Kako speci krvavice ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Preprosto vprasanje:

Torej pri kaksni temperaturi, na kaksnem profilu delovanja pecice (vroc zrak ali samo spirale) in koliko casa pecete krvavice. Poskusil sem ze vsaj 15 razlicnih kombinacij parametrov, parkrat so bili rezultati porazni (sicer koncno dovolj zapecena od zunaj, a zato izzusena znotraj), vecina je bila se kar, nikoli pa ni tocno tako, kot bi si zelel - da je tudi ob spili crevo hrustljavo zapeceno, kakor se jih spomnim od takrat, ko sem bil se mulc
17758-icon_confused.gif
 

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Najleps je, ce so specene lepo u kmecki peci..
smile-1.gif


Vem, da ti najbrz en drek pomaga, a ce imas prilko, probi
smile-1.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
brez kroženja zraka pa recimo nekje 125-150 stopinj pa vsaj pol urce, odvisno od debeline

drgač pa tud niso slabe v ponvi
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Morda bi moral napisati se s cim sem jaz zacel: 180 stopinj in 45 minut. To ni bilo dovolj, zato sem visal temperaturo, potem pa se podaljsal cas. Koncno so bile zunaj bolj hrustljave, jih je pa znotraj cca. 5 mm v globino prevec izsusilo, pa spet ni bilo dobro. Zdaj bi jih pekel na 200-220, 45-60 minut, je se najboljsi rezultat od vsega eksperimentiranja.

A ni 125-150 stopinj nekam malo za peko mesa v pecici ?
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Kaj pa če bi dal na 150 za 50 min in potem na 250 ene 10 minut?
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kravice.... Pri nas se jih peče v protfanu, ampak samo kadar mene ni doma. Na protfan dam palčke za ražnjiče, naredim kukr mrežo iz krvavice položim nanjo. To je zato, da se krvavica ne prime protfana in da jo lahko normalno obrneš. Potem pa se krvavice pečejo kakšno uro pri 200 stopinjah. Malo prej jih pa še obrneš... Problem tega je, da smrdi cela bajta. Ko pa sem jaz doma, se jih peče na isti način, vendar v pokriti ločneni posodi.
 

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Podpis pod tole. Sicer imam sam raje jetrne( bele), vendar v krušni peči dobi nek drugačen(boljši) okus.
 
Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
od kar imamo tole:
pe_ica_konvekcijska_mkp_737d_RG3830042532538.jpg


so krvavice točno takšne kot morajo biti, znotraj sočne , zunaj hrustljave...in najpomembnejše....ne počijo...
Priporočam nakup, saj so tudi druge stvari dobre, hitro pripravljene in najpomembnejše....ko je kosilo gotovo vse roma v pomivalca...
Da se jo dobiti tudi relativno poceni...v sparu je akcija tega nonstop...
 

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Nekateri priporoæajo, da se jih pred peæenjem nakratko prekuha v vodi (cca 10 min.).

Po tem pa se jih v pečici zaæne peči s 100 stopinjami ter vsakih 15 minut poviša temperaturo za 25 stopinj. Konča se s 200 stpinjami, ko se dokončno zapečejo zunaj. V kolikor spustijo maščobo jo je priporočljivo odstarniti med peko ter krvavice vsaj enkrat obrniti.

Na ta način dobim iz pečice zunaj hrustljavo, znotraj pa sočno krvavico.
Timing je okviren. Odvisen je seveda od velikosti krvavic, maščobe,...

LP
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Ja nekateri jih pekuhavajo zato ker jih ob izdelavi ne "obarijo".
Sicer pa je najbrž receptov za krvavico najbrž toliko kot mesarjev - vsak mesar dela po svoje (pa še gospodinja po svoje obarja riž...) zato je težko dati dober nasvet.
Zadnje čase sva jih zaradi sile razmer naredila v MW ki ima tudi konvekcijsko pečico. SKorje nama ni uspelo narediti, bo treba drugič drug režim nastavit!
V klasičnem "roru" pa seveda največkrat uspejo hrustat
 

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Foter (kuhar) pravi, da se jih peče na 160 stopinj cca 60 minut. Do zdej so ble še vedno odlične, tako da ne vem kakšne so po 1 uri peke na 220 stopinj
crazy1.gif
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jst dam krvavice v pekač, nato pogrejem v đezvi olje (malo). Ko je olje dost vroče, kravice prelijem da zacvrči. Tako krvavica zakrkne od zunaj, in se počasi peče na 180 stopinj cca 1 uro. Vmes jih obrnem. To je to.

mmmm, bi zdele jih jedla
grin1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Foter (kuhar) pravi, da se jih peče na 160 stopinj cca 60 minut. Do zdej so ble še vedno odlične, tako da ne vem kakšne so po 1 uri peke na 220 stopinj
crazy1.gif
saj nisem pisal da so na 220?
Sicer pa sumim da so tiste temperature v MW (ko imaš nastavljeno na konvekcijo) malo za lase privlečene? Bo treba stestirat s kakšnim termometrom? (samo način pogruntat)
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
a način za zmerit pogruntat? dobi se termometer za v pečico, namen je dejansko, da ga pikneš v pečenko, da vidiš kaka je temperatura sredice, samo če ga daš izven mesa, maš pa temperaturo zraka
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Peče se jih tok časa, da so pečene. Hrano, ki jo pripravljaš je treba spremljat in pa ovohavat. Ko je lepo hrustljavo zapečena, jo daš ven, dodaš fejst zabeljeno zelje ter žgance in ob kozarcu dobrega cvička rigneš na koncu, ter zadremaš ob prenosu olimpijskega hitrostnega drsanja =)
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
poznam(lahko dobim) take termometre, samo kako dobiti dejasnko temperaturo v pečici (bi se videlo skozi vratca na termometer?)
KO ti pečico (sploh pa MW ki je majhna) vdre hladen zrak. meritev je netočna.
Študiram da bom enostavno k vratom prislonil termometer (običajni živosrebrni? katerga si lastim- misli da gre na 200+) in meril koliko "laže" MW (gorenje sicer, naerjeno najbrž nekje v kitajskem)
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
hehe imam enega digitalnega, kjer je sonda na kablu. Sedaj je samo vprašanje če lahko kabel "prišipnem" z vratci.
Bom za foro sprobal