Kako se naredijo take nalepke/napisi

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Zdravo!

Mam podobne škatle kot na sliki, vendar brez napisov in bi rad naredil svoje.

Največkrat delajo to z neko prozorno folijo, na katero sprintaš motiv, potem pa speglaš oz. namakaš z nekim posebnim mehčalcem (ali celo oboje, saj ne vem, zato sprašujem). Če se potrudiš, zna zgledat precej fabriško.

Kaj vse za materiala rabim? Hvala.

sb_ts.jpg

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
To mi ne pride v poštev. Rabim "transfer-on" metodo. Za zahteven dizanj bom ponucal več časa za rezanje kot za prenos.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Okej, ne bo šlo tako ... rezalnika pač ne rabim, ker so mi prej bolj pomembni efekti kot kišta za 500 EUR, s katero bom v življenju naredil 20 nalepk.

Se bom že znašel, hvala vseeno.

Bloody

Zelenc'
19. jan 2010
2
0
1
Na meji...
Toner transfer metodo poznaš? eni delajo tiskana vezja na ta način. Sprintaš z lasercem na tanek papir, položiš na pleh in speglaš da se toner stopi in oprime površine. Čez še polakiraš in viola! nisem sicer probal, ampak pomoje bi šlo.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
sem tko tiskana vezja delal ja....samo jest sm s plastifikatorjem to delal...kar pa pri škatlici ne pride v poštev...
mogoče bi šlo z likalnikom ja....
ja pa papir niti nima tolk veze da je tanek...bolj je važno da je papir za revije un malo svetleč

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
lahko pa z laserjem sprintaš na prozorno samolepilno folijo....

Če pa narišeš ti pa lahko jst na rezalniku skozi spustim.... sam kakšnih zelo tankih linij nebi priporočal, ker jih boš "odnesel" pri uporabi. Lahko pa potem črez polakiraš
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa če daš delat v kako tiskarno oz. cartattoo firmo, kjer imajo rezalnik in imajo izkušnje s tem. Ti doma narediš dizajn, ga dostaviš v firmo, tam ti pa zrežejo nalepko.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kaj ti rabi ne vem kak rezalnik, če imaš pa takšne minimalistične linije, da potem pri prenosu vse pokvariš.

Konec koncev - kdo pa za naše mobilne operaterje te logotipe na telefone spravlja? Kakšna tehnika je tam uporabljana?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za foro sem klical na Habeco in so razumeli, kaj hočem. Lahko realizirajo bp, ker je dizajn nezahteven, je še toliko lažje. Folijo odsvetujejo, mi jo pa lahko naredijo, če hočem. Morajo pa prej videt to škatlo. Svetujejo toner transfer.