Kako razstavit pisarniški stol?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Konec lanskega leta sem v Ikei kupil stol Markus.

313900fadeffc43fa1acb6254b9e84c002cbfdbf.jpg

Sprva fajn zadeva za ugodno ceno, ampak so se že začeli problemi. Preden ga peljem nazaj v Celovec, bi zadevo rad pobliže pogledal, ampak mi ni jasno, kako stvar razstavit v "originalno" stanje. Težava je namreč, da je os, na katero je nasajen stol, dobila luft in sedaj se sedišče rahlo gunca levo-desno. Os je na sliki vidna kot črna "palčka", navpično nasajena v sivo podnožje. Sama "palčka" je sicer trdno zabita v podnožje, mehanizem znotraj nje pa je tisti, ki ima luft.

Za boljšo predstavo sem našel tudi navodila. Rad bi obrnil korak 6 in od stola ločil os, ki jo v koraku 2 nasadiš na podnožje.

Ima kdo kakšno idejo ali naj uporabim klasičen princip - če ne gre na silo, vzemi večje kladivo.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
pelji nazaj takega kot je!

ker če boš šaril ponjemu ti ne bojo priznali reklamacije. Tak da...naloži in pelji.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Celovec je čez hrib avto pa karavan tako da s tem ni problema, bolj je problem v tem, da stol rabim. Verjetno si vzamejo nekaj cajta, da ugotovijo kaj in kako je narobe. Jeba v glavnem.

Sej tak je plan, da odpeljem stol nazaj ob naslednjem obisku Celovca - na vrat na nos se mi ne mudi, ker tako moteče (še) ni. Do takrat pa bi rad pobliže pogledal stvar sam, mogoče je pa možno kaj popravit, al pa odnest Avstrijcem samo os oz. mehanizem.

Saj se še nisem trudil z razstavljanjem - le potegnit sem hotel ven, pa ni šlo. Če sem ga lastnoročno nasadil ga je menda možno tudi narazen vzet? Upam...