spodobni).
In menda s to ponudbo sploh niso izstopali, samo sreče niso imeli da bi dobili tako obupano delovno silo.