Kako se znebit mačke na toplem avtu?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Običajno pridem v petek domov, parkiram avto v garažo (še nimamo vrat), zjutraj pridem do avta in je na njem vse polno stopajev, dreka in scavnice. Vse od sosedovega mačka. Kako se znebit tega? Rabim neko inteligentno humano rešitev - recimo da se polije z vedrom vode. Rabim način, s katerim bi mu dal pravo lekcijo.

Imeli smo dva mačka, noben ni hodil ležat na avto (streha, prtljažnik, havba), zmeraj oba na gume. Zdaj jih pa nimamo več, ker so jih ravno ti sosedi zmeraj brcali v rit, ko so bili na njihovem dvorišču ... Njihov pa meni poserje in poščije cel avto, tako da zmeraj primem za ogabno smrdljive kljuke, pa se noben ne buni ... V glavnem, he's gotta go!

Za učinkovite rešitve izpljunem alte.
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
prva rešitev orožje
evil.gif
pač ustreliš
druga parkrat boš kako petardo vrgel je tut ne bo več blizu
tretja lepislo za podgane na par desk se bo mogoče prilepila gor
četrtič nastavi malo strupa bo pojedla!

Edini način je da jo pač spraviš v večna lovišča da le ne bo naredila kakih risov in ti poškodovala avto sem imel podobe3n problem sam na mojo srečo je ata lovec in sem jo z malokalibrskim
evil.gif
orožjem spravil na drug svet nobeden njen sorodnik se avtu ni več približal!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
V trgovinah za male zivali prodajajo sprej za odganjanje teh zverinic. Mucku zadeva smrdi in se ne približa, edino pazit moraš kam našpricaš (lahko škoduje laku, preveri navodila).

Druga rešitev pa je domača izdelava - v vodo namočiš česen, pustiš nekaj dni in našpricaš.

Jaz sem probal z kupljenim izdelkom: našprical odbijač, radkape, vhod v garažo in je delivalo... nekaj časa. Potem pa ponoviš vajo.

B.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ne bi mu rad škodoval, ker bo potem beseda dala besedo in bom na koncu škodoval še sosedu.
wink-1.gif

S temi se ne pričkamo, ker so bolj samodržni in pač najimenitnejši v ulici ... Z najbolj pridno in luštno zalego mačjih smrdljivcev.

Kolega je priporočal zračno puško s svinjsko mastjo za metke. Baje samo zapeče in je šola za celo življenje ... Ampak vseeno bi se ga rad znebil na dostojen način, še manj pa bi rad ponoči dežural na tem mrazu in čakal to mrcino.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
prva rešitev orožje
evil.gif
pač ustreliš
druga parkrat boš kako petardo vrgel je tut ne bo več blizu
tretja lepislo za podgane na par desk se bo mogoče prilepila gor
četrtič nastavi malo strupa bo pojedla!

Edini način je da jo pač spraviš v večna lovišča da le ne bo naredila kakih risov in ti poškodovala avto sem imel podobe3n problem sam na mojo srečo je ata lovec in sem jo z malokalibrskim
evil.gif
orožjem spravil na drug svet nobeden njen sorodnik se avtu ni več približal!

Vidim, da si nisi brezveze takega nicka nadel, ker si res pravi pizdek
smirk-1.gif

Drugače pa nek Celeflor oz. Celafor bojda odganja mačke.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lej ko pridem iz hiše in vidim na svojem avtu ležati tuje živali kaj si pa naj mislim ? če niso sposobni sami doma pogret svojih mačk jaz jih ne bom! Na mojem avtu jih več ni pa tut s sosedom še vedno govorim le ko so iskali svojo muco sem se malo potihnil nisem jim ravno kazal kje so!

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
jaz tut ne vem kaj si misliš v takih primerih,ampak bol se mi zdi da nič, ker zlo verjetno nimaš s čim.
bonk.gif

mačk ni pamž, kermu lohka mrbit celo kdaj kej dopoveš ampak je žval k se ravna po svojem instinktu. in če jo zebe pa najde izvor toplote, kamor spada tut avto, se bo tja pač namestila. tega ne počne iz žlehtnobe al pa ker jo je sosed, k tebe ne mara, v to naščuval
bonk.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Jah, če si tak car, da lastnoročno zakolješ mačko, ker se je drznila pogret na tvojem avtu, pol pa še bodi dec in to sosedu v faco povej. Aja, ne moreš, ker ima sosed najbrž več kot tri kile.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nikar z zračno puško!

Ti bo maček zakopal po haubi v barvo do pleha.

Raje nabav vrata. Rolo na daljinca, klasične mere so izpod jurja.

Tiste spreje sem tudi jaz različne probal pa ni bilo nekega učinka.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Sem že imel primer ko mi je mačka zlezla na spodnji pokrov motorja in ležala pri motorju! Si predstavljaš da jaz tega ne bi videl kam gre vžgem avto in jo kaj zagrabi ko bi bila škoda mačka ne bi bila od nobenega! In to bi bilo za tebe pol dobro?
confused-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.566
1.090
113
Titograd
Na tak način smo povozili mi eno mačko ki ni bila naša, malo se je pogrela na motorju in ko je mašina zalaufala se je ustrašila in hotela pobegnit, pa naravnost pod kolesa.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nimam kaj proti živalim tut nasilen nisem sam iz izkušenj povem da ko se naredi škoda žival ni od nikogar!

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
tkole je kolega mačka s paga prpelal, sicer pa kaj ti bi maček v mašini naredu? vtakn roko v flajšmašino pa povej, a je ta kej poškodovana al je sam tvoja roka

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
si že videl kako izgleda ko kak jermen mačko zagrabi al pa roko v flajšmašino ko jo kdo vžge?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ja, spereš z vodo in stvari normalno delajo. govorim za motorni prostor pr kombiju ne za flajšmašino, za ktero se mi lih tko dozdeva, da "po posegu" lepo dela dalje. ja maš pa prav, škoda zarad tega se mer v milijonih -unih zimbabvejskih
grims-1.gif

lej lahko se tuki peklava v nedogled, men člouk k bi mačka/psa/zajca/al pa magarej pajka spravu s sveta, k se mu je usedel na havbo, ni diht. tko da če je že kdo za potučkat, si to ti.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Rešitev je glede na ostale predlagane relativno humana. Nabavi si lepilo za glodalce (past), ga namaži na večjo desko in na sredo položi kos mesa - pač vaba z a glodalce.
Če je mačka kolikor toliko požrešna, se bo ujela gor. Potem jo takšno vrneš sosedom, da jo sami dobijo z deske (mačjibrivec.press). Če bodo težili, jim razloži, da se ti po garaži motajo večje podgane in da si se jih hotel znebiti.
Mački po tem razen nekaj dlake ne manjka nič.
Morda jo bodo potem bolj pazili....

Sam sen enkrat reševal iz lepila domačo mačko, katera je namesto, da bi opravljala delo, onemogočala 'neživo' konkurenco (jedla hrano z mišje vabe). Je bilo 10minut dela zame in pol leta smeha za ostale.

LP,

Milan