Kako se znebiti ptiča?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Sicer ne vem, če je čisto pravi podforum, ampak vseeno.

Ni problem v ptičjih drekih ali njihovega prevelikega števila, problem je v tem, da nam je detel v fasado naredil luknjo okoli fi 10cm in globoko pomoje do cegla, ker je previsoko in nimam tako dolge lestve, da bi preveril. Obstaja kakšen preverjeno dober odganjalec ptičov, da ga montiram preden se še kakšen odloči za podobno akcijo ilegalnega priseljevanja?

LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Takoj kontaktiraj Zavod za gozdove. Divjad je državna, veliki detelj je zaščiten in kaj slabega mu ne smeš storiti. Država vrne škodo, ki jo je detelj naredil. Res pa je, da nekaj časa traja. Rabil boš pač flikanje lukenj in barvanje cele strani hiše.
Mogoče Zavod da tudi kako idejo, kako detla v bodoče odgnati. Kaka mreža proti toči bi pomagala...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Sicer
467716-post_slo.gif

Ampak:

Presneto detelj
grims-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Mogoče ne škodi, če si še na internetu pogleda, kako zgleda veliki detelj, da ve povedati, katera žvad mu je škodo povzročila. Ne vem, če vračilo škode velja samo za vse ptiče. Veliki detel je gotovo krivec, ki ga država ščiti in mogoče je predstavniku Zavoda za gozdove, ki pride problem pogledat, dobro opisati kaj luknja fasado. Sicer veliko drugih možnosti ni. Čeprav sem videl, da so se v fasado spravile gnezdit tudi neke male ptice pevke. Ampak verjetno je samo veliki detelj je tako dober mojster, da luknjo zdolbe skoraj v "trenutku".
V glavnem, ta ptič je sranje, ko ga nekaj zmoti in fasado zamenja za nekaj drugega. Dobil ga skoraj ziher ne bo, tudi če bi hotel. Ko pokukaš izza vogala, ga že ni več, čeprav si prej slišal njegovo kladivo. Ne vem, kako bi ga zadel s puško, če imaš mogoče nekaj desetink sekunde časa, da nameriš. Ni to vrabec. Razen, da imaš čas za večdnevno zasedo.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Žal je to na vikendu, tako, da ga niti ne morem čakati, tudi če bi ga hotel. Problem je, ker smo ga samo enkrat videli pa nismo ravno ornitologi, da bi pravilno identificirali, lahko bi bila tudi žolna recimo.

Hvala za informacijo, bomo preverili na Zavodu za gozdove

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A se vam zdi, da bo kaj dosegel, ce bo sel po uradni poti, krizev pot preko vseh uradnikov in jebivetrov v nasi upravi? Morda, ce je prjatu od zupana, sicer bo puska najboljsa moznost. Zal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:Prej bi rekel da so lovci odgovorni za ptiče kot pa gozdarji? Povprašaj še njih
Meni je fasadar povedal, kaj in kako je treba in jaz sem rešil situacijo preko Zavoda za gozdove. Denar na koncu nakazuje ARSO. Dobiš po računu za popravilo, je pa trajalo kakega pol leta od takrat, ko sem račun poslal.
Mislim pa, da imaš nek rok, kdaj si dolžan škodo prijaviti. Ta rok je verjetno kar kratek. Najbolje da ko pokliče, reče da je pravkar bil na vikendu in je opazil ptiča in poškodbe in vpraša kaj lahko stori. Vsak bi konec koncev raje videl, da ptič škode ne bi delal, ker imaš zaradi popravila fasade dodatne skrbi, ne pa bogastvo. Si pa na koncu na 0, kar se tiče finančnih stroškov. No, mi smo nekaj še investirali v odganjala, ki niso nič pomagala in mrežo, ki ga je na koncu prepričala, da se spet lotil dreves...